Scrisoare deschisă către Primarul Aradului, Călin Bibarț, din partea locuitorilor străzilor Orient, Cehov, V. Moga din cartierul Grădiște, Arad

cehov
Distribuie:

 

 

În momentul în care ați devenit primarul Aradului ne așteptam la o schimbare de mentalitate, dar pe zi ce trece observăm că lucrurile stau tocmai invers, în special în domeniul construcțiilor și urbanismului.

Modul în care permiteți construirea de blocuri de 5 etaje între casele din Grădiște duce la o scădere a calității vieții în cartierul nostru. E total anormal ca într-o țară europeană, o administrație locală să pună pe primul loc interesele dezvoltatorilor imobiliari în detrimentul interesului colectiv al cetățenilor săi.

Construirea de blocuri de P+5 într-o zonă predominată de case de P+1 este total nepotrivită. Înălțimea deosebit de mare (19 metri) și o retragere a blocului de aproximativ 10 metri față de curțile caselor noastre va crea un permanent disconfort, va afecta intimitatea locuitorilor din zonă și în același timp va duce la scăderea valorii locuințelor noastre. Ținem să menționăm că pe amplasamentul menționat mai sus, intenția inițială a dezvoltatorului a fost construirea de duplex-uri de P+1 etaj.

Un alt aspect sensibil pe care administrația dumneavoastră îl ignoră total este preconizata creștere a traficului auto în zonă. Strada Orient, cea care va prelua descărcarea autovehiculelor, este deja foarte aglomerată la orele de vârf. Construirea a aproximativ 120 de apartamente va duce automat la o congestionare și mai intensă a traficului pe această stradă.

Noi, locuitorii străzilor Orient ,Cehov, V.Moga din cartierul Grădiște, dorim dezvoltarea Aradului și suntem de acord pentru a se construi pe terenul de pe strada Cehov, nr. 20 dar, în același timp, vă solicităm respectarea caracteristicilor țesutului urban din zonă.

Prin urmare, vă cerem public să fiți alături de noi și să solicitați dezvoltatorului reducerea regimului de înălțime al viitoarelor blocuri de la P+5 etaje la P+2 etaje și să se crească retragerea față de limita de proprietate a blocului din vestul parcelei.

Vă mulțumim pentru atenție și așteptăm să puneți interesul colectiv al arădenilor deasupra oricăror alte interese!

Locuitorii de pe strada Orient, Cehov, V. Moga din cartierul Grădiște.

 

 

Notă: Detalii despre controversata investiție pot fi citite AICI – INDEPENDENTUL.COM

 

Categorie: Administrație
Etichete: Calin Bibart, cartier gradiste arad, cartier rezidential, dezvoltator imobiliar, strada Cehov, strada Orient, strada V. Moga, urbanism
Distribuie:
Articolul anterior
Înfrângere la limită: UTA – Hajduk Split  0 – 1  (0 – 1 )
Articolul următor
[TRANSPARENȚĂ DECIZIONALĂ] Documentația de urbanism Plan Urbanistic de Detaliu (PUD) „Construire fabrică prefabricate din beton” poate fi contestată până la data de 26 iulie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie