Scrisoare deschisă către PSD-iștii cu funcții din partea unui patriot de la TALPA PARTIDULUI: „Victimele suntem noi, ăia care am luat *uia împreună cu voi, deși vina noastră a fost doar că v-am crezut și v-am urmat!”

psd
Distribuie:
Domnilor PSD-iști cu funcții,

Vă scrie un membru simplu, unul de la talpa partidului unde majoritatea dintre voi nu se mai uită decât în campaniile electorale și atunci de multe ori cu un fel de compătimire. Am ajuns în acest partid la invitația deputatului Dorel Căprar, eu provenind dintre naționaliști.

Astfel, nu sunt un social-democrat pur sânge, dar pe parcurs cred că am devenit unul, neuitând filonul naționalist din care am plecat și din care cred, în sinea mea, că încă mai fac parte. Înainte am încercat să îl contactez pe domnul senator Mihai Fifor, dar se pare că naționaliștii nu îl prea impresionează și nu am reușit să ajung a purta vreo discuție cu dânsul. Am fost acceptat mai greu de unii, mai ales de cei cu funcții în partid,  care probabil mă suspectau că am venit „să fur” o funcție. Nu-i așa, domnule consilier Vârcus?.

Mă bucur că am fost acceptat ușor în rândul membrilor simpli și de către colegii de la tineret, cu câteva excepții „pițipongești” de partid, care, oricum  nu mă impresionează. Indiferent de context, am colaborat foarte bine cu aceștia, simțind că totuși oamenii sunt uniți și sunt o adevărată familie social-democrată. Am colaborat bine, chiar foarte bine cu domnii deputați Căprar, Tripa, Todor care m-au ascultat de fiecare dată și m-au ajutat ori de câte ori a fost nevoie în activitățile de și pentru partid, pentru interese personale neapelând la aceștia nici măcar o dată. Recunosc, cu domnul senator Fifor nu  am avut multe colaborări, el fiind mai greu abordabil de un simplu membru.

Ca un exemplu, când a fost șef de campanie, i-am cerut prietenia pe Facebook și nu mi-a fost acceptată. Nu voiam să mă laud că am la prieteni un ministru sau unul cu rang înalt din conducerea partidului de la centru, voiam doar să am acces mai ușor la materialele distribuite în campanii electorale. Au fost două campanii, din păcate pierdute de noi, dar care nu m-au descurajat, ba din contra m-au îndârjit să pun osul alături de colegii mei. Și asta pentru că sunt moț din Apuseni și poate sunt mai pătimaș.

Am fost cot- la -cot cu colegii din partid prin toate cartierele Aradului unde am văzut cu adevărat spiritul de echipă al membrilor PSD, ignorând până și neimplicarea câtorva consilieri locali și nedorind să știu din ce motive. Am crezut că poate erau „prea sus” încât să mai coboare în stradă cu membrii și simpatizanții chiar dacă au fost alături de noi și unii parlamentari.

Ca simplu membru, le mulțumesc tuturor în special pensionarilor și tinerilor. Am evitat să intru în biserici și bisericuțe de partid și asta pentru că,  nu m-au interesat bârfele și poziționările nimănui. Poate nu s-a observat, dar am venit mai rar pe la sediul partidului dacă nu am fost apelat, dar când a fost nevoie să pun osul am răspuns prezent. Sincer, nu știu nici acum care cu care era poziționat și nici nu mă interesează.

După cum am spus și la conferința municipală,  cred că 90% din membri și simpatizanți nu suntem nici oamenii lui Căprar, nici oamenii lui Fifor, nici ai lui Tripa nici ai lui Todor, suntem oameni cu convingeri social-democrate și doar atât. În ciuda faptului că auzisem zvonuri atât din presă cât și din interior că „la vârf” nu est tocmai o bună înțelegere între parlamentari,   nu m-au interesat și am crezut că sunt chestii și orgolii trecătoare, că, vorba ardeleanului „binele cu rău se mănâncă și dulcele cu amar”.

Am crezut, la fel ca-n orice  familie există divergențe și împăcări. Apoi a venit bomba pe care am aflat-o din presă, cu descinderi, mascați și procurori DNA. Am susținut atunci public și susțin și acum că nu cred în aceste dosare și că totul este o făcătură, o porcărie care sper că se va dovedi într-un final că a fost o execuție politică. Apoi am început să aud tot felul de bârfe,  nu în partid cât de la oameni care nu aveau nimic în comun cu partidul că „execuția” a fost din interior, că este o luptă acerbă în partid intre parlamentari etc.

Când mai mulți oameni iți spun aceste lucruri, iți pui un semn de întrebare și tinzi să le crezi. Eu nu am vrut să le cred dar, cel puțin partea cu luptele interne, s-a adeverit. Nu am dorit inițial să mă poziționez de o parte sau alta, din respect pentru colegii parlamentari dar, când a devenit clar că este nevoie de poziționare sau de plecare din partid, m-am poziționat de partea deputatului Căprar pentru că cred în loialitate, pentru că dacă el a avut încredere în mine și m-a invitat în partid,  mi s-a părut normal să fiu de partea lui pentru că am simțit asta ca pe o datorie, iar dacă aș fi făcut invers , cred că nu m-aș fi putut uita în oglindă și m-aș fi simțit ca un trădător.

Apoi a urmat conferința municipală unde l-am votat pe domnul senator Mihai Fifor candidat la Primăria Aradului, atât eu cât și toți cei din sală pentru că am crezut că este omul potrivit pentru bătălia dură care va urma. Abia atunci am simțit cât de mare este bătălia din interiorul filialei.

Cred că, dacă se depunea atâta efort de către conducerea filialei în frunte cu parlamentarii, la ultimele două tururi de alegeri, câștigam alegerile în Arad cu 80%! Au luat cuvântul toți parlamentarii și atunci am aflat că, noi ăștia de la talpa partidului, ăștia fără funcții, ăștia care suntem buni în campanii, nu avem dreptul de a ne vota conducerea județeană.

Recunosc, m-a deranjat acest lucru, m-a deranjat rău pentru că auzisem declarațiile domnului președinte interimar Ciolacu, cum că trebuie coborât și la talpa partidului pentru a reforma partidul. Se pare că au fost spuse niște vorbe goale, doar așa să dea bine la televizor. După ce fiecare din cei trei parlamentari au luat cuvântul,  ultimul care a rămas a fost președintele filialei, care ne-a confirmat celor prezenți în sală,  că domnul senator Mihai Fifor va candida pentru funcția de președinte al filialei.

Atunci a fost o altă lovitură care, nouă membrilor simpli, ne-a confirmat zvonurile și bârfele. Nu înțeleg nici acum, domnule senator Fifor de ce nu v-ați asumat asta în fața noastră a filialei, pentru că, mai devreme cu două-trei minute, ați avut cuvântul? Nu înțeleg de ce nu ați spus clar că vreți asta? Dar, și cu u toate astea v-am votat toți cei din sală pentru candidatura la primăria Aradului, fără niciun vot împotrivă și fără nicio abținere. Apoi,  după alte câteva zile, să văd că susțineți poveștile cu blatul între Căprar și  Falcă.

Unde era blatul când dumneavoastră erați candidatul votat de filială? De ce nu ne-ați spus atunci de blat, poate că voiam dovezi, poate că le aveați sau nu, dar trebuia să vi le asumați în fața colegilor. Așa era normal, așa era bărbătește. Așteptam atâta bărbăție de la un om care este senator, fost ministru al apărării,  al internelor. Unde sunt bărbații adevărați, fost prim-ministru și vice – prim – ministru. Păcat că nu ați făcut asta. Ce ați reușit în final este că ați rupt filiala PSD în două.

Dar vă amintesc un lucru: „ într-un război nu există învinși sau învingători, există doar victime”, iar victimele suntem noi, ăia fără funcții, ăia care am luat „*uia” împreună cu voi, deși vina noastră a fost doar că v-am urmat, v-am susținut și ne-am pus obrazul pentru voi ăștia cu funcții. Ne-am convins prietenii, rudele, colegii și cunoscuții să pună ștampila pe PSD și acum ne cer explicații și lămuriri. De unde să le dam dacă nu le știm? V-ați spălat rufele în public și în mediul online.

Noi știm tot atâta cât știu și cei care ne cer lămuriri. Suntem oameni simpli, care ne-am clădit reputația și respectul într-o viață și ne doare să ni le pierdem pentru că am crezut în voi și am încercat de cele mai multe ori am și reușit să ii facem să creadă în voi, cei cu funcții.

Mulți dintre noi au plecat, mulți vor mai pleca și voi veți rămâne să vă bateți pentru funcții într-o filială goală. Partidul va pierde, poporul va pierde dar oare contează asta pentru voi, cei cu funcții? Trădările și bătăliile interne ne-au înjumătățit procentele în votul oamenilor.

Bravo!, puteți să mergeți și mai jos în ritmul ăsta! Mergeți, dar fără noi! Marea boală a PSD, au rămas  execuțiile din interior. Partidul a ajuns aici nu datorită luptelor cu rivalii politici, cât datorită răzbunărilor și trădărilor dintre colegi. Mâine veți ajunge toți cu dosare făcute tot de voi unii altora. Păi, dacă e așa, de ce să mai rămânem?

Să avem și noi dosare contrafăcute, să fim în rând cu voi? Semnați foi cu răzvrătiri în partid apoi nu le mai recunoașteți, vă trădați liderii, vă săpați colegii să fie dați jos din funcții, culmea!, funcții pe care nu le vreți dar vreți să va vedeți colegii cât mai jos pentru a vă arăta superioritatea, vă faceți dosare pe bandă rulantă și apoi pozați în victime… Și, apropo, de independența filialelor, unde este? Atâta timp cât voi hotărâți în forurile superioare să vă votați doar voi intre voi , cei cu funcții? Un fel de rotire a cadrelor comunistă.

De ce nu ștergeți din sigla partidului cuvântul DEMOCRAT pentru că democrație înseamnă votul majorității nu al minorității?  Atunci știm un lucru și cei care rămân în partid își asumă asta. Am mai văzut astfel de partide care au uitat de democrație și acum nu mai sunt, nu ar fi PSD primul. Parașutările de la centru sunt încă o dovadă în plus că filialele nu au libertatea de a  alege să fie reprezentate de un om dintre ei, un om al lor.

Voi, ceide la centru, nu aveți încredere in membri voștri din teritoriu, atunci noi de ce am avea încredere în voi? Nu că în alte partide nu ar fi la fel, dar noi v-am ales pe voi și acest partid tocmai pentru a nu fi la fel ca ei. Mi-aș dori să aveți încredere în noi, cei fără funcții,  cum avem noi încredere în voi, cei cu funcții și sper ca Bunul Dumnezeu să vă dea minte și înțelepciune, măcar în ultimul ceas, și deși mă îndoiesc de asta, mă încăpățânez să cred.

P.S.Acum să aștept dosarul?

Nicu Nistor – un membru fără funcții, fost vicepreședinte PDSR,  fost președinte O T PDSR, fost președinte OT PRM, fost prim- vicepreședinte Organizația Județeană PRU.”

 

Categorie: Politice
Distribuie:
Articolul anterior
Meciuri internaționale pentru echipele din Academia UTA
Articolul următor
Teatrul Național din Timișoara dă startul faptelor pentru România anului 2021 cu un spectacol modern, bazat pe unul dintre cele mai importante titluri ale dramaturgiei universale: Rinocerii de Eugène Ionesco

2 comentarii. Leave new

  • Ăsta-i un traseist politic în căutare de funcții și de sinecuri. Nicăieri n-a făcut prea mulți purici, l-au aruncat ca pe o măsea stricată. Acum l-a reșapat Căprar, dar n-are nicio credibilitate. Miroase a țuică și în poză, uitați-vă la mutra lui șifonată. Iar fotografia e cu parlamentul din Budapesta. Ce căutai acolo, băi naționalistule?

    Răspunde
  • Traseist ,traseist dar spune bine omul.PSD Arad are oameni de valoare nu trebuie sa vina intrusi din Mehedinti.De ce nu au loc la ei acasa? Pt ca este conflictual.

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie