Se împlinesc 115 ani de la înființarea primului Serviciu Public de Ambulanță din România

219422323 4455619621127352 8533012038023491740 n
Distribuie:

 

Sirenele ambulanţelor vor suna miercuri, la ora 10,00, în toată ţara, pentru a marca Ziua Naţională a Ambulanţei din România, marcând astfel 115 ani de existenţă a Ambulanţei din ţara noastră.

Ziua Naţională a Ambulanţei din România este marcată anual la data de 28 iulie. Este data la care, în 1906, a apărut prima „Salvare” din Bucureşti, din iniţiativa profesorului Nicolae Minovici.

Primul Serviciu de ambulanţă în România a fost înfiinţat sub deviza „Totdeauna tuturor, gata pentru ajutor”, deviză care se păstrează şi astăzi. Echipajul era format, în 1906, din vizitiu şi sergenţi de oraş instruiţi de către profesorul Minovici.

De fapt, Salvarea a început să funcţioneze la 1 august 1907, România devenind astfel al treilea stat din Europa cu serviciu de ambulanţă după Olanda şi Austria.

***

[COMUNICAT DE PRESĂ]

Acum 115 ani a fost înființat în România primul Serviciu Public de Ambulanță. A trecut de atunci mai bine de un secol. Un secol în care OAMENI adevărați au luptat, s-au sacrificat și s-au jertfit în lupta continuă cu MOARTEA!

Pentru noi toți, cei care activăm în cadrul SAJ Arad, salvarea de vieți a primat întotdeauna propriei noastre existențe. VOCAȚIA de salvator nu s-a concretizat într-o meserie, ci mai degrabă într-o MENIRE pe care fiecare din noi am onorat-o, salvând viețile semenilor noștri.

Aniversarea din acest an este constrânsă de reglementările legale impuse de pandemia COVID- 19. Trebuie punctat și cu acest prilej faptul că ultimele 16 luni au reprezentat pentru noi toți cei care activăm în cadrul SAJ Arad o provocare fără precedent. Am fost și vom continua să rămânem în „prima linie” a luptei cu SARS COV-2. Am gestionat criza sanitară trecând peste greutăți de neimaginat, cu „prețul” unui efort epuizant, forțând orice limită!

Este o onoare și un real privilegiu să mulțumesc pe această cale colegilor, instituțiilor statului și fiecărui cetățean care ne-au sprijin în demersul nostru asumat!

TOTDEAUNA ȘI TUTUROR, GATA PENTRU AJUTOR!

Salutul nostru va fi susținut de sunetul sirenelor ambulanțelor din dotarea SAJ Arad la ora 10.00 în data de 28 iulie 2021. Imnul Ambulanței va răsuna sub faldurile drapelului Ambulanței!

LA MULȚI ANI, ROMÂNIA !
LA MULȚI ANI, AMBULANȚA !!!

Cu deosebit respect și considerație,
dr. Raveca Nicoara
Manager al SAJ ARAD

ziua ambulantei

Categorie: Știri
Etichete: dr. Raveca Nicoara, drapelul Ambulanței, Imnul Ambulanței, Manager SAJ ARAD, Serviciu Public de Ambulanță
Distribuie:
Articolul anterior
Apel la solidaritate lansat de femeile social-democrate pentru ajutorarea sinistraților din județul Alba
Articolul următor
Alexandra Ghiţă, noua componentă a echipei de pe Mureș

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie