Premieră la Teatrul Național Timișoara: „Zorba Grecul„ de Nikos Kazantzakis, piesă originală de Hristo Boicev

zorba4
Distribuie:

 

 

Câteva ore ne mai despart de una dintre cele mai așteptate premiere ale Naționalului timișorean din ultimul timp: Zorba Grecul de Nikos Kazantzakis, piesă originală de Hristo Boicev

 

Vineri, 28 mai și sâmbătă, 29 mai, de la ora 19,00 Sala Mare a Teatrului Național din Timișoara va găzdui frumoasa poveste cretană și pe eroul său. Spectacolul, semnat de regizoarea Mihaela Lichiardopol, reconstruiește teatral destinele personajelor lui Kazantzakis și universalitatea pe care marele autor grec le-a menit-o și le trece prin filtrul dramatic al lui Hristo Boicev, dramaturg bulgar tradus și jucat în toată lumea.

zorba5

 

În centrul spectacolului se află un mare personaj al literaturii lumii, care oferă o excepțională partitură de compoziție actorului Ion Rizea, actor recent nominalizat la Premiul UNITER pentru cel mai bun rol secundar.

Prinși încă în angoasele unui prezent apăsător pentru care nimeni nu era pregătit, vom fi alături de protagonistul spectacolului Zorba Grecul în durere, dar și în capacitatea lui de compasiune, în acceptarea cu bucurie și cu împăcare a vieții, dincolo de suferință și în conștiința solară a realității că iubirea și moartea sunt cele două fețe ale existenței.

zorba4

Alături de Ion Rizea, distribuția spectacolului îi reunește pe actorii Matei Chioariu, Alina Ilea, Ana Maria Cojocaru, Cătălin Ursu, Bogdan Spiridon, Victor Manovici, Andrei Chifu, Iuliana Crăescu, Laura Avarvari, Ana-Maria Pandele Andone, Paula Maria Frunzetti, Luminița Tulgara, Cristian Szekeres, Darius Zet, Marin Lupanciuc și Andrei Zgăbaia.

Echipa de creație este completată de Emil Bejenaru (decoruri), Gabriela Strugaru Popa (costume), Sebastian Hamburger (muzică și video), Alina Ilea (mișcare scenică) și Florian Putere (light design).

zorba2

Biletele pot fi achiziționate on-line pe www.tntimisoara.com sau fizic, de la Agenția de bilete „Mărășești” (str. Mărășești nr. 2). Precizăm că numărul de locuri este limitat în funcție de normele de distanțare.

 

Fotografii: Adrian Pîclișan

[COMUNICAT DE PRESĂ – TEATRUL NAȚIONAL TIMIȘOARA]

 

Categorie: Cultură
Etichete: Alina Ilea, Alina Ilea (mișcare scenică), Ana Maria Cojocaru, Ana Maria Pandele Andone, Andrei Chifu, Andrei Zgăbaia, Bogdan Spiridon, Cătălin Ursu, Cristian Szekeres, Darius Zet, Emil Bejenaru (decoruri), Florian Putere (light design), Gabriela Strugaru Popa (costume), Ion Rizea, Iuliana Crăescu, Laura Avarvari, Luminița Tulgara, Marin Lupanciuc, Matei Chioariu, Paula Maria Frunzetti, piesă originală de Hristo Boicev, regizoarea Mihaela Lichiardopol, Sebastian Hamburger (muzică și video), spectacole, teatru, Teatrul Național din Timișoara, Victor Manovici, Zorba Grecul de Nikos Kazantzakis
Distribuie:
Articolul anterior
„Fază clasică” la Vânători: o gașcă de copii a luat un „împrumut prin efracție” de la vecini constând în (cel puțin) două motocositoare electrice și (atât au mai găsit polițiștii) 50 de litri de țuică
Articolul următor
[Arădeni cu care ne mândrim] CARMEN LIDIA VIDU nominalizată la Premiile UNITER – secțiunea „Cel mai bun regizor” pentru regia unui spectacol documentar!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie