Proiectul „Ecoprovocarea” al Liceului Teoretic „Adam Müller Guttenbrunn“ – Locul I pe țară!

proiectul ecoprovocarea
Distribuie:

Una din cele mai discutate probleme în lumea de azi se referă la protejarea mediului.

Astfel, termeni care promit un stil de viață sustenabil, apropiat de mediu, precum „produse bio” sau „mentalitate verde” pot fi regăsiți pretutindeni. Acum, subiectul protejării mediului nu mai reprezintă ceva care preocupă doar un grup limitat de indivizi, ci sfera de influență, pe care o vizează, se dezvoltă și reușește să atingă o mulțime de persoane, pline de inițiativă.
Dar, cu excepția unor postări pe rețele de socializare, a unor vorbe aruncate în vânt și a unor propuneri idealiste, adevăratele acțiuni realizate pentru protejarea mediului înconjurător, protejarea planetei și a noastră, sunt limitate. Dar, iată, că elevii unui liceu din Arad transformă ideile în acțiuni, iar acțiunile în reacțiuni.

Organizată de Asociația non-profit „Viitor Plus”, „Ecoprovocarea”, un program educațional extra-curricular, este axat în totalitate pe protecția mediului, dezvoltare personală și leadership.

Proiectul implică realizarea primului pas spre salvarea planetei noastre, acesta fiind conștientizarea și acționarea în conformitate cu sesizarea pericolului în care ne aflăm. Pe lângă distincte activități de conștientizare, proiectul acesta realizează și activități de igienizare, reciclare și plantare, toate contribuind la educația pentru protecția mediului.
În mod concret, echipa noastră coordonată de doamna profesor TODEA BRIGITTE ANA MARIA a plantat puieți la Lipova și în curtea școlii, a adunat, pe ploaie, pe vânt, pe caniculă, peste 150 de saci de gunoi din întreaga zonă a Aradului Nou, a organizat pentru elevii din gimnaziu activități creative si de conștientizare privind mediul, și am scris chiar o piesă de teatru: ȘI EU…DAR TU ?

proiect eco

„EcoProvocarea” înseamnă mult mai mult decât o simplă provocare pentru noi, elevii Liceului Teoretic „Adam Müller Guttenbrunn“

Acest proiect este o șansă să ne impunem, să realizăm schimbări în stilurile noastre de viață, care se dovedesc a fi dăunătoare. Nu trebuie să situăm nimic, mai presus de casa noastră, de orașul nostru, de planeta noastră. Dar acest proiect este și o modalitate pentru noi, de a demonstra planetei că dorim să o numim în continuare „acasă”, să nu o distrugem, ci să o îngrijim , ca dovadă de IUBIRE. Și pentru a încheia într-o notă pozitivă, vă îndemn pe toți să strigați împreună cu noi: „Dacă vrei să fii schimbarea, hai în EcoProvocarea”!

IARINA MIUȚA – elevă , clasa a XI-a B

Categorie: Știri
Etichete: Liceului  Teoretic „Adam Müller Guttenbrunn“, prof. TODEA BRIGITTE ANA MARIA, Proiectul „Ecoprovocarea”, sociația non-profit „Viitor Plus”
Distribuie:
Articolul anterior
[ACTUALIZARE 6] Curtea de Apel Timișoara confirmă că Ramona Lile este „cea mai mare plagiatoare din cercetarea academică românească de după 1989”. Decizia poate fi atacată cu recurs
Articolul următor
Măsuri de prevenire a incendiilor ce trebuie respectate la amenajarea şi împodobirea bradului de Crăciun

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie