Poliția Locală face, în sfârșit, ceea ce trebuia să facă de la înființare – și aproape nimic altceva: PATRULARE PEDESTRĂ pe STRĂZILE CENTRALE!

210817802 1151631515341704 1553473096897647446 n
Distribuie:

 

Pe pagina de facebook Direcția Generală Poliția Locală Arad a fost postată o informare cu privire la faptul că, din luna iulie, vom avea echipaje de polițiști locali care vor patrula în zona centrală a municipiului.

Începând din luna iulie a.c., 26 de polițiști locali sunt asignați exclusiv patrulării pedestre a zonei centrale, ce include și parcurile și faleza, majoritatea în intervalul orar 07.00-23.00.

Vor exista două ture a câte trei echipaje ce vor fi prezente după cum urmează:

-O patrulă în arealul Piața Avram Iancu-Mețianu –Teatru;

-A doua patrulă în zona dintre Catedrala Catolică-Primărie-Podgoria;

-A treia patrulă va acoperi tronsonul cuprins între Parcul Mihai Eminescu și Parcul Aventura Voinicilor și faleza Mureșului. Acest echipaj va utiliza și trotinetele din dotare pentru a se deplasa mai eficient pe pista de biciclete din zonă.

De asemenea, după orele 23.00, efectivele mai reduse ale DGPL vor fi redirectate către zona centrală a orașului, de unde se vor deplasa la sesizări în alte zone ale orașului, în caz de nevoie.

În acest mod, echipajele pedestre din zona centrală nu mai pot părăsi perimetrul zonei istorice și parcurile, unde pot solicita, la nevoie și intervenția unor echipaje auto. Acestea din urmă vor gestiona și sesizările de competența poliției locale ce survin în restul orașului.

Repartizarea susmenționată a echipajelor DGPL ia în considerare cadrul legal actual, ce prevede că poliția locală reprezintă o forță ”complementară” de ordine publică, al cărei rol este de a suplimenta aportul forțelor ”principale” prevăzute de lege: Poliția Municipiului Arad și Jandarmeria Română.

De asemenea, prin debarcarea unei părți din polițiștii locali din automobile în zona centrală a orașului, primăria răspunde solicitărilor exprimate în mod repetat de arădeni privind creșterea vizibilității oamenilor în uniformă în spațiile publice unde se înregistrează un flux pietonal semnificativ și activități recreative în aer liber (dintre acestea, centrul istoric și parcurile limitrofe remarcându-se în mod evident).

211145236 1151631428675046 9179264210592061595 n
Categorie: Știri
Etichete: echipaj pedestru, politia locala arad, politisti locali
Distribuie:
Articolul anterior
[ACTUALIZARE] Practic fără NICIUN VOT ÎMPOTRIVĂ, REFORMA ADMINISTRATIVĂ a lui Călin „Nu renunț!” Bibarț a fost RETRASĂ
Articolul următor
Remiză în primul meci din cantonament

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie