S-a deschis Grill House & Shop Lucas, la Pecica | „De la furcă la furculiţă” – o investiție de 5,2 milioane de Euro

grill house
Distribuie:

Marian Lucaş și familia sa dețin 450 de hectare în Pecica – teren pe care îl adună, îl lucrează și-l înfrumusețează de 25 de ani incoace, tot profitul reinvestindu-l. Mai mult sau mai puțin vizibile comunității până acum, de sâmbătă, 3 august, 2024, respectivele investiții „sar în ochi” și opresc mașinile care tranzitează DN 7… genul de local lângă care parchezi spontan, și dacă ți-e foame, și dacă nu-ți e: „să vezi ce-a făcut ăsta… cât a costat… să dai o tură”. „Fii atent: ca-n Austria!”

Grill House & Shop Lucas este un concept „De la furcă la furculiţă”, proaspăt, sănătos și la vedere. O dublă investiţie financiară care  însumează 5,2 milioane de euro

pecica grill 1

Proiectul care s-a finalizat și inaugurat vineri seara a început cu o exploataţie agricolă, întinsă pe 450 de hectare, cu mai bine de zece ani în urmă.  Fostul sportiv de performanță (a fost campion național la aruncarea suliței), care la începutul carierei sale îşi dorea pentru familia sa o sursă curată de hrană şi ştia din experiență cât de greu este să găseşti, pe piaţă, produse de încredere, a trecut la nivelul următor.

„Sunt pecican prin adopţie, dacă pot să spun aşa. Am ajuns în această localitate în urmă cu 25 de ani, iar de atunci am început să achiziţionez teren agricol şi să îl muncesc alături de familia mea. De-a lungul timpului, am ajuns să deţin o fermă de 450 de hectare de teren agricol, moment în care am simţit că trebuie să fac următorul pas. Drept urmare, cu ajutorul Centrului Regional pentru Finanțarea Investițiilor Rurale Timişoara şi cu larga implicare a directorului de acolo, Iulian Bucătaru, dar şi a tuturor angajaţilor din acel centru, am reuşit să obţin finanţare europeană pentru înfiinţarea unei ferme de porci şi a unui abator modern, la standarde europene” – mărturisește investitorul. 


„Din păcate, pandemia de Covid a dus la dublarea preţurilor materialelor de construcţie, iar proiectul a ajuns să coste patru milioane de euro. Din păcate, pentru persoanele juridice nu se fac ajustări de preţuri, numai instituţiile de stat beneficiază de acest favor. Dar nu ne-am descurajat. Împreună cu familia, am decis să mergem cu proiectul mai departe, din banii noştri”. – a continuat investitorul.

Restaurantul este inspirat din arhitectura celor din Vestul Europei (dar din ce în ce mai „adoptat” și la noi), dotările cu cele mai moderne materiale ajungând la suma de aproximativ 1, 2 miloane de euro… iar asta se vede cu ochiul liber și se poate gusta pe loc. Toată mâncarea care se serveşte în restaurant este proaspătă, adusă de la câteva sute de metri, din ferma proprie. Carnea poate fi cumpărată în ziua în care a fost sacrificat animalul, la kilogram, din Grill House, sau poate fi şi gătită pe loc, de bucătarii restaurantului, în funcţie de cum doreşte clientul.

„Conform normelor europene, în abator avem şi un spaţiu de congelat, unde temperatura coboară până la -40 de grade Celsius. Din fericire, nu l-am folosit până acum şi nu vreau să îl folosesc vreodată. Îmi doresc, dacă va fi posibil, ca produsele din abator să plece proaspete spre restaurantul nostru sau spre alte restaurante”, ne-a spus Marian Lucaş.

Întrebat cât de sănătoasă este carnea produsă în ferma sa de animale, pecicanul a declarat:

„Furajul pentru animale ne este furnizat de o firmă din Occident care l-a creat după o reţetă pe care noi am cerut-o, o reţetă care cuprinde cereale şi care nu alterează calitatea cărnii în niciun fel. Practic, porcii crescuţi de noi au acelaşi gust ca şi porcii de casă”.

„Îi îndemn pe oameni să vină la noi şi să încerce produsele noastre. Ce scoatem la vânzare este ceea ce mâncăm şi noi, eu cu familia mea. Nu am decis să facem aceste investiţii numai pentru profit, ci vrem să dezvoltăm o cultură a hranei sănătoase în zona noastră. Practic, ce cultivăm noi pe câmp reprezintă hrana animalelor noastre, care apoi sunt sacrificate, iar carnea şi produsele ajung în magazinul nostru”.



Unităţile deschise de familia Lucaş la Pecica au creat, până în prezent, 45 de locuri de muncă. Numărul angajaţilor va creşte în perioada următoare, odată cu deschiderea viitoarelor restaurante.

Deschiderea oficială a Grill House & Shop Lucas – @La Strada TV


Categorie: Advertorial, Știri
Etichete: Grill House & Shop Lucas, Marian Lucaş, Pecica, „De la furcă la furculiţă”
Distribuie:
Articolul anterior
Copil de 14 ani, pe trotinetă, lovit de o mașină pe strada Școalei
Articolul următor
[ACTUALIZARE 2] Traficul pe DN 7 a fost reluat

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie