Profesorul și directorul Sorin Haiduc a fost premiat la Gala MERITO pentru inovație în educație

sorin haiduc
Distribuie:
[COMUNICAT DE PRESĂ]
Un director excepţional din Arad a fost premiat la Gala MERITO pentru inovație în educație

Florin Sorin Haiduc, profesor de Matematică și director al Colegiului Naţional “Preparandia – Dimitrie Țichindeal“ din Arad, a fost premiat pentru performanțe deosebite în educație la Gala MERITO. 

Florin Sorin Haiduc, profesor de Matematică și director al Colegiului Naţional “Preparandia – Dimitrie Țichindeal“, este unul dintre cei 14 premianți ai Galei MERITO, eveniment care recunoaște meritele dascălilor ce contribuie la transformarea educației, și se înscrie astfel în comunitatea celor 81 de profesori valoroşi ai României, recunoscuți până acum de Romanian Business Leaders (RBL).

galamerito22 2

Sorin Haiduc are 58 de ani, iar după 32 de ani petrecuți ca profesor de matematică și alți 16 ca director, spune că se identifică cu Colegiul Preparandia,

care în prezent este in top 10 al liceelor din țară cu rezultate impresionante atât la Bacalaureat cât si in cadrul Olimpiadelor. Aceste rezultate îi spun directorului că este și mai aproape de obiectivul pe care și l-a propus. În urma unui seminar de leadership, a învățat că un lider nu le impune nimic oamenilor din jurul lui, ci îi influențează să acționeze spre binele organizației.

Extras din povestea directorului, documentată pentru premiul MERITO

„Vrem să pregătim cadre didactice de excepție, pentru că învățătorul stă la baza sistemului de educație. Ne străduim ca atunci când pleacă mai departe să fie autentici, integri, optimiști, loiali, modești, harnici, disciplinați.” 

„Când ne uităm după un director bun, ne uităm la rezultatele şcolii şi cum acestea se îmbunătăţesc în timp. Ne uităm după directori care au un impact şi mai mare decât şcoala – care, de fapt, formează viitori profesori care vor avea un efect şi mai mare. Ne uitam după directori care conduceau şcoala de 4-6-8 ani, până când am dat de un liceu pedagogic, unde era foarte clar ce s-a întâmplat în ultimii 3 ani – rezultatele erau ascendente. Şi în momentul acela am zis: „Evrika!” a menţionat Florin Talpeş, CEO Bitdefender, partener fondator al proiectului MERITO, în discursul de introducere a premiului.

galamerito22

Mesajul de încredere al lui Sorin Haiduc la primirea premiului, pe scena Galei

„Recunoaşterea, cu siguranţă, nu este individuală – este recunoaşterea unei echipe, pentru că un director nu poate să fie nimic fără ceea ce stă în spatele lui: o echipă de conducere serioasă şi dispusă oricând să meargă în aceeaşi direcţie; un colectiv didactic de excepţie; fără copiii care au obţinut rezultatele menţionate; fără o comunitate de părinţi care sprijină şcoala necondiţionat. Şi care, cu toţii, formează spiritul Preparandiei arădene.”

Ceilalţi 13 profesori laureaţi care se alătură din acest an comunității MERITO sunt oameni care îşi lasă amprenta pozitiv asupra generaţii întregi şi fac cinste meseriei de profesor:

Daniel Petrule, profesor de Educaţie Fizică şi director; Anca Mezei, profesoară pentru învăţământul preşcolar; Laura Piros, Liliana Chivulescu, Anca Dediu (şi director), profesoare pentru învăţământul primar;  Gabriella Zsombori, Liliana Olăraşu, Mădălin Ghiuler şi Elisabeta Niţă (profesoară de spital şi Psiholog), profesori de Matematică; Nicoleta şi Emil Munteanu, profesori de Limba şi Literatura Română; Ion David Pirneci şi Laura Felea (şi director al Palatului Copiilor Tulcea), profesori de Istorie.

Sorin Haiduc este unul dintre cei 2 directori MERITO 2022 şi primul laureat MERITO din judeţul Arad.

Pe 18 mai 2022, peste 200 de lideri din business şi profesionişti din Educaţie au celebrat a VII-a generație de profesori MERITO, la finalul primei zile de Romanian Business Leaders Summit.

„Este înălţător să avem în faţa noastră profesori dedicaţi, cu vocaţie, care inovează şi înnobilează, deopotrivă, sistemul de educaţie. Comunităţile şcolare în care activează profesorii MERITO beneficiază de competenţele, de pasiunea lor pentru învăţământ şi au ocazia de a fi părtaşe la dovada vie că omul sfinţeşte locul. Felicit cadrele didactice premiate astăzi! Meritele dumneavoastră sunt incontestabile şi mă bucur că elevii pe care îi îndrumaţi au şansa uriaşă de a beneficia de veritabili mentori în formarea lor. Vă mulţumesc!” a fost mesajul transmis în deschiderea Galei de către doamna Ligia Deca, Consilier Prezidenţial, Departamentul Educaţie-Cercetare din cadrul Administraţiei Prezidenţiale. La eveniment au participat și domnii Sorin Ion, Secretar de Stat pentru Învăţământul Preuniversitar, în cadrul Ministerului Educației, respectiv Radu Szekely, consilier al Ministrului Educaţiei.

***

Din 2016, Proiectul MERITO recunoaşte public și material meritele profesorilor valoroși ai României, prin Gala anuală.

Sunt aduşi în fața publicului și în lumina reflectoarelor profesori care găsesc modalități creative de a implica elevii în lecție, care lucrează cu pasiunile și aptitudinile elevilor, care cresc nivelul acestora şi care angrenează comunitatea locală în creșterea calității educației în școală. Cei 14 profesori MERITO 2022 sunt din toată ţara; din mediul rural, comunităţi dezavantajate sau şcoli de oraş, cu performanţe deosebite.

Profesorii laureaţi au fost selectați din peste 350 de recomandări procesate, validate online şi în teritoriu. Acesta a durat aproape 1 an, selecţia finală fiind realizată de către un juriu compus din membri ai comunităţii Romanian Business Leaders, pentru a ne asigura că cei pe care îi selectăm pun responsabilitate, profesionalism, creativitate, dar şi pasiune, har şi un pic de „magie” în munca lor. Am avut în vedere criterii de selecţie precum: gradul de inovaţie la clasă şi în afara acesteia în ultimii 2 ani; măsura în care îşi împărtăşesc practicile cu alte cadre didactice; impactul pe care îl au în comunitatea în care activează sau pentru beneficiari din zone dezavantajate şi în cultura de învăţare şi colaborare a Şcolii.

Toți acești profesori au fost documentaţi online, validaţi în comunitatea locală, iar cei selectaţi au fost intervievați de jurnaliști colaboratori. Am publicat toate poveștile documentate într-o galerie online, care păstrează emoția și mesajul profesorilor, pe www.merito.ro. Această campanie anuală, începută la RBLSummit 2015, se finalizează cu Gala MERITO, pilon al proiectului şi eveniment în cadrul căruia oferim premii (în valoare de câte 1.500 de euro, trofeul şi diploma MERITO) poveștilor cu cea mai mare încărcătură de valori și care transmitt în lume mesajul despre profesorii inovatori care ne pot schimba viața şi care ne modelează viitorul.

Comunitatea profesorilor laureaţi a crescut la 81 de dascăli, în a căror dezvoltare investim continuu

şi care, împreună cu antreprenorii și managerii din RBL, lucrează ca să multiplice în sistemul de educație bune practici de predare, prin intervenţii de învăţare colaborativă, o voce a profesorilor și printr-o platformă online de dezvoltare profesională relevantă pentru aceştia. Misiunea proiectului MERITO este de a transforma meseria de profesor în România, în sensul de a o recredibiliza şi profesionaliza.

***

Informații complete despre cine sunt, ce fac și metodele de predare ale celor 81 de profesori MERITO și recomandări de profesori valoroși pentru ediția Galei MERITO din 2023, direct pe www.merito.ro.

Momentul premierii profesorului şi directorului Sorin Haiduc: 

Poveştile profesorilor MERITO: http://www.proiectulmerito.ro/galerie-profesori/

Înregistrarea Galei MERITO: https://fb.watch/d5kjnGATiT/

Galerie de imagini de la Gala MERITO: https://tinyurl.com/5at7xewy

Despre Fundația Romanian Business Leaders

Romanian Business Leaders (RBL) este de 10 ani vocea și vehiculul de acțiune al liderilor de business pentru a construi o Românie în care generațiile viitoare să își dorească să trăiască. Organizație apolitică, neguvernamentală și non-profit care oferă o platformă de acțiune și implicare socială pentru 1.000+ antreprenori și executivi de top din mediul de business privat.

Prin activitățile derulate acestea au implicat, până astăzi, peste 100.000 de români – antreprenori aspiranți, liceeni, antreprenori la început de drum sau cu experiență, români din Diaspora sau din mediul rural, traineri, vorbitori și lideri din educație.

RBL este membru fondator al Coaliției pentru Dezvoltarea României (CDR), o inițiativă privată care oferă o bază coerentă pentru consultare cu Guvernul și alte instituții publice pe teme care au impact asupra climatului economic și de afaceri din România.

Mai multe detalii pe www.rbls.ro.

Categorie: Cultură
Etichete: CEO Bitdefender, consilier al Ministrului Educaţiei., Florin Sorin Haiduc, Florin Talpeş, Galei MERITO, profesor de Matematică și director al Colegiului Naţional “Preparandia - Dimitrie Țichindeal“, Proiectul MERITO, Radu Szekely
Distribuie:
Articolul anterior
Primăriile aflate în zona 5 și lăsate baltă de operatorul de salubritate vor transporta deșeurile colectate prin mijloace proprii la Stația de transfer Bârzava… „Până la delegarea temporară a operării către un operator autorizat”
Articolul următor
[ACTUALIZARE] Sergiu Bacoș este managerul interimar al Filarmonicii Arad

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie

basil muresan

Jocuri erotico-politice actualizate

Pentru că s-a terminat prima săptămână de concediu, și probabil v-ați plictisit deja de clasicele cătușe cu bureței și outfituri de doctoriță sau școlăriță jucăușă, vă propun alte role playing,…
parada 1

CPLM avem noi aici?

Un grup de patriotarzi a pichetat sediul PSD Arad. Îmbrăcați în straie populare, cu o singură excepție (unul care a confundat parada cu mineriada), aceștia au mărșăluit prin centrul orașului.…