Proiectul „Biblioteca de literatură arădeană de azi” a câștigat licitația organizată de Ministerul Culturii

biblioteca judeteana arad cititor
Distribuie:

 

[COMUNICAT DE PRESĂ – Biblioteca Județeană „Alexandru D. Xenopol” Arad]

Biblioteca Județeană „Alexandru D. Xenopol” Arad a câștigat un proiect AFCN în valoare de aproape 30.000 de lei

Depunând trei proiecte la ultima sesiune de licitații organizată de Ministerul Culturii (AFCN – Administrația Fondului Cultural Național), Biblioteca Județeană „Alexandru D. Xenopol” Arad s-a calificat cu proiectul „Biblioteca de literatură arădeană de azi” și a obținut o finanțare de aproape 30.000 de lei. Anunțul oficial se regăsește pe site-ul AFCN .       

Este oportun ca literatura locală, în primul rând, să fie susținută și promovată, de aceea va fi creată o „Bibliotecă de literatură arădeană de azi”, atât pe rafturile cât și pe website-ul instituției. Această activitate presupune crearea unei baze de date de autori arădeni în viață, recunoscuți și care publică în mod activ, precum și crearea de servicii online noi: aplicație web de market de ebook-uri adresată cititorilor și o platformă de auto-publicare dedicată autorilor.

Implementarea și metodologia implementării proiectului este o i novație la nivel național. La finalizarea acestui proiect, biblioteca noastră se va număra printre primele instituții publice din România care propun un market de ebook-uri și o platformă de autopublicare.

Bazându-ne pe experiența acumulată, pe relațiile formate în urma programelor precum „Galeria Scriitorilor Arădeni”, „Biblioteca de Teatru Nou”, „Personalități Arădene”, precum și implicarea în festivalurile „Zile şi seri de literatură Doinaș” și „Discuția secretă”, biblioteca noastră dorește să continue și să dezvolte activitățile de promovare a valorilor locale .

De asemenea, adaptarea la cerințele publicului dar și la noile tehnologii ne motivează să derulăm acest proiect folosind o metodologie si o infrastructură inovativă, orientătă înspre publicul tânăr. Ne bazăm și pe experiența acumulată în proiectele „Biblionet” și „Biblioteca de aplicații”, care deși au abordat obiective diferite, cu mai mică valoare culturală, au creat un precedent de succes prin împletirea educației non-formale și a noilor tehnologiii.

Proiectul conține de asemenea un atelier practic de utilizare a platformei de autopublicare și întilniri bilunare cu autorii care si-au publicat opera prin platforma de autopublicare și marketul de ebookuri” a precizat responsabilul de proiect Marius Stoica.

Trebuie menționat că un alt proiect, despre promovarea Marii Uniri în rândul tinerilor, a obținut un punctaj de 85,67, situându-se pe poziția secundă sub linie, foarte aproape de limita de eligibilitate.

Categorie: Cultură
Etichete: AFCN – Administrația Fondului Cultural Național, Biblioteca Județeana „Alexandru D. Xenopol” Arad, finantare proiect, Marius Stoica, proiect „Biblioteca de literatură arădeană de azi”
Distribuie:
Articolul anterior
[ACTUALIZARE] Fostul senator Ovidiu Marian a fost condamnat la doi ani de închisoare CU EXECUTARE pentru trafic de influenţă
Articolul următor
SIMPOZIONUL „Cultura şi civilizaţia chineză. Dialoguri româno-chineze” [PROGRAM]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie