S-a bătut palma: PNL a sedus UDMR cu „continuitatea”, așa încât conducerea Consiliului Județean Arad va fi galbenă… cu puțin verde

cja 1
Distribuie:

 

 

PNL și UDMR Arad și-au anunțat astăzi, prin două comunicate de presă transmise aproape simultan, continuarea parteneriatului politic pe plan județean. Astfel, în baza negocierii ce s-a parafat încă dinainte de alegeri (dar a fost subminată zilele acestea de către PSD, prin negocieri paralele), candidații PNL vor fi susținuți de consilierii județeni maghiari pentru funcțiile de președinte, respectiv vicepreședinți ai Consiliului Județean.
Conform calculelor rezultate din aceasta, alianța PNL-UDMR are 18 consilieri județeni, iar cea PSD-ALDE, 14 – cu specificația că PMP va fi, aproape sigur, „partener de vâsle”cu conducătorii bărcii puterii.

 

COMUNICATE:

Continuă parteneriatul între PNL și UDMR: merg împreună în Consiliul Județean și Consiliul Local al Municipiului Arad!

Parteneriatul strategic al PNL Arad și UDMR continuă! Conducerile celor două partide au decis susținerea reciprocă a proiectelor administrative, în Consiliul Județean, Consiliul Local al Municipiului Arad, Primăria Arad, respectiv în consiliile locale și primăriile din județ. Urmare a acestui parteneriat, UDMR va susține candidații PNL la președinția Consiliului Județean, respectiv candidații la funcția de vicepreședinte al Consiliului Județean. În același timp, așa cum a anunțat deja primarul Gheorghe Falcă, președintele PNL Arad, UDMR va continua să fie partenerul liberalilor în echipa de conducere a municipiului, acceptând o funcție de viceprimar.

În ultimii 12 ani, parteneriatul dintre cele două părți a determinat proiecte valoroase pentru Arad, de la investiții în infrastructura culturală a municipiului, evenimente majore în viața comunității, la punerea în valoare a unor obiective importante pentru Arad și arădeni.

„Aradul este un oraș multicultural, de aceea acest parteneriat cu Uniunea Democrată a Maghiarilor ne onorează și ne dă posibilitatea să recuperăm valori fundamentale pentru cultura și spiritul locului. Am construit împreună durabil pentru arădeni și mă bucur că ne vom continua proiectele. Suntem privilegiați să avem în Arad o comunitate maghiară omogenă, cu personalități de valoare, oameni de onoare care fac cinste județului nostru. Îi respect în mod deosebit! Am căutat să fiu permanent alături de arădeni, indiferent de etnie, să aibă în administrația locală un partener care îi susține” – a spus primarul Gheorghe Falcă, președintele PNL Arad.

Iustin Cionca, prim-vicepreședintele PNL și candidat al partidului la funcția de președinte al Consiliului Județean, spune, larându-i: „Faptul că UDMR ne susține în Consiliul Județean, iar noi îl susținem în Consiliul Local Municipal, este important, pentru că astfel confirmăm parteneriatul nostru pentru județul Arad. Așa cum am mai afirmat, UDMR este o organizație cu care am colaborat excelent în ultimii 12 ani și nu ne-am dezamăgit reciproc niciodată. Atunci când vorbim despre Aradul puternic ne referim înainte de toate la arădenii de onoare, pentru care cuvântul dat este literă de lege și cu care putem, iată, proiecta pe termen lung”.

Departamentul de Comunicare al PNL Arad

UDMR Arad „alege continuitatea

Conform deciziei Biroului Permanent Județean (BPJ), UDMR organizația județeană Arad continuă parteneriatul strategic cu Partidul Național Liberal.

„În ultimii 12 ani PNL a fost un partener serios și de încredere, iar cu ocazia alegerilor locale din 5 iunie 2016, a primit cele mai multe voturi în municipiul și județul Arad. Am ales continuitatea și am ținut cont de interesul comunității maghiare, dar și a întregului județ Arad. Sunt convins că prin colaborarea noastră în CJA și CLM Arad, împreună putem contribui la dezvoltarea economico-socială, infrastructurală și culturală a județului” – a declarat Faragó Péter, președintele UDMR Arad.

 

Categorie: Știri
Etichete: CJA, coalitia PNL UDMR, Consilul Judetea Arad, PNL, presedinti, UDMR, vicepresedinti
Distribuie:
Articolul anterior
[ACTUALIZARE] România – Elveția 1 – 1… pentru că atât am putut
Articolul următor
Razie a jandarmilor din Chișineu Criș în piața din Sântana. Colecta: lemne, țigări, oale la „negru”, amenzi mari și confiscări

1 comentariu. Leave new

  • Oare aceste mare realizari includ si preluare cladirilor de patrimoniu din centrul urbei ??? „În ultimii 12 ani, parteneriatul dintre cele două părți a determinat proiecte valoroase pentru Arad, de la investiții în infrastructura culturală a municipiului, evenimente majore în viața comunității, la punerea în valoare a unor obiective importante pentru Arad și arădeni.”

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie

whatsapp image 2024 06 20 at 14.05.29 large

Incendiu la o casă din Tauț

În această dimineață, în jurul orei 10:00, pompierii militari arădeni au fost solicitați să intervină pentru localizarea și lichidarea unui incendiu izbucnit la o casă din localitatea Tauț. Pentru misiune,…