Universitatea de Vest din Timișoara anunță deschiderea concursului de soluții pentru noile fațade ale sediului principal. Termenul limită de depunere a ofertelor este 22 martie 2021, ora 10:00

fatadauvtian21
Distribuie:

 

[COMUNICAT DE PRESĂ]

 

Universitatea de Vest din Timișoara a lansat concursul de soluții pentru reabilitarea și modernizarea fațadelor pentru corpul de clădire al sediului său principal, din bulevardul V. Pârvan nr. 4, un imobil reprezentativ al Timișoarei, care face parte dintre operele de valoare incontestabile ale arhitecturii românești. Imobilul a fost proiectat de renumitul arhitect Hans Fackelmann, un reper în istoria arhitecturii din România, de după al Doilea Război Mondial, un proiect care a fost premiat de CSCAS în 1964 și de Uniunea Arhitecților în 1967.

Rectorul Universității de Vest din Timișoara, prof.univ.dr. Marilen Gabriel Pirtea, explică importanța proiectului: „Pentru a oferi vizibilitate, dar și pentru a răspunde anvergurii implicate de lucrările pentru noile fațade ale sediului universității noastre, UVT a lansat public un concurs de soluții, în vederea atribuirii contractului de servicii de proiectare pentru „Reabilitarea și modernizarea fațadelor sediului Universității de Vest din Timișoara”; Așteptăm să răspundă la această provocare și să participe la concursul de soluții proiectanți și arhitecți, echipe și companii de proiectare din România și din plan internațional, care pot să contribuie cu o viziune inovatoare la modernizarea uneia dintre cele mai cunoscute zone urbane din Timișoara, a unei clădiri simbolice pentru centrul nostru universitar, a cărei proiectare inițială a fost realizată în coordonarea cunoscutului arhitect Hans Fackhelmann.”

Documentația se poate accesa în SEAP/SICAP, fiind asignată anunțului publicat în secțiunea „concurs de soluții”; cu indicativul DC1000144/06.01.2021, fiind disponibilă online AICI.

Valoarea serviciilor de proiectare arhitecturală aflate în concursul de soluții este de aproape 380 mii lei (fără TVA). Termenul limită de depunere a ofertelor este 22 martie 2021, ora 10:00.

Categorie: Știri
Etichete: concurs de proiecte, reabilitare fatada, Universitatea de Vest din Timişoara, UVT
Distribuie:
Articolul anterior
Avem „Stație de Sortare gunoi reciclabil” dar întrebările rămân: ce s-a întâmplat cu banii încasați, aproape trei ani, pentru operațiunea de sortare care nu s-a efectuat? Cine răspunde pentru asta?
Articolul următor
Un justițiabil a făcut STOP CARDIAC în Palatul de Justiție

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie