Societatea civilă reacționează față de DEZINTERESUL Gospodăririi Comunale Arad S.A. privind soarta animalelor fără stăpân

caini_bodrogului
Distribuie:

Pentru că o solicitare transmisă și înregistrată la Gospodărirea Comunală Arad cu nr. 4830 din 04.11.2022 nu a primit nici până în acest moment răspuns, mai mulți iubitori de animale din Arad își exprimă nemulțumirea și indignarea și prin intermediul nostru.

Suntem mai multe voci din rândul iubitorilor de animale îngrijorați și revoltați de:

I. Lipsa de implicare a Gospodăririi Comunale Arad S.A. în luarea unor măsuri pentru îmbunătățirea situației animalelor care ajung în Adăpostul Public de Câini Comunitari de pe Calea Bodrogului, Arad.
II. Dezinteresul cu care sunt tratate sesizările depuse la sediul Gospodăririi Comunale Arad S.A.

Cei care am trecut cel puțin odată pe la adăpost cunoaștem condițiile foarte grele în care
câinii ajunși acolo își trăiesc ultimele zile din viață sau alții, anii, nu rămași, ci permiși. (am fi tentați să spunem mai norocoși, dar nu este deloc așa).

Da, există adopții la distanță!

Pentru acestea, oameni de bine plătesc periodic o taxă, iar câinii adoptați astfel pot supraviețui mai mult timp în adăpost, dar condițiile sunt aceleași. Hrana și spațiul insuficient, lipsa bolurilor pentru mâncare, lipsa paleților și a păturilor, bietele animale fiind nevoite să stea direct pe ciment indiferent de condițiile termice de afară.

Pe lângă triajul supraviețuirii (legea permite, în anumite condiții, după 14 zile de adăpost,
eutanasierea animalelor, cel puțin așa am înțeles) se manifestă și sindromul morții subite – câini sănătoși ajunși în adăpost, căutați după câteva zile, nu mai există, explicația celor de la adăpost fiind sindromul morții subite.

De ani de zile, noi, iubitorii de animale, ajutăm cum putem pentru a suplini aceste lipsuri.

Aducem hrană, paleți, pături, boluri etc. Pe de altă parte, nu putem să nu ne întrebăm:
Gospodărirea Comunală Arad ce face? Așa că, i-am întrebat, dar nu ne-au răspuns! Poate o fac acum, prin intermediul presei.

Referitor la primul aspect dorim:

1. G.C.A. să facă public programul de măsuri existent la început de an 2022 și ceea ce s-a
implementat pe parcursul anului. Fiind vorba despre un adăpost public suntem îndreptățiți
să aflăm ce buget s-a alocat pentru anul 2022 și ce investiții s-au făcut.

2. G.C.A. să facă public programul de măsuri, propus pentru anul în curs, cu privire la Adăpost.

3. Adăpostul să permită acces direct la sistemul de supraveghere video pentru cei care
plătesc adopții la distanță sau alți doritori.

4. Adăpostul să indice site-ul prin care se face popularizarea câinilor din adăpost și se
încurajează adopțiile. Noi am căutat și am găsit acest site https://www.facebook.com/Mariandenis24/?locale=ro_Ro unde, după cum se poate vedea, ultima postare este din iunie 2021.

Referitor la al doilea aspect,

este vorba despre a doua noastră adresă, înregistrată la GCA cu nr. 4830 din 04.11.2022 la care nu am primit nici până în acest moment răspuns (potrivit legii, nerespectarea termenului de 30 de zile constituie abatere disciplinară și se sancționează) și în care am solicitat clarificarea unor aspecte, prin răspunsuri la următoarele întrebări punctuale:

1. Vă rugăm să ne comunicați numărul de înregistrare al adresei de răspuns primite pe e-mail în data de 31.10.2022. (este vorba de răspunsul la prima noastră adresă, primit pe e-mail, de la o persoană care „răspunde în contul GCA” și care este avocat).

2. Care este statutul Adăpostului Public de Câini Comunitari Arad, având în vedere că
Gospodărirea Comunală este o societate pe acțiuni iar Adăpostul este public? După ce norme funcționează, cele ale unui adăpost public sau ale unui adăpost privat?

3. Modul în care se fac angajările în cadrul Societății, respectiv în Adăpostul Public de Câini
Comunitari Arad, indicând baza legală, proceduri interne etc. (în cazul documentelor interne
vă rugăm să ne indicați link-ul de pe site-ul Gospodăririi Comunale Arad S.A. pentru a le putea consulta). Dorim aceste informații legate de angajări întrucât există o persoană care
locuiește în adăpost (dedicată trup și suflet animalelor de acolo, apreciată de noi și în acest
moment, se pare, singura speranță a bietelor animale), care își tot depune CV-ul de angajare de câțiva ani, dar este respinsă mereu fără a fi chemată la interviu și fără a i se comunica motivele respingerii. Este pur și simplu ignorată. Cei interesați pot vedea activitatea acestei doamne, care de peste 10 ani ajută animalele din adăpost, aici:
https://www.facebook.com/pollo.lili.

Dacă nu îndeplinește condițiile de angajare putem accepta, dorim respectarea legii, dar dacă le îndeplinește e foarte grav, se numește încălcarea dreptului la muncă și cineva trebuie să răspundă.

Mai mult, avem informații că s-ar fi cerut angajaților din adăpost acordul sau dezacordul față de angajarea acestei doamne.

Cum este posibil așa ceva? Poate printr-un simplu refuz o persoană să încalce dreptul la muncă al altei persoane? Aceste lucruri trebuie controlate, verificate și clarificate de instituțiile abilitate, pentru a fi înlăturată orice suspiciune. Noi nu acuzăm, doar sesizăm și ne asigurăm că astfel de lucruri nu se (mai) întâmplă.

Cine suntem noi?

Suntem cetățeni, iubitori de animale care intervenim ori de câte ori putem pentru a ajuta! Ne dorim ca cei direct răspunzători de soarta acestor animale să dea dovadă de transparență, implicare și să-și asume consecințele deciziilor luate. Ne dorim ca Adăpostul de câini din Arad să se afle în lista celor 20 de adăposturi recunoscute ca fiind cele mai bune din țară. Poate și GCA și-a propus acest obiectiv. Nu știm încă. Dacă alții pot, la noi de ce nu se poate?

Sperăm să primim un răspuns din partea GCA, altfel ne vom adresa presei și TV naționale. Nu este o amenințare, noi nu am dorit să ajungem nici în presa locală, dar nu am avut de ales.

 

Categorie: Administrație
Etichete: Adăpostul Public de Câini Comunitari Arad, caini comunitari, Gospodărirea Comunală Arad, iubitori de animale
Distribuie:
Articolul anterior
Top 3 colțare la modă în 2023
Articolul următor
Atenție, șoferi! Codul rutier a fost modificat și au fost stabilite reguli noi privind circulația în sensul giratoriu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie