Poliţia Română a lansat campania „Hoții îți invadează intimitatea”

foto campanie 1
Distribuie:

 

[COMUNICAT DE PRESĂ] 

HOȚII ÎȚI INVADEAZĂ INTIMITATEA!

La data de 5 decembrie a.c. a avut loc lansarea Campaniei „Hoții îți invadează intimitatea” care are ca scop conştientizarea cu privire la rolul şi importanţa măsurilor preventive în protejarea bunurilor din locuinţe.

Abordarea acestui tip de criminalitate reprezintă o constantă a intervenţiilor preventive întreprinse de Poliţia Română, în cadrul fiecărui demers promovându-se, prin modalităţi inedite şi de impact, informaţiile destinate reducerii gradului de vulnerabilitate.

Noutatea campaniei din acest an, derulată în parteneriat cu Feroneria Prod, constă în utilizarea unei tehnologii de ultimă generaţie, de interes pentru majoritatea categoriilor de beneficiari, care îi expune pe aceştia unei experienţe virtuale ce are corespondent în realitate.

Astfel, cetăţenii se pot transpune în martori la un furt din locuinţă, având ocazia să înţeleagă modul de acţiune al infractorilor. Aceste interacţiuni vor fi completate de discuţii cu poliştii specializaţi în prevenirea criminalităţii, care vor transmite recomandări adecvate pentru contracararea activităţii hoţilor.

Conform agendei, în perioada decembrie 2019 – februarie 2020, la nivel naţional se vor difuza spoturi audio și video tematice, vor avea loc întâlniri cu grupuri ţintă şi distribuiri de materiale informative.

Comisar-șef de poliție Sorin Stănică, Director al Institutului de Cercetare şi Prevenire a Criminalităţii: „Suntem preocupaţi permanent de diseminarea mesajelor preventive, astfel încât cetăţenii, prin metodele pe care le adoptă, să-şi protejeze valorile deţinute. Apreciem ca binevenită colaborarea cu partenerii noștri, întrucât se crează premisele unor acțiuni de succes care să contribuie la diminuarea riscului de victimizare a membrilor comunităţii. Poliţiştii din cadrul Institutului şi al structurilor judeţene de profil vor asigura suportul informaţional privind infracţionalitatea contra patrimoniului – legislaţie în vigoare, moduri de operare, modalităţi de autoprotecţie.”

Giorgio Zortea, Director General Feroneria Prod:,,Ideea acestei campanii a izvorât dintr-un interes comun major al Poliției Române și al Feroneria Prod, respectiv prevenirea criminalităţii. Aşa cum partenerii noştri, prin structurile specializate, acționează pentru informarea cetățenilor asupra pericolelor la care se expun, dar mai ales cu privire la modul în care acestea pot fi evitate, la fel şi noi vom susține toate demersurile necesare la nivel național în vederea creşterii gradului de siguranţă a populaţiei. Totodată, suntem preocupaţi de ridicarea standardelor de calitate pentru produsele destinate protecţiei patrimoniale”.

La nivelul României, în primele 10 luni ale anului 2019, au fost sesizate cu 4,12% mai puţine furturi din locuinţe, comparativ cu perioada similară a anului 2018.

Per ansamblu, mediul urban se confruntă cu un număr mai mare de astfel de fapte, comparativ cu mediul rural. Astfel, în oraşe s-au înregistrat 54,5% infracţiuni de acest gen, în timp ce în zonele rurale au fost sesizate 45,5%.

Aşa cum vom face şi pe timpul derulării campaniei, recomandăm fiecărui cetăţean în parte:
– Asigură-te că ai încuiat ușa, chiar și când ești în casă;
– Montează o încuietoare de calitate;
– Montează un sistem de alarmă;
– Nu transmite informații personale pe rețelele de socializare.

În Arad, campania va debuta în data de 9 Decembrie a.c., la ora 9,00, la sediul Liceului Tehnologic de Industrie Alimentară din Arad, strada Lucian Blaga nr. 15.

Vor participa reprezentanți din partea Inspectoratului de Poliție Județean Arad, Inspectoratului Școlar Județean Arad, Uniunea Locală a Asociațiilor Locative Arad și S.C. Feroneria Prod S.A.

BIROUL DE PRESĂ

foto campanie

Categorie: Știri
Etichete: campanii de prevenire, hoți, hoti din locuinte, infractionalitate, poliția română
Distribuie:
Articolul anterior
Sugestii educaționale pentru politicienii democrați
Articolul următor
Spectacol de excepție la Teatrul Național din Timișoara: „Prin oglindă” – un one-woman show care povestește memoriile Ninei Cassian

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie

actiune santana4 large

Acțiune a polițiștilor, la Sântana

Polițiștii orașului Sântana a desfășurat o acțiune, la data de 21 aprilie a.c., împreună cu polițiștii orașului Pâncota, Serviciul Rutier și Secția 3 Rurală Chișineu-Criș. În cadrul acțiunii, desfășurată pe…