Un bărbat de 33 de ani din Covasna a răpit o fată de 17 ani de la o fermă din Bătuța și este cercetat pentru săvârșirea infracțiunii de „lipsire de libertate în mod ilegal”

judecătorialipova front
Distribuie:

 

[COMUNICAT DE PRESĂ]

MINORĂ LIPSITĂ DE LIBERTATE, GĂSITĂ DE POLIȚIȘTI

Polițiștii Secției 8 de Poliție Rurală Săvârșin, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Lipova (FOTO), cercetează un bărbat de 33 de ani, din județul Covasna, bănuit de săvârșirea infracțiunii de lipsire de libertate în mod ilegal.

În noaptea de 4/5 februarie 2021 în jurul orei 00:10, polițiștii arădeni au fost sesizați de un bărbat că fiica sa, de 17 ani, ar fi fost luată cu forța de un bărbat de 33 de ani, cioban la o stână de oi de pe raza localității Bătuța.

În urma apelului, s-a constituit, de îndată, echipa operativă formată din polițiști ai Serviciului de Investigații Criminale, polițiști ai orașului Lipova și secțiilor rurale de poliție 7 Lipova și 8 Săvârșin.

În jurul orei 03:00, în urma activităților de căutare desfășurate împreună cu luptători S.A.S. și jandarmi ai I.J.J. Arad, minora a fost depistată pe raza localității Nicolae Bălcescu, în locul denumit popular „Valea Mare”, la aproximativ 7 km de locul de unde ar fi fost răpită.

Din declarațiile victimei, aceasta ar fi fost luată împotriva voinței sale în seara zilei de 4 februarie a.c., în jurul orei 22:00. Nu ar fi fost victima vreunei alte infracțiuni.

Bărbatul a fost reținut de polițiști pentru 24 de ore, urmând a fi prezentat magistraților Judecătoriei Lipova cu propunere de arestare preventivă sub aspectul sâvârșirii infracțiunii de lipsire de libertate în mod ilegal.

BIROUL DE PRESĂ

[ACTUALIZARE]

Instanța Judecătorei Lipova desemnată în cauză a dispus arestarea inculpatului pentru 30 de zile:

Solutia pe scurt: În temeiul art. 226 Cod procedură penală raportat la art. 202 alin. 1, 2, 3 şi 4 lit. e) Cod procedură penală şi art. 223 alin. 2 Cod procedură penală, admite propunerea de arestare preventivă formulată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Lipova, privindu-l pe inculpatul Furus Levente. Dispune arestarea preventivă a inculpatului Furus Levente pe o perioadă de 30 de zile, începând din data de 5 februarie 2021 până la data de 6 martie 2021 inclusiv. În baza art. 275 alin. 3 Cod procedură penală, cheltuielile judiciare avansate de Stat rămân în sarcina acestuia. În temeiul art. 272 alin. 2 Cod procedură penală, coroborat cu art. 275 alin. 6 Cod procedură penală, dispune virarea sumei de 313 lei pentru avocatul din oficiu Chiu Alina Cecilia (conform delegaţiei pentru asistenţă juridică obligatorie nr. 386/05.02.2021), din fondurile Ministerului Justiţiei în contul Baroului Arad. Cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore de la pronunţare. Pronunţată în camera de consiliu din data de 5 februarie 2021, ora 16:15.

Categorie: Știri
Etichete: batuta, Lipova, Savarsin, săvârșirea infracțiunii de lipsire de libertate în mod ilegal
Distribuie:
Articolul anterior
Tânăr de 22 de ani, OFIȚER M.A.E. „FAKE” – ARESTAT!
Articolul următor
„Subsemnata Matei Izodora” – DREPT LA REPLICĂ

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie

jandarmi covid

S-a ajuns la faza în care, dacă părăsești domiciliul în timpul IZOLĂRII fie și-n ultima zi, te dă mă-ta-n primire și se consideră EVADARE + Zădărnicirea combaterii bolilor!

  [BULETIN INFORMATIV]                                                                                               Un arădean, infectat cu virusul SARS Cov-2, nu a respectat măsura izolării la domiciliu. Acum va răspunde în fața legii   Marți, 1 decembrie 2020, în…