Senatorul Eusebiu Pistru solicită înființarea de urgență a unor centre de vaccinare la Bârzava și Hălmagiu

pistru eusebiu
Distribuie:

 

[COMUNICAT DE PRESĂ]

Eusebiu Pistru: Solicit deschiderea de urgență a unor centre de vaccinare pentru locuitorii de pe Valea Mureșului și Ținutul Hălmagiului

Senatorul PSD Eusebiu Pistru reacționează față demodul total defectuos în care a fost organizată campania de vaccinare anti-covid atât în țară cât și înjudețul Arad. Parlamentarul social-democrat a constatat că locuitori din zone ale județului nu se pot vaccina în apropierea domiciliului. Mai mult, pentru persoanele în vârstă din zona Văii Mureșului sau în Ținutul Hălmagiului, aflate în categoria de risc a îmbolnăvirii cu coronavirus, nu există posibilitatea de a ajunge la un centru de vaccinare accesibil, în apropierea localității de domiciliu.

„Am atras atenția în mod repetat asupramodului cu totul defectuos în care Guvernul împreună cu autoritățile sanitare gestionează campania vaccinării anti-covid în țară ceea ce afectează în mod direct și județul Arad. Doar câteva centre de vaccinare sunt funcționale iar unor locuitori din anumite zone din județ, aflați în grupele de mare risc, le este restricționat practic accesul la vaccinare. Este vorba în principal de Valea Mureșului și de Ținutul Hălmagiului, populate în special de oameni în vârstă, care chiar dacă doresc să se vaccineze nu au cum să se deplaseze la un centru aflat la zeci de kilometri distanță de localitatea lor de domiciliu. O soluție ar fi amenajarea unui centru în baza ISU de la Bârzava, pentru cei de pe Valea Mureșului, de exemplu. Cu siguranță că dacă va exista deschidere și dorința de a ajuta, vor fi găsite variantepotrivite și pentru cei din zona Hălmagiu. Oamenii nu pot face zeci de kilometri până la centrele existente, pentru că și transportul în comun la scara județului este deficitar, tot ca urmare a ineficienței actualei administrații județene. În calitatea mea de senator de Arad, solicit public Institutului Național de SănătatePublică si Comitetului Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) deschiderea de urgență a unor centre de vaccinare în zonele respective, pentru a-i ajuta pe toți cei care vor să se vaccineze”, a declarat senatorul PSD Arad Eusebiu Pistru.

Categorie: Politice
Etichete: barzava, centre vaccinare arad, Eusebiu Pistru, Hălmagiu, politica arad, Senatorul PSD
Distribuie:
Articolul anterior
Consiliul Local Arad este în formulă completă
Articolul următor
A intrat în vigoare noul Regulament privind zborul dronelor [VEZI NOILE REGULI]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie