Teatrul Național „Mihai Eminescu” din Timișoara sărbătorește Ziua Națională a României împreună cu publicul său

ziua nationala la teatru image 2023 11 23 at 10.26.24
Distribuie:

„Adunarea Națională a tuturor românilor din Transilvania, Banat și Țara Ungurească, adunați prin reprezentanții lor îndreptățiți, la Alba Iulia în ziua de 1 Decembrie 1918, decretează Unirea acelor români și a tuturor teritoriilor legate de dânșii cu România”acestea sunt cuvintele cu care începea Rezoluția Adunării Naționale de la Alba-Iulia, din 1 decembrie 1918. Unirea Regatului României cu Ardealul și Bucovina sub Ferdinand I, „Întregitorul de țară”, alături de Regina Maria, cea care va determina doi ani mai târziu recunoașterea internațională a hotărârilor luate la Alba-Iulia, deschidea țării o poartă pentru viitor.


Teatrul Național „Mihai Eminescu” din Timișoara sărbătorește Ziua Națională a României împreună cu publicul său, prin trei spectacole dedicate acestui moment istoric, în cadrul evenimentului „1 Decembrie Cultural”, prin care toate instituțiile din subordinea Ministerului Culturii își prezintă programul aniversar.

Teatrul a fost și rămâne o voce esențială a identității României, parte a fibrei ei, prin dramaturgia națională și, de asemenea, prin actualitatea și acuitatea cu care aduce pe scenă marile teme și dileme ale societății.

Teatrul Național din Timișoara, instituție publică de spectacol aflată în subordinea Ministerului Culturii, reflectă prin spectacolele sale identitatea națională în frumusețea diferențelor, influențelor, tradițiilor, religiilor, etniilor care o compun.


Astfel, vineri, 1 decembrie 2023, de la ora 19, la Studio UȚU va avea loc comedia O noapte furtunoasă.

Un exercițiu, un spectacol care, în adaptarea și cu semnătura regizorală a Adei Lupu Hausvater, reia într-o formulă proaspătă, modernă, celebra poveste a lui I.L. Caragiale.


ziua nationala la teatru image 2023 11 23 at 08.25.05 2


Seria spectacolelor pe care Teatrul Național le dedică Zilei Naționale a României în cadrul evenimentului „1 Decembrie Cultural”, organizat de Ministerul Culturii prin instituțiile din subordine, continuă sâmbătă, 2 decembrie, de la ora 18, la Sala Mare, unde va avea loc spectacolul-eveniment Exod, în regia lui Oskaras Koršunovas, o fabuloasă și neașteptată poveste despre șansa la identitate personală în spațiul exilului.


ziua nationala la teatru image 2023 11 23 at 08.25.05 1


Cel de-al treilea spectacol cu care Teatrul Național „Mihai Eminescu” din Timișoara sărbătorește 105 ani de la Marea Unire se reîntoarce la teatrul lui Caragiale. Astfel, marți, 5 decembrie, de la ora 19, în Sala Mare va avea loc spectacolul Conul Leonida față cu
Reacțiunea, în regia lui Felix Alexa, un spectacol modern despre absurdul burlesc al demagogiei dintotdeauna, până azi.


ziua nationala la teatru image 2023 11 23 at 08.25.05


Cele trei spectacole dedicate Zilei Naționale a României se înscriu în seria evenimentelor organizate de Ministerul Culturii. Prin înscrierea la adresa de email [email protected] , primii 40 de spectatori vor primi gratuit câte un loc la oricare dintre cele trei spectacole cuprinse în cadrul acestei sărbători.

 

Teatrul Național Timișoara


 

Categorie: Național
Etichete: Conul Leonida față cu Reacțiunea, EXOD, O noapte furtunoasă, Teatrul Național Timișoara, ziua nationala a romaniei, „1 Decembrie Cultural”
Distribuie:
Articolul anterior
Balenciaga face iar valuri online – lansează prosopul de 925 de dolari care se poartă drept fustă
Articolul următor
IN MEMORIAM – Ileana Sîrbu. Slujba de înmormântare va avea loc vineri, ora 12.00, în cimitirul Pomenirea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie