PNL Arad afișează bannere și dă pomeni în prima zi de campanie electorală. Pretextul de azi – „Cartierul de poveste”… pe scurt: Falcă!

pnl5
Distribuie:

 

„Campania pentru alegerile locale pentru toate posturile de televiziune şi de radio începe vineri 6 mai şi se încheie vineri 3 iunie, la ora 07.00 potrivit unei decizii a Consiliului Naţional al Audiovizualului pe această temă, în care sunt stabilite condiţiile în care se desfăşoară campania” – scrie la lege. Condițiile în care se desfășoară campania sunt explicate pe larg, cu lux de amănunte și indicații exacte asupra fiecărui desen, obiect, manifestație publică, apariție media etc., în așa fel încât chiar și cel mai puțin pregătit juridic sau, pur și simplu, mental, să înțeleagă ce e voie și ce nu e voie.
Astfel, „Legea referitoare la campania electorală interzice competitorilor politici să utilizeze în campania electorală care debutează vineri bannere, mesh-uri, panouri publicitare, steaguri publicitare, calcane, ecrane publicitare, indicatoare publicitare direcţionale, structuri de publicitate autoportante, publicitate luminoasă, publicitate pe vehicule.
În campanie sunt permise afişe electorale cu dimensiunile de cel mult 500 mm o latură și 350 mm cealaltă latură; afişele electorale prin care se convoacă o reuniune electorală vor avea 400 mm o latură şi 250 mm cealaltă latură şi vor fi amplasate în locurile speciale pentru afişaj, materiale de propagandă electorală audio sau video, difuzate de mass-media audiovizuală, publicitate în presa scrisă, materiale de propagandă electorală online, broşuri, pliante şi alte materiale tipărite” –
stipulează Legea privitoare la campania electorală pentru alegerile locale din 2016.

AICI POȚI CITI TOT TEXTUL LEGII

Așa – și atunci, ce avem noi în Micălaca – în spate la GEMI Center, în după-amiaza de 7 mai, 2016? Păi avem tot ce încalcă legea electorală pe un spațiu relativ restrâns: trebuie doar să pozezi din cele 4 unghiuri ale perimetrului și gata dosarul!  Avem un pretext – „Cartierul de poveste” – și avem niște alegători de hrănit, adăpat și distrat. Avem și banner pe care scrie PNL – ca să se știe cine oferă petrecerea și cu cine trebuie votat dacă aceste petreceri vrei să mai aibă loc. Avem mici, avem bere, avem suc pentru copii și neoprotestanți, avem de vorbit cu nehotărâți și avem de tăcut în fața legii… care fiind aplicată de „oamenii noștri”, nu-i așa?, se face că are treabă în altă parte.

„Oferirea sau darea de bani, de bunuri ori de alte foloase în scopul determinării alegătorului să voteze sau să nu voteze o anumită listă de candidați ori un anumit candidat se pedepseşte cu închisoarea de la 6 luni la 3 ani şi interzicerea exercitării unor drepturi” – este un paragraf care îi sperie… desigur, pe fraieri. 

Când zici PNL în Arad, zici Gheorghe Falcă… Și când zici GEMI – tot Gheorghe Falcă zici… da să zicem că asta n-are treabă cu Legea privitoare la campania electorală… deși are… vom detalia mâine-poimâine.

„Nerespectarea acestor prevederi constituie contravenţii, dacă nu au fost săvârşite în astfel de condiţii încât să fie considerate, potrivit legii penale, infracţiuni, şi se sancţionează cu amendă de la 10.000 lei la 25.000 lei” – prevede aceeași lege.

Deci, stimați polițiști din opoziție… câți veți mai fi fost rămași: veniți, veniți, veniți de amendați – avem di tăti!

Categorie: Știri
Etichete: bere, campanie electorala, GEMI, incalcare, micalaca, mici
Distribuie:
Articolul anterior
Cum să fii bărbat?
Articolul următor
[APROAPE EXCLUSIV] Două comportamente recente ale primarului Gheorghe Falcă în fami(g)lie, care vorbesc despre josnicia sa: cum i-a bătut soția amanta și cum și-a mințit „frații” la Ekklesia

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie