Tratamente dictatorial-inutile la COMEMORAREA-PROTEST din fața Monumentului Ostașului Român…

protest judetean 4
Distribuie:

 

„Câtă lipsă de empatie!… Exact ca medicii care au «tratat-o» pe mama! Până aici ați ajuns…”

Circa 30 de arădeni, inclusiv copii, au participat la comemorarea-protest de vineri după-amiaza,autorizată să aibă loc în Piaţa Avram Iancu între orele 15 și 17.00. Ei au aprins lumânări pe care le-au aşezat pe asfalt în formă de cruce şi au purtat pancarte cu mesaje pentru rudele pierdute în fața Grupului Statuar „Monumentul Ostașului Român”

„Este o comemorare a tuturor victimelor decedate de COVID-19, cei care au murit nevinovaţi, chinuiţi în spital, cum a fost cazul mamei mele. Noi vrem să aflăm exact ce s-a întâmplat cu ea, e o rană care nu va trece pentru noi”, a spus o participantă.

protest judetean 5

Aparținători ai celor decedați pe paturile și sub supravegherea cadrelor medicale din Arad şi-au scandat și plâns nemulţumirea faţă de sistemul de sănătate şi durerea față de de cum le-au fost tratate rudele internate, acuzând că acestea nu au primit îngrijiri corespunzătoare.

Avocata Oana Lăzărescu, una dintre iniţiatoarele acţiunii, a povestit, cu lacrimi în ochi, în fața camerelor de filmare povestea mamei sale care a decedat în condiţii care speră că vor fi elucidate de organele de anchetă (vom trata pe larg acest caz, în zilele următoare).

 

Acţiunea a avut aprobarea autorităţilor, a durat o oră şi a fost supravegheată de jandarmi şi poliţişti. La final, manifestanţii au plecat la Catedrala Ortodoxă Veche, pentru a participa la o slujbă religioasă de comemorare.

Nici cu acest prilej, autoritățile statului nu au dat dovadă de empatie…

„Înainte să începem comemorarea morților noștri, ne-au întâmpinat jandarmii… voiau sa verifice ce aveam scris pe bannere… apoi,stupoare:  tatăl meu a primit telefon că nu mai avem voie să facem slujba de comemorare în piața «Avram Iancu»… INTERZIS! Nu avem voie să ne pomenim morții! Ati «infiltrat» si «civili» printre noi… exact ca pe vremea securității… Ar trebui să găsiți unii mai profesionisti… Doamne, nu-mi vine să cred cât de inumani puteți fi! Câtă lipsă de empatie!…Exact ca medicii care au «tratat-o» pe mama! Până aici ați ajuns…” – a scris Adriana Beldiman pe pagina sa de facebook și pe grupul „MAMA – mereu în inima mea” dedicat împărtășirii publice a experiențelor inumane pe care le-au traversat sute… mii de arădeni trecuți prin paturile Spitalului Județean Arad.

N-au scăpat de „tratamente dictatorial-inutile” nici la miting:

protest judetean 1

Reportaj de la fața locului scris de cea care a trăit pe viu evenimentul de ieri:

„Astăzi am vrut să ne comemorăm morții… Să ne rugăm pentru ei…
Pașnic. Să ne plângem durerea.
Din pacate, m-am simtit pentru prima data dupa aproape 30 de ani,ca pe vremea securității! Înconjurati din toate părțile de jandarmi… Știu că vă faceți datoria, dar dacă până și în Sfânta Biserică ați intrat să vedeți ce facem…
Mi se pare lipsit de umanitate!
Nici nu ne lăsați să ne plângem morții în liniște!

În concluzie: azi ne-am simtit speciali… cu atâta paza pe lângă noi!”

prost

………………………………………………………….

[TITLUL INIȚIAL] (18 februarie, 2021 ) COMEMORARE-PROTEST: „Cerem demisia managerului Spitalului Județean Arad”!

Aparținătorii celor decedați din cauza RELELOR PRACTICI APLICATE PACIENȚILOR, cei rămași în viață după experiența de LAGĂR DE CONCENTRARE pe care au trăit-o ca internați pe diverse secțiii ale Spitalului Județean Arad, dar și cei care, din fericire, au fost scutiți, personal, de asemenea torturi, dar încă mai cred în mijloacele democratice de a schimba ceva – respectiv în JUSTIȚIE și PUTEREA-SIMBOL a ADUNĂRILOR PUBLICE – sunt așteptați să participe la mitingul de care se va desfășura VINERI, 19 FEBRUARIE 2021 între orele 15.00 și 17.00. 

„Pentru că nu am primit acordul Primăriei pentru ziua de joi, în fața Spitalului Județean Arad, COMEMORAREA va avea loc vineri, 19 februarie, în PIAȚA „AVRAM IANCU” la ora 15.00!
O lumânare aprinsă pentru fiecare.” – este invitația pe care unul dintre organizatori, Adriana Beldiman, a postat-o pe Facebook.

protest 1

„Cerem demisia managerului Spitalului Județean Arad pentru incompetență!” este principala revendicare politic-administrativă a organizatorilor, dar nemulțumirile lor se referă la mult mai multe aspecte – câteva dintre ele cuprinse în investigațiile de presă efectuate de cotidianul nostru, altele relatate de mass-media locale și centrale în ultima perioadă… acesta fiind punctul de plecare:

https://criticarad.ro/moartea-doamnei-ileana-sirbu-un-caz-de-inconstienta-criminala-mai-multe-cadre-medicale-de-la-spitalul-judetean-arad-sunt-acuzate-de-omor-din-culpa-delapidare-si-neglijente-grave/

Categorie: Știri
Etichete: adriana beldiman, angel popescu, Cerem demisia managerului Spitalului Județean Arad pentru incompetență!, protest spitalul judetean arad
Distribuie:
Articolul anterior
Mihai Fifor este vicepreședinte al Comisiei pentru apărare, ordine publică şi siguranţă naţională din Camera Deputaților
Articolul următor
Un TIMIȘOREAN de 33 de ani s-a gândit să fugă din carantină în altă țară tocmai prin ARAD!

1 comentariu. Leave new

  • Ba da ce mortii lor cauta jegdarii la orice adunare de persoane? Ce stat politienesc/nazist a devenit Romania?
    De cand mortii lor au astia dreptul sa calce in picioare drepturi si libertati? E tara lor? La orice rahat apar si ei cu amenintari si amenzi,aratand pe fata ca sunt supusi credinciosi ai stapanirii…una doua legitimari,amenzi pentru idiotenia de „tulburare a linistii publice”….aceeasi securisti in haine albastre….

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie