[ACTUALIZARE] Victorie pentru taximetriști: reducerea numărului de mașini în ridesharing și alte promisiuni de la Minister

whatsapp image 2024 02 07 at 11.52.40
Distribuie:
[ACTUALIZARE]

Taximetriștii consideră că au obținut o victorie în urma  protestului desfășurat în Capitală, reușind să obțină promisiunea oficialilor guvernamentali privind reducerea numărului de mașini comandate prin aplicațiile de ridesharing. Conform înțelegerii, aceste mașini vor constitui doar jumătate din numărul taxiurilor și vor avea ecusoane de identificare.

În schimb, taximetriștii au promis că vor facilita plata cu cardul în toate mașinile lor. Aceste schimbări ar putea fi implementate printr-o ordonanță de urgență în cel mult două luni.


Protestul taximetriștilor a avut loc în fața Parlamentului și a durat peste opt ore, adunând nu mai puțin de 1700 de taxiuri în Piața Constituției din Capitală. Alături de acestea, peste o mie de șoferi din diverse regiuni ale țării, inclusiv Transilvania, Moldova și sudul țării, au participat la manifestație.

Reprezentanții taximetriștilor au avut negocieri cu oficiali de la ministerele Dezvoltării, Finanțelor și Transporturilor, obținând cinci promisiuni din partea guvernanților în mai puțin de două ore. Aceste promisiuni se referă la reglementarea transportului alternativ și includ cerințe precum desfășurarea activităților platformelor de ridesharing prin entități înregistrate la Oficiul Național al Registrului Comerțului, limitarea numărului de mașini conform unor criterii similare cu cele aplicate în serviciul de taximetrie și implementarea unui algoritm care să permită două mașini de ridesharing la mia de locuitori, comparativ cu cele patru permise pentru taxiuri.

De asemenea, s-a convenit ca șoferii care lucrează pentru aplicațiile de ride-sharing să dețină mașina lor personală, excluzând posibilitatea închirierii prin contract de comodat. Într-o mișcare menită să faciliteze identificarea, mașinile de ridesharing vor fi dotate cu ecusoane pe portiera din spate, asemenea taxiurilor.

Unul dintre liderii taximetriștilor, Ioan Pugna, președintele Asociației de Monitorizare Taxi Transilvania, a explicat că aceste măsuri vor aduce o echitate în competiție: „Dacă la taximetrie avem patru mașini la mia de locuitori, ei o să fie jumătate cât noi.”

Taximetriștii au subliniat că nu doresc eliminarea aplicațiilor precum Uber sau Bolt, ci doar condiții egale și o competiție loială. În schimbul promisiunilor guvernamentale, aceștia și-au asumat angajamentul de a implementa plata cu cardul în taxiuri și de a digitaliza dispeceratele prin introducerea aplicațiilor mobile. O eventuală ordonanță de urgență ce va reglementa aceste schimbări este așteptată în următoarele două luni.


[TITLU INIȚIAL] (7 februarie, ora 8:55) Taximetriștii din Arad s-au alăturat coloanei de protestatari din toată țara care pichetează Guvernul și Parlamentul României | Vezi REVENDICĂRILE

Coloane cu zeci de taximetriști din Arad, sute din orașele din Vestul țării și mii din toată țara pichetează, în aceste momente, sediile Guvernului și Parlamentul României, în cardul unui protest organizat pe rețelele de socializare și ale cărui motivații sunt cuprinse într-un document întocmit de Asociația Națională a Patronatului Operatorilor de Transport în regim de Taxi trimis Guvernului României pe data de 2 februarie.  Protestul ANPOTRT este autorizat pentru 2000 de autoturisme și vizează rezolvarea următoarelor REVENDICĂRI :

Imagini trimise de un colaborator din Arad, care participă la acest protest:

 


Bannere afișate de taximetriști:


 

Categorie: Știri
Etichete: Asociația Națională a Patronatului Operatorilor de Transport în regim de Taxi, protestul taximetristilor, revendicari
Distribuie:
Articolul anterior
[CRITIC GUEST] George Nina Elian: „Timpul de după”
Articolul următor
O femeie de 33 de ani s-a ales cu capul spart după ce s-a răsturnat cu autoutilitara pe care o conducea spre Zădăreni

1 comentariu. Leave new

  • toata lumea trebuie sa fie egala, problema a aparut cand au decis limitarea numarului de taxiuri, lasa piata libera, cine se incadreaza si vrea sa se faca taximetrist, si atunci era libertate, dar daca tot sunt limitate ei au dreptate ca cer limitarea uber bolt, dar piata de taxi va fi condusa tot in stil mafiot de marile firme de taximetrie

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie