Pornind de la desființarea SMURD Nădlac, Pistru ajunge la concluzia că „PNL își bate joc de viețile oamenilor!”

alde
Distribuie:

 

 

[COMUNICAT DE PRESĂ –  ALDE ARAD]

Eusebiu Pistru: „ PNL își bate joc de viețile oamenilor!”

 

Președintele ALDE Arad, deputatul Eusebiu Pistru, ripostează vehement la afirmațiile consilierului PNL, Vasile Ciceac, fost primar al orașului Nădlac, care acuză ALDE că, prin primarul Ioan Radu Mărginean, a decis desființarea SMURD Nădlac.

Cu ceva timp în urmă, tot în urma unor atacuri ale PNL, respectiv, Ciceac și Cionca, am explicat punct cu punct cum stau cu adevărat lucrurile. Am demonstrat că m-am implicat direct în salvarea serviciilor SMURD de la Nădlac și Vinga, prin mai multe discuții directe cu secretarul de stat Raed Arad, una dintre soluții fiind preluarea acestora de către IGSU, având ca etapă intermediară preluarea de către Consiliile Județene, așa cum s-a și întâmplat în alte județe, inclusiv în Sibiu. Am arătat că președintele CJA, Iustin Cionca, a refuzat să facă aceasta, doar pentru ca PNL să aibă ca temă electorală un subiect atât de sensibil. Am spus, atunci, că Raed Arafat i-a acuzat fără menajamente pe primarii PNL din orașe care și-au asumat cele două servicii, doar pentru a-și face campanie electorală și a tăia panglici, deși erau perfect conștienți că orașele respective nu aveau forța financiară pentru a le susține. Crezând că, poate, arădenii au uitat ce am spus atunci, PNL l-a asmuțit din nou pe Ciceac împotriva ALDE. Altfel spus, pentru a se salva politic, au apelat SMURD. Fostul primar, Ciceac, cel care, la ordinul partidului, a tăiat panglici, cum bine spunea Raed Arafat, vine și țipă că primarul ALDE vrea să desființeze SMUD Nădlac, că nu îi pasă de viețile celor care fac accidente rutiere și alte acuze de acest gen. <Am discutat cu consilierii PNL şi UDSCR să voteze împotriva acestui proiect de hotărâre. Ştiu cât a fost de greu și câte probleme am avut la înființarea acestui serviciu şi nu sunt de acord cu desființarea lui. Viața si sănătatea oamenilor din Nădlac este şi trebuie să rămână pe primul loc>, spune, acum Ciceac. Iată, însă, ce declara în 2015, când era primar: < Nu am ce face. Asigurarea serviciilor SMURD ne costă 420.000 lei anual, iar funcţionarea Centrului de zi pentru minori alte 304.000 lei. Aşa, putem face economii de 724.000 lei…În aceste condiţii bugetare, oraşul Nădlac nu îşi permite să susţină financiar asemenea servicii>. Adică, exact ce spunea și Raed Arafat, le-au înființat doar ca să taie panglici electorale, deși știau bine că bugetele locale nu au cum să susțină SMURD-ul. Acum, PNL-iștii, fac pe indignații și pe militanții, acuzând ALDE că nu îi pasă de viețile oamenilor.

Când, de fapt, este exact invers ! Împreună cu primarul Mărginean, am discutat cu Raed Arafat, cu șeful IGSU, colonelul Iamandi, iar aceștia ne-au asigurat că în scurt timp SMURD Nădlac va fi preluat de către IGSU, la fel ca și alte servicii din orașe care au avut ghinionul să aibă niște primari obligați de către partid, adică, PNL, să-și asume resposabilități de care nu aveau cum să se achite, dar pe care primarii liberali le puteau folosi, ca reclamă electorală. Este un proiect care se referă la preluarea SMURD-urilor de către IGSU, peste tot acolo unde niște consilii județene au refuzat să le țină în viață până la votarea proiectului legislativ, inclusiv în Arad. Dacă într-adevăr le-ar păsa de viețile oamenilor, cei de la PNL, ar trebui să anunțe că, până la preluarea de către IGSU, CJA va prelua SMURD Nădlac și Vinga. Așadar, PNL, Cionca și Ciceac, apelați alt serviciu, SMURD nu vă mai salvează din punct de vedere politic!” conchide Pistru.

La rândul lui, primarul Nădlacului, Petru Mărginean, adaugă: „Demersul fostului primar PNL, de a a lovi în ALDE, este jalnic. Spre deosebire de el și ai lui, care și-au făcut capital electoral pe seama suferinței oamenilor, noi chiar vrem să salvăm vieți, fără să ne facem capital electoral din minciuni că putem să le salvăm, fără a avea posibilitatea de a o face. În schimb, facem tot ce este posibil pentru aceasta” .

După cum știți, deputații ALDE au votat pentru reintroducerea sistemului de vot în două tururi la alegerea primarilor.

Pentru că sunt multe discuții pe această temă, unii spunând că ALDE, prin votul parlamentarilor săi, a dat semnalul ruperii coaliției, țin să spun clar: ALDE nu a votat nici împotriva PSD, nici în favoarea opoziției, ci pentru revenirea la normalitate, iar acest vot nu are nicio legătură cu programul de guvernare al coaliției, nicăieri în program nu se face vreo referire la sistemul de vot. Atâta timp cât principiile și inițiativele ALDE vor fi asumate de către parteneri și transpuse în legi, în măsuri economice și sociale corecte, partidul nu are niciun motiv să iasă de la guvernare. În județul Arad, ALDE este în plin proces de reorganizare și reconstrucție, iar la ora alegerilor locale vom avea candidați de primari în toate comunele și orașele. Am votat inclusiv pentru ca aceștia să aibă șansa reală să câștige, pe baza valorii lor, nu să devină victime ale unui sistem total nedemocratic.

Azi, ALDE Arad a desemnat preşedintele organizaţiei de pensionari, în persoana domnului Ienaga Ioan.

„Mă voi implica în reorganizarea şi reconstrucţia Organizaţiei  Pensionarilor ALDE şi cred că vom putea duce la îndeplinire toate obiectivele pe care mi le-am asumat in echipă cu domnul Pistru. Sunt onorat să primesc această funcţie în cadrul partidului ALDE. Voi lupta pentru drepturile ce se cuvin pensionarilor şi sunt sigur ca împreună cu conducerea centrală şi locală a partidului vom reuşi să obţinem toate drepturile. Îi mulţumesc domnului Pistru pentru încrederea pe care mi-a acordat-o, de a fi alături de el si de ALDE, pentru a reda Aradul arădenilor.”- a declarat domnul Ienaga Ioan, preşedintele organizaţiei de pensionari.

 

alde1

 

În calitate de reprezentantă a Organizaţiei Femeilor Alianţei Liberalilor si Democraţilor Arad, doamna Pacşa Maria, a declarat :

„Motivul pentru care mă aflu aici ,este acela de a vă invita pe dumneavoastră,iar prin intermediul dumneavoastră pe toţi cei care vor să participe , la un eveniment pe care noi, femeile din organizţia ALDE Arad  il organizăm cu ocazia sărbătoririi a 100 de ani de la Marea Unire .

Noi ,ca femei ,dar în primul rând ca mame , nu putem să nu ne aducem aminte ,cu respectul cuvenit,de femeile care au trăit in acele vremuri, şi care şi-au îndemnat copiii la luptă,până la sacrificiul suprem ,pentru a realiza acele idealuri măreţe.

Prin urmare ,am creat acest eveniment –ROMÂNIA – 100 de ani intr-o zi! ,care va avea loc în data de 11.11.2018 ora 15:00 , la sala de evenimente Imperial BallRoom ,strada Patria nr 14.Vom răsfoi file de istorie alături de Lector Universitar Doctor in Istorie Boia Stelean Ioan ,urmând sa admirăm obiecte si obiceiuri tradiţionale,reprezentative pentru poporul nostru. Am fi onoraţi să vă avem alături!”

 

Categorie: Știri
Etichete: ALDE Arad, Eusebiu Pistru, nadlac, radu marginean, Smurd Vinga, vasile ciceac
Distribuie:
Articolul anterior
IPOCRIZIE de la „tata lor”: Falcă se laudă cu „Grupul statuar Arad 1918 în proximitatea fostului cinematograf Dacia” – practic, liceul „Sabin Drăgoi” salvează onoarea Aradului
Articolul următor
Nu e momentul să fim pesimiști! O să avem un spațiu de 500 de metri pătrați destinat „recreării patrupezilor”, de care „să se bucure” cei 170.000 de locuitori întinși pe 4.618 hectare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie