Tinerii din Casa „SOS nr. 1” de la Zăbrani sunt printre cei mai expuși la consumul de droguri noi! DGASPC a demarat o campanie în acest sens…

dgaspc 5 2
Distribuie:

 

[COMUNICAT DE PRESĂ – DGASPC Arad]

Activităţi de informare şi educare cu privire la pericolul consumului de substanţe psihoactive, alcool, tutun și droguri, în centrele din subordinea Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Arad în colaborare cu Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Arad.

La inițiativa Consiliului Județean Arad și profitând de vacanța intersemestrială a elevilor, specialiștii DGASPC din cadrul Centrului Multifuncțional de Educație și Consiliere însoțiți de cei ai Centrului Antidrog, au desfăşurat activităţi de prevenire a consumului de substanțe stupefiante la care, din nefericire, sunt expuși până și copiii şi tinerii din sistemul public de protecție, la Casa SOS nr 1 din Zăbrani.

Pe lângă toate aceste activități cu rol preventiv, conducerea instituției a dispus personalului din casele și centrele aflate în subordinea DGASPC Arad să fie atent la posibile semne ale manifestării consumului de substanţe psihoactive, mai ales aceste substanţe noi cu proprietăţi psihotrope, etnobotanicele, și să intervină cu promptitudine, să semnalez orice caz susceptibil.

„Ce putem face noi este să avem grijă de copiii din sistemul public de protecție, să-i prevenim și să le arătăm ce efecte au aceste substanțe asupra sănătății și chiar integrității vieții lor. Ne bucurăm că acțiunile de acest gen sunt bine primite de copiii și tinerii noștri și sperăm ca prin materialele multimedia prezentate și jocurile interactive, prin discuțiile cu specialiștii noștri, să reușească să stea departe de acest flagel. Vom intensifica acțiunile preventive în rândul copiilor și tinerilor din centrele din subordine, aceasta și pentru că ei chiar reprezintă o categorie vulnerabilă, fiind mult mai expuși la anturaje și medii rău-famate și pot cădea victime celor care vând astfel de substanțe”, declară Erika Stark, directorul DGASPC Arad.

Seria acestor acțiuni cu caracter preventiv va continua în perioada următoare în toate centrele din cadrul DGASPC Arad pentru ca tinerii și copiii din sistem să fie informați cu privire la riscurile pe care le presupune consumul de stupefiante, alcool și tutun.

 

Categorie: Știri
Etichete: antidrog, atnobotanice, DGASPC Arad, protectia copilului
Distribuie:
Articolul anterior
Vrei să devii sudor cu diplomă recunoscută în toate țările UE? Vezi ce trebuie să faci
Articolul următor
Grupul informal Vox Populi Arad vă invită să semnați Proclamația România 2017+

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie