Un monstru de tată, care și-a violat ani la rând cele trei fiice, a fost reținut de polițiști la Arăneag. Între timp, Nonu Lăcătuș făcea pe pastorul comunității!

nonu lacatus
Distribuie:

Bărbatul în vârstă de 48 de ani, Lăcătuș Nonu Iosif, a fost reținut vineri de polițiști și a primit mandat de arestare de la Judecătoria Ineu.


În perioada 2007-2023, acesta și-a abuzat cele trei fiice, două dintre acestea fiind minore (15, 17 și 26 de ani având fetele la data arestării monstrului).
Din informațiile noastre, totul a ieșit la iveală pentru că fiica majoră a destăinuit coșmarul prin care a trecut nu numai ea, ci și surorile sale mai mici, ani la rând, unor colegi și astfel informația a ajuns la polițiști care s-au sesizat din oficiu.

Bărbatul a fost ridicat de polițiști vineri,  de la locuința sa din satul Arăneag, situată într-o pădure, unde s-a retras după o lungă perioadă în care a locuit la Pâncota.


Pe contul său de facebook, Nonu promova valorile creștine, făcând pe pastorul comunității pe care (până la această arestare, cel puțin) pretindea că o reprezintă


„Din probatoriul administrat în cauză a rezultat că inculpatul, în perioada 2007 – 2023, în repetate rânduri, a întreținut raporturi sexuale, cu trei persoane vătămate minore, aflate în ocrotirea sa, prin constrângere fizică și psihică și profitând de imposibilitatea persoanelor vătămate minore de a se apăra sau de a-și exprima voința. La data de 23.02.2024 inculpatul a fost prezentat judecătorului de drepturi şi libertăți din cadrul Judecătoriei Ineu, cu propunere de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile, cererea fiind admisă. ” –  a transmis Parchetul de pe lângă Judecătoria Ineu printr-un comunicat.


Soluția pe scurt, așa cum apare pe Portalul Instanțelor de Judecată

„Admite propunerea formulată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Ineu. În temeiul art. 226, art. 202 alin. 1, 2, 3 şi 4 lit. e) raportat la art. 223 alin. 2 din Codul de procedură penală, dispune arestarea preventivă a inculpatului LĂCĂTUŞ NONU-IOSIF, pentru săvârşirea infracţiunilor de viol, în formă continuată, prev. de art. 218 alin. 1, alin. 2 şi alin. 3 lit. a), b), c) C.pen., cu aplic. art. 35 alin. 1 şi art. 5 C.pen. (persoana vătămată C.D.), viol, în formă continuată, prev. de art. 218 alin. 1, alin. 2, alin. 3 lit. a), b), c) şi alin. 3 ind. 1 C.pen., cu aplic. art. 35 alin. 1 şi art. 5 C.pen. (persoana vătămată L.N), şi viol, în formă continuată, prev. de art. 218 alin. 1, alin. 2, alin. 3 lit. a), b), c) şi alin. 3 ind. 1 C.pen., cu aplic. art. 35 alin. 1 şi art. 5 C.pen. (persoană vătămată L. N., toate cu aplic. art. 38 alin. 1 C.pen., pe o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 23.02.2024 până la data de 23.03.2024 inclusiv.
În conformitate cu dispoziţiile art. 230 din Codul de procedură penală dispune emiterea mandatului de arestare preventivă pe numele inculpatului LĂCĂTUŞ NONU-IOSIF. Respinge ca neîntemeiată cererea formulată de inculpat prin apărător din oficiu, de luare a măsurii arestului la domiciliu.
În baza art. 275 alin. (3) din Codul de procedură penală, cheltuielile judiciare rămân în sarcina statului. Onorariul avocatului care a asigurat asistenţa juridică obligatorie a inculpatului, d-na Paraschiv Roxana, în sumă de 340 lei conform Delegației nr. 151/23.02.2024, va fi avansat din fondurile Ministerului Justiţiei către Baroul Arad. Cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore de la pronunţare pentru inculpat şi procuror.
Pronunţată în Camera de consiliu, azi, 23.02.2024, ora 19:30 în prezenţa inculpatului.”


[ACTUALIZARE] (26.02.2024):

Tânăra de 26 de ani a povestit cum tatăl său o bătea crunt, o lovea cu bocancii în stomac, până la leșin și o viola. Violurile repetate nu au rămas doar cu traume psihice și fizice. La 14 ani, fata a rămas însărcinată, iar tatăl a obligat-o să spună că tatăl copilului este un tânăr din Pâncota, nu cumva să se afle despre cele petrecute în casa lor. Fătul a fost avortat. Prin același coșmar au trecut și surorile ei, ani la rând.

„Ne bătea rău, lua ranga să ne dea în cap, ne amenința cu cuțitul, ne lovea cu pumnii, cu picioarele, cu ce apuca. Se întâmpla o data la două – trei zile. Mă amenința că dacă spun cuiva, ne omoară. Nu numai pe mine, ci și pe frații mei. Dacă mă omora pe mine nu aveam treabă, dar mă amenința și cu frații mei”, povestește tânăra.

Una dintre surori a vrut să se sinucidă

Din cauza coșmarului pe care îl trăia, fata de 15 ani a vrut să se sinucidă. S-a dus în spatele casei cu gândul să-și pună capăt zilelor, dar a văzut-o sora ei mai mare, în vârstă de 17 ani, și întrebat-o de ce vrea să se sinucidă. Atunci a ieșit adevărul la iveală, fata de 15 aflând că și sora ei de 17 ani trăia același scenariu de groază, iar mai târziu, în acea zi, aveau să afle și despre sora lor mai mare, tânăra de 26 de ani.

„Fata de 15 ani a vrut să se spânzure și sora ei, în vârstă de 17 ani, a prins-o și a întrebat-o de ce vrea să se sinucidă și atunci așa s-a aflat, că fetele nu știau una de alta. Nimeni nu a știut. Și atunci ele stresate, necăjite, în starea în care au fost nu au știut la cine să apeleze și s-au gândit să spună la sora lor mai mare. Și s-a dus la sora mai mare, a dormit la ea, și atunci fata de 26 de ani i-a spus la cea mică prin ce a trecut, că a pățit și ea la fel. Fata cea mare a făcut avort.” – a spus mama fetelor.

Mama fetelor spune că nu știa nimic, că nu bănuia nimic.

„De la 9 ani s-a atins de ea și nu a știut nimeni nimic. A amenințat-o cu moartea și atunci ea, săraca, de frică, nu a spus la nimeni nimic. N-am bănuit nimic fiindcă făcea pe pocăitu’. El predica vestea cuvântului Domnului. Toate le făcea ca un pastor. Cine să se aștepte ca un tată bun să facă așa ceva cu sânge din sângele lui. Când a făcut avort, i-a spus să spună că e al unui băiat din Pâncota. Să nu spună că e al lui. N-am cuvinte. Sunt într-o stare de șoc. L-am confruntat și a lăsat capul în jos, nici nu a putut să mă privească. Eu cu fata cea mai mare am anunțat Poliția”a declarat mama fetelor.


Despre această situație, directorul general al DGASPC Arad, Erica Stark spune că: 

„Având în vedere faptul că în această familie mai sunt copii minori și este și mama acestor copii, respectiv soția domnului, care a fost agresată de acesta de-a lungul timpului, desigur încercăm să introducem într-un program copiii și mama, iar în cazul în care se impune, se vor lua măsurile care trebuie luate în astfel de situații. Aș dori, din nou, să atrag atenția celor care sunt în comunitate, a școlilor, medicilor de familie, tuturor persoanelor care știu despre astfel de cazuri, să anunțe autoritățile pentru că este obligația fiecăruia dintre noi să anunțăm astfel de situații”, punctând că „poate dacă cei din jur vedeau din timp ce se întâmplă sau dacă spuneau din timp că se întâmplă ceva acolo, nu se mai ajungea la această situație atât de gravă în ce privește copiii acestui individ”.


Ca de fiecare dată, din păcate, cei din comunitate nu știau nimic. În toți acești ani, l-au considerat pe acest nemernic un „om bun”

„De atâta amar de vreme îi știm. Oameni buni, și fetele, atâta de cuminți, curate, harnice. Când am avut vreo lipsă au venit și m-au ajutat. Am rămas șocați când am aflat, părea un om cumsecade”, spune o vecină.

„Nu se aștepta nimeni la așa ceva, era un om bun cu oamenii. Mergeam duminica la el la adunare, soțul meu e botezat la el”, mărturisește o altă localnică.


 

Categorie: Știri
Etichete: araneag, Judecătoria Ineu, Nonu Lăcătuș, pastor, tată violator, viol
Distribuie:
Articolul anterior
ISTORIA E O CURVĂ IAR POLITICA, LUPANARUL EI (XIII) | Un pas înapoi în trecutul recent al Europei
Articolul următor
„Bătrâna Doamnă” a deschis ușa salonului la „balul play-off”

15 comentarii. Leave new

 • Iubire in CURte la 6 Vanatori va fi asta…

  Răspunde
  • avatar of căciulă petru
   Căciulă petru
   26 februarie 2024 23:32

   Mai ai putere să vorbești din cuvântul lui Dumnezeu când tu ai făcut ce ai făcut eu ți-aș da foc sa arzi de viu nu pușcărie ești un diavol satana

   Răspunde
 • O ferească Dumnezeu!!! Așa ceva….!

  Răspunde
 • castrarea chimica sau chirurgicala, pare radical dar eu asta o vad ca solutie pentru asemenea specimene

  Răspunde
 • Vai de noi trăim vremurile de pe urmă, fără cuvinte sincer nu sunt în măsură de a judeca pe nimeni dar acest șarlatan merită ars de viu scârbă de monstru nu om.

  Răspunde
 • A-l arde de viu, nu te face mai presus decat el

  Răspunde
 • Nenorocitul acesta ar trebuie legat și omorât în fața la fete Fără milă pentru ca să faci lucrezi de genu cu Fetele tale (Sângele tău) asta înseamnă ca Iesti Monstru fără suflet , Nu Pușcărie și etc.. Pușcărie îl ține bine îi dă de mâncare , căldură , prietenie .. OMORÂT ȘI SCURT LA SUBIECT !!!

  Răspunde
 • PE LÂNGĂ PEDEAPSA DE PE PĂMÂNT VA PRIMI NOUA PEDEAPSA CEREASCA VAI VAI VAI

  Răspunde
 • Până la pedeapsa cerească trebuie aplicata cea de pe pământ. Castrarea ar fi cea mai bună măsură si muncă silnică pe viață. Auzi acolo, pastor. Cei care fac parte din aceeași sectă ce au de zis, sau este practică normala la ei?

  Răspunde
  • Măsoară ți cuvintele si nu vorbii nebunește,ala nu a fost niciodată pastor a fost un drac,daca era pastor cu adevărat nu făcea așa ceva

   Răspunde
 • avatar of toma necredinciosu
  toma necredinciosu
  27 februarie 2024 11:34

  Îi doresc să fie violat, continuu, 24 din 24, până organismul lui va ceda ca urmare a abuzurilor. Apoi să fie dat la animale sălbatice ca hrană!

  Răspunde
 • avatar of demistificator
  Demistificator
  27 februarie 2024 19:57

  Nu înțeleg de ce atâta indignare, pastorul nu a făcut decât ce povățuiește Biblia. Să cităm Facerea, cap. 19: „30. Apoi a ieşit Lot din Ţoar şi s-a aşezat în munte, împreună cu cele două fete ale sale, căci se temea să locuiască în Ţoar, şi a locuit într-o peşteră, împreună cu cele două fete ale sale.
  31. Atunci a zis fata cea mai mare către cea mai mică: „Tatăl nostru e bătrân şi nu-i nimeni în ţinutul acesta, care să intre la noi, cum e obiceiul pământului.
  32. Haidem dar să îmbătăm pe tatăl nostru cu vin şi să ne culcăm cu el şi să ne ridicăm urmaşi dintr-însul!”
  33. Şi au îmbătat pe tatăl lor cu vin în noaptea aceea; şi în noaptea aceea, intrând fata cea mai în vârstă, a dormit cu tatăl ei şi acesta n-a simţit când s-a culcat şi când s-a sculat ea.
  34. Iar a doua zi a zis cea mai în vârstă către cea mai tânără: „Iată, eu am dormit astă-noapte cu tatăl meu; să-l îmbătăm cu vin şi în noaptea aceasta şi să intri şi tu să dormi cu el ca să ne ridicăm urmaşi din tatăl nostru!”
  35. Şi l-au îmbătat cu vin şi în noaptea aceasta şi a intrat şi cea mai mică şi a dormit cu el; şi el n-a ştiut când s-a culcat ea, nici când s-a sculat ea.
  36. Şi au rămas amândouă fetele lui Lot grele de la tatăl lor.”
  Și mai departe, Facerea cap 20: „11. Răspuns-a Avraam: „Am socotit că prin ţinutul acesta lipseşte frica de Dumnezeu şi voi fi omorât din pricina femeii mele.
  12. Cu adevărat ea mi-e soră după tată, dar nu ştiu după mamă, iar acum mi-e soţie.” Șamd.

  Răspunde
  • avatar of suntem-pierduti
   Suntem-pierduti
   1 martie 2024 10:38

   Ești mai terminat/a ca asta! Practic tu spui acum ca e ceva normal penteu ca scrie asta în Biblie?? Uni dintre voi sunteți spălați pe creier. Apocalipsa a început de mult!

   Răspunde
 • Demistificator , intelegi f putin de ce se spune in Biblie .. bibilica ta nu cred ca functioneaza omeneste

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie