Sergiu Bîlcea se lipește de fațadă și se laudă cu o modificare legislativă inițiată de USR

sergiu bilcea
Distribuie:

Prin Legea 4/ 2023 s-a modificat articolul 13 alin 3 lit a și b din Legea 153/2011 privind măsurile de creștere a calității arhitectural-ambientale a clădirilor. Tot de „fațadă” se lipește și Sergiu Bîlcea de subiect și ni se laudă cu această modificare, prezentând-o ca și cum i-ar aparține. În fapt, modificarea a survenit la propunerea USR. 


Mai mult, prin comunicatul de presă (vezi mai jos) se prezintă parțial realitatea:

chiar dacă pragul maxim de cofinanțare din partea primăriilor este 80%, totuși legea nu obligă în acest sens. Prevederea legală este „a) cel puțin 20%, dar nu mai mult de 80%, din fonduri aprobate anual cu această destinație în bugetele locale/centrale sub formă de grant” – adică, în funcție de bugetul local, poate fi ales și pragul minim de 20%.

Cât despre afirmația că „ de acum, Primăria are un cadru legislativ care îi permite să investească în fațadele clădirilor istorice”, îl informăm pe Sergiu Bîlcea că nu e „de acum”, legea fiind în vigoare din anul 2011, modificată și în 2016.


[COMUNICAT DE PRESĂ]

Primăriile pot contribui mai mult la renovarea clădirilor istorice

O modificare legislativă le permite primăriilor să crească de la 50% la 80% contribuția pentru renovarea fațadelor clădirilor istorice, spune deputatul PNL Sergiu Bîlcea.

„Clădirile istorice sunt parte din identitatea comunităților locale. Din păcate, multe dintre ele au fațadele deteriorate, pentru că proprietarii nu au putut singuri să le refacă. Prin modificarea legislației, primăriile au posibilitatea să se implice mai mult în renovarea fațadelor clădirilor istorice.

Este o veste bună, care poate impulsiona efortul de schimbare a imaginii unor orașe, printre care și Aradul.

Sunt multe clădiri publice renovate și mulți proprietari privați care au găsit resursele necesare pentru a renova fațadele clădirilor, se vede o schimbare în acest sens în oraș. De acum, Primăria are un cadru legislativ care îi permite să investească în fațadele clădirilor istorice care, prin importanța lor istorică, simbolică, depășesc sfera de interes a proprietarilor și privesc toată comunitatea locală”, a declarat deputatul PNL Sergiu Bîlcea.

Biroul de presă al PNL Arad


 

Categorie: Politice
Etichete: contribuția primăriilor pentru renovarea fațadelor clădirilor istorice, deputatul PNL Sergiu Bîlcea, renovarea clădirilor istorice
Distribuie:
Articolul anterior
[ACTUALIZARE 5] Primarul și fostul primar al comunei Gura Vadului au fost plasați sub control judiciar, iar o funcționară a fost reținută în dosarul penal deschis în urma incendiului de la Ferma Dacilor
Articolul următor
Procedee veterinare fictive, decontate la un cabinet veterinar din Șagu au fost descoperite de Polițiștii Biroului pentru Protecția Animalelor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie