Sergiu Bîlcea e pe „Valul Renovării”

sergiu bilcea
Distribuie:
Primăriile trebuie să pregătească proiectele pentru Valul Renovării

Banii europeni pentru proiectele cuprinse în Valul Renovării, destinate renovării clădirilor publice și blocurilor, vor fi disponibili în perioada următoare.

Deputatul PNL Sergiu Bîlcea anunță că a fost semnat Acordul de finanţare privind implementarea Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR) între Ministerul Dezvoltării și Ministerul Proiectelor Europene care facilitează lansarea apelurilor de proiecte, la 1 aprilie.

Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) gestionează integral două componente majore,

Valul Renovării şi Fondul Local,  investiţiile în cicloturism şi construirea de creşe, pentru care a elaborat şi finalizat ghidurile solicitantului pentru proiectele finanţate.

„Valul Renovării are un buget de 2,2 miliarde de euro care ajunge la 2,8 miliarde de euro prin supracontractare și este destinat lucrărilor de renovare energetică a blocurilor și clădirilor publice.

Administrația arădeană trebuie să fie pregătită să acceseze bani, pentru a rezolva atât problema presantă a energiei cât și estetica unor clădiri publice. Primăria Arad are multe clădiri care trebuie renovate și avem o mare oportunitate acum.

Fondul local are un buget de 2,1 miliarde de euro, 2,7 miliarde prin supracontractare și urmărește tranziţia verde şi digitală, achiziţia de transport verde”, a declarat Sergiu Bîlcea.

Comunicat de presă PNL Arad

Categorie: Politice
Etichete: deputatul PNL Sergiu Bîlcea, Fondul Local, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA), Ministerul Dezvoltării, PNL Arad, Valul Renovării
Distribuie:
Articolul anterior
Traficul se desfășoară cu dificultate în zona PTF Nădlac 1, pe D.N. 7, coloana de autotrenuri fiind de câțiva kilometri
Articolul următor
Dorian Curcanu (USR): Aradul are nevoie de baze sportive publice în cartierele de blocuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie