SMURD NĂDLAC – o miză exclusiv politică

smurd
Distribuie:

 

 

[COMUNICAT DE PRESĂ – ALDE Arad]

Eusebiu Pistru: „Minciunile PNL despre SMURD”

Deputatul Eusebiu Pistru, președinte ALDE Arad, ripostează la afirmațiile consilierului județean PNL Vasile Ciceac privind situația SMURD Nădlac și Vinga.

„Consilierul PNL dezinformează, lucrurile stând exact pe dos față de cum le prezintă el. De exemplu, spune că PNL a cerut ca serviciile SMURD Nădlac și Vinga să fie preluate de către ISU. Să-mi spună și mie când a cerut acest lucru, pentru că eu nu-mi amintesc. Îmi amintesc, în schimb-sunt convins că și cetățenii își amintesc- că eu personal, unul dintre deputații PSD-ALDE pe care îi blamează legat de acest subiect, am solicitat preluarea SMURD de către ISU, în urma discuțiilor cu secretarul de stat Raed Arafat. Am mai spus și că foștii primari ai celor două orașe și-au asumat cele două servicii, doar pentru a-și face campanie electorală și a tăia panglici, deși erau perfect conștienți că orașele respective nu aveau forța financiară pentru a le susține”, afirmă Pistru.

Deputatul ALDE punctează și aspectul finanțării de către Consiliul Județean.

Mai spune consilierul PNL că recent conducerea SMURD Nădlac a distribuit în cutiile poştale din oraş scrisori prin care acuza Consiliul Judeţean Arad că a refuzat să finanţeze SMURD-ul local. „Pentru informarea corectă a cetăţenilor, precizăm că nu Consiliul Judeţean finanţează serviciul SMURD, ci Primăria oraşului Nădlac”, mai spune deputatul. „Adevărata informare este: tot atunci când am solicitat trecerea SMURD la ISU am spus că, până când se va rezolva problema, ar trebui ca SMURD Nădlac și Vinga să fie trecute temporar la Consiliul Județean, lucru care s-a întâmplat la Sibiu și Târgu Mureș. Conducerea Consiliului Județean și-a dovedit încă odată „competența” nu doar prin refuzul vehement de a prelua cele două servicii, ci tăindu-le și cardurile de motorină, pe care până acum le plătea Spitalul Județean, aflat în subordinea CJA. Același CJA care se laudă că îi pasă de victimele celor două accidente de la Vladimirescu, dar lasă de izbeliște SMURD-urile care au salvat sute de vieți”, precizează Pistru.

***

NotĂ: Redăm mai jos comunicatul de presă la care face referire Eusebiu Pistru

 

[COMUNICAT DE PRESĂ -PNL]

Vasile Ciceac (PNL): „Parlamentarii PSD – ALDE au abandonat Nădlacul în faliment”

 Cu câteva săptămâni în urmă, conducerea PNL Arad solicita în mod public ca serviciile SMURD de la Vinga şi Nădlac să fie preluate de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă, cu cheltuielile de personal şi funcţionare aferente. Constatăm că parlamentarii arădeni PSD – ALDE, reprezentanţi ai majorităţii parlamentare, nici de această dată nu au mişcat nici un deget. Asta, deşi se laudă peste tot cu influenţa pe care o au la Bucureşti şi se întrec în comunicate de presă şi postări pe Facebook, în care dau lecţii tuturor.

„Majoritatea PSD – ALDE a abandonat oraşul Nădlac, aşa cum de altfel a abandonat întreg judeţul Arad. Am aşteptat de la parlamentari să înţeleagă că Nădlac şi Vinga au nevoie de serviciul SMURD fiindcă sunt în poziţii strategice nu doar la nivelul judeţului Arad, dar şi în România.  În anul 2018, SMURD Nădlac a avut 329 de intervenţii, iar de când şi-a început activitatea – din anul 2010 până în prezent – 6.395 de intervenţii, adică, în medie, 900 de intervenţii anuale. SMURD Vinga a avut în 2018, 400 de intervenţii, iar din 2010 până în prezent, 5552 de intervenţii, ceea ce înseamnă, în medie, 800 de intervenţii pe an.

Nu ştiu dacă este incompetenţă sau pur şi simplu refuză să muncească pentru arădeni, dar aceşti parlamentari PSD – ALDE au demonstrat şi de această dată că nu ne putem baza pe ei! PNL va sesiza Avocatul Poporului, în mod direct şi Guvernul României, despre situaţia SMURD Vinga şi SMURD Nădlac pe care o considerăm prioritară nu numai pentru siguranţa arădenilor, dar şi pentru siguranţa tuturor celor care tranzitează judeţul Arad pe Autostrada A1, respectiv DN69, spre Timişoara”, a declarat Vasile Ciceac, consilier judeţean PNL Arad.

În urmă cu câteva zile, conducerea SMURD Nădlac a distribuit în cutiile poştale din oraş scrisori prin care acuza Consiliul Judeţean Arad că a refuzat să finanţeze SMURD-ul local. Pentru informarea corectă a cetăţenilor, precizăm că nu Consiliul Judeţean finanţează serviciul SMURD, ci Primăria oraşului Nădlac, instituţie care avea obligaţia să asigure inclusiv salariile angajaţilor SMURD pe tot anul 2018, la întocmirea bugetului local.

  Departamentul de Comunicare al PNL Arad

 

 

Categorie: Știri
Etichete: ALDE Arad, CJA, deputat, Eusebiu Pistru, SMURD, Smurd Nadlac, Smurd Vinga, vasile ciceac
Distribuie:
Articolul anterior
„Alături de ei!” – CAMPANIE UMANITARĂ pentru ajutorarea familiilor defavorizate din comunitatea romă [FOTO]
Articolul următor
Se fac 15 ani de când Aradul a rămas fără cel mai competent, harnic și iubitor de oraș ARHITECT postbelic. MILOȘ CRISTEA va fi comemorat duminică

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie