PERCHEZIȚII la o balastieră din Horia și la un cabinet de contabilitate, într-un dosar de evaziune fiscală. Timp de 8 ani s-au exploatat agregate minerale, fără autorizație și fără a fi făcute înregistrări contabile

perchezitii balastiera horia pr
Distribuie:

PERCHEZIȚII ÎNTR-UN DOSAR PENAL DE EVAZIUNE FISCALĂ, la Arad. O balastieră de pe raza localității Horia (comuna Vladimirescu) ar fi exploatat, timp de 8 ani, agregate minerale, fără a deține autorizație de gospodărire a apelor, de pe două perimetre neautorizate, din județul Arad. Agregatele ar fi fost ulterior comercializate și nu ar fi fost evidențiate în actele contabile.


În cadrul acțiunii JUPITER, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție și Inspectoratului General al Poliției Române, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Arad, cu sprijinul luptătorilor S.A.S, și al Serviciului Criminalistic, sub supravegherea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad, au pus în executare 3 mandate de percheziție domiciliară, la sediul și punctul de lucru al unei societăți comerciale precum și la un cabinet de contabilitate.Din cercetări a reieșit că, în perioada 2016-2024, o societate comercială care are ca obiect de activitate extracția pietrișului și nisipiului respectiv extracția argilei și caolinului, ar fi exploatat agregate minerale, fără a deține autorizație de gospodărire a apelor, de pe două perimetre neautorizate, din județul Arad. Agregatele ar fi fost ulterior comercializate și nu ar fi fost evidențiate în actele contabile.

În cauză se efectuează cercetări, cu privire la săvârșirea infracțiunilor de evaziune fiscală, executarea de activități miniere fără permis sau licență de concesiune și exploatarea sau întreținerea lucrărilor constituite pe ape ori în legătură cu apele și de extragere a agregatelor minerale, fără autorizația de gospodărire a apelor, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie luate măsurile legale, care se impun.

Facem precizarea că, pe întreg parcursul procesului penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

 

Biroul de presă al IPJ Arad


 

Categorie: Știri
Etichete: balastieră Horia, exploatare agregate minerale, percheziții
Distribuie:
Articolul anterior
Mai multe cadre medicale de la Spitalul din Grădiște și de pe secția de Infecțioase a Spitalului Județean Arad, audiate într-un dosar privind internări fictive
Articolul următor
Patru persoane au fost transportate la spital în urma unui accident rutier pe DN7, la Păuliș

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie