S-a promulgat legea: făina de insecte, interzisă în produsele tradiționale românești

faine insecte
Distribuie:

Președintele Klaus Iohannis a promulgat, astăzi, legea care se interzice făina de insecte în produsele tradiționale. Legea a fost votată pe 29 noiembrie, de Camera Deputaților, for decizional, cu 171 de voturi „pentru”, două „contra” și 41 de abțineri.

Proiectul a fost inițiat de Marcel Ciolacu, Alfred Simonis și Diana Tuşa.

„Proiectul de lege are ca obiect reglementarea utilizării făinii de insecte în ceea ce priveşte prepararea şi comercializarea produselor alimentare pe teritoriul României, ca urmare a autorizării introducerii pe piaţă ca alimente noi, provenite din spaţiul Uniunii Europene, prin introducerea obligaţiei pentru operatorii economici de a asigura consumatorilor informaţii clare şi complete cu privire la produsele alimentare ce sunt sau conţin făină / anumite specii de insecte”, specifică raportul din comisiile de specialitate din Camera Deputaților.

Actualul premier al României a expus părerea sa legată de acest proiect în luna aprilie 2023:

Protejăm produsele tradiționale românești! Am depus astăzi proiectul de lege prin care se interzice utilizarea făinii de insecte în prepararea produselor prevăzute în Registrul Național al Produselor Tradiționale.Așa cum au făcut și alte țări europene, la fel trebuie să facem și noi! În plus, toate produsele alimentare care vin din import și conțin ingrediente obținute din insecte trebuie să fie expuse separat pe rafturile magazinelor. Oamenii trebuie să știe ce cumpără, iar eticheta să fie clară și să conțină informații complete cu privire la aceste produse. Patriotismul economic înseamnă protejarea producătorilor locali și a produselor și mâncării tradiționale românești”.


 

Categorie: Știri
Etichete: făină de insecte, Klaus Iohannis, lege
Distribuie:
Articolul anterior
Magia sărbătorilor în „Satul lui Moș Crăciun” din Arad
Articolul următor
EROII REVOLUȚIEI DIN DECEMBRIE 1989 vor fi omagiați la Arad în perioada 21 – 23 Decembrie [PROGRAM]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie

agromalim 1

AGROMAILIM și-a deschis porţile [GALERIE FOTO]

  Este sărbătoarea AGRICULTURII la EXPO ARAD. A XXIX-a ediție a Târgului internațional de agricultură, industrie alimentară și ambalaje s-a deschis astăzi, în prezența oficialităților Aradului și cu participarea unor…