Se lansează „Ghidul pentru accesibilizarea paginilor web ale instituțiilor publice din România”

ghid pentru accesibilizarea paginilor web
Distribuie:

 

 

[COMUNICAT DE PRESĂ – Ministerul Consultării Publice și Dialogului Social]

 

MCPDS lansează Ghidul de accesibilizare a paginilor web din instituțiile publice pentru a crește accesul la informații al persoanelor cu dizabilități!

Ministerul Consultării Publice și Dialogului Social lansează Ghidul pentru accesibilizarea paginilor web ale instituțiilor publice din România în consultare publică. Prin implementarea recomandărilor tehnice de accesibilizare, toate persoanele cu dizabilități vor avea acces la informațiile de interes general de pe site-urile administrației publice.

Accesibilitatea web se referă la facilitarea interacțiunii persoanelor cu dizabilități cu site-urile instituțiilor publice, dezvoltarea unui design care permite persoanelor cu dizabilități să perceapă, înțeleagă și să navigheze paginile de Internet în mod eficient. Accesul la informații este un drept fundamental al cetățenilor, iar pentru ca acesta să fie realizat pe deplin, este nevoie de un acces incluziv și facilitat de către administrația publică pentru persoanele cu dizabilități.

Ghidul pentru accesibilizarea paginilor web ale instituțiilor publice din România se adresează instituțiilor și autorităților publice, cu scopul de a răspunde nevoilor de informare ale persoanelor cu dizabilități și de a dezvolta instrumente incluzive de comunicare cu publicul larg. Cu ajutorul tehnologiilor de accesibilizare, orice persoană care are o anumită dificultate în interpretarea informației, va putea naviga și interacționa cu site-urile autorităților publice. Consider că responsabilitatea noastră  este facilitarea accesului la informație pentru orice cetățean. Îmi doresc ca acest ghid să contribuie în mod real, atât la îmbunătățirea metodelor de accesare, cât și la creșterea participării persoanelor cu dizabilități la procesul de luare a deciziilor publice.” a declarat Ministrul Consultării Publice și Dialogului Social, Gabriel Petrea.

Timp de 30 de zile, până în data de 4 august 2017, toate organizațiile neguvernamentale cu expertiză în domeniul accesibilizării și prestații sociale sunt așteptate să trimită propunerile și sugestiile la următoarea adresă de e-mail: [email protected]. Ghidul pentru accesibilizarea paginilor web ale instituțiilor publice este disponibil pe site-ul MCPD, accesând următorul link: http://dialogsocial.gov.ro/2017/07/consultare-publica-accesibilizare/ .

 

Categorie: Știri
Etichete: consultare publică, Gabriel Petrea., Ghidul de accesibilizare a paginilor web din instituțiile publice, Ministerul Consultării Publice și Dialogului Social, persoane cu dizabilități
Distribuie:
Articolul anterior
Am debarcat în Ungaria de „Ziua Independenței” și ne pregătim de LUPTĂ. Batalionul de la Arad face parte dintr-o ARMATĂ MULTINAȚIONALĂ de 2.500 de războinici dirijați de NATO [GALERIE FOTO]
Articolul următor
Interiorul unui tramvai a fost mistuit de flăcări, după un scurtcircuit produs la panoul electric în momentul cuplării pantografului

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie