Universitatea de Vest din Timișoara deschide centru de admitere și la Arad! Pașii pe care trebuie să îi parcurgă candidații în cadrul procesului de înscriere

centru inscriere uvt
Distribuie:
În luna iulie, Universitatea de Vest din Timișoara deschide centre de admitere la sediile UVT din Timișoara și în nouă județe din regiune: Vino la UVT să devii cea mai bună versiune a ta!

Așa cum anunțam la începutul acestei săptămâni, aspiranții la studii universitare pot începe oficial procesul de admitere la Universitatea de Vest din Timișoara (UVT) prin intermediul platformei online special creată pentru a face înscrierea candidaților cât mai facilă: admitereonline.uvt.ro.

Pentru a veni în sprijinul candidaților, Universitatea de Vest din Timișoara va organiza și în anul 2023 mai multe centre de admitere, atât la sediile UVT din municipiul Timișoara, cât și în mai multe județe din bazinul principal de selecție a studenților UVT: Arad, Alba, Bihor, Caraș-Severin, Hunedoara, Gorj, Mehedinți, Satu Mare și Vâlcea.

CENTRE DE ADMITERE :
 • Colegiul Național „Horea, Cloșca și Crișan” Alba-Iulia – bulevardul 1 Decembrie 1918 nr. 11;
 • Colegiul Național „Vasile Goldiș” Arad – Calea Victoriei nr. 1-3;
 • colegiul national vasile goldis
 • Colegiul Național „Mihai Eminescu” Oradea – strada Episcop Roman Ciorogariu nr. 18;
 • Colegiul Național „Traian Lalescu” Reșița – bulevardul Alexandru Ioan Cuza nr. 7;
 • Colegiul Național „Decebal” Deva – strada 1 Decembrie 1918 nr. 22;
 • Colegiul Național Economic „Theodor Costescu” Drobeta-Turnu Severin – strada Orly nr. 37;
 • Colegiul Național „Ecaterina Teodoroiu” Târgu Jiu – strada 1 Decembrie 1918 nr. 25;
 • Colegiul Național „Mihai Eminescu” Satu Mare – strada Mihai Eminescu nr. 5;
 • Colegiul Național „Alexandru Lahovari” Râmnicu Vâlcea – strada General Praporgescu nr. 19.
Centrele județene de admitere vor fi deschise în următoarele perioade:
 • 11 – 13 iulie 2023;
 • 17 – 19 iulie 2023;
 • 24 – 26 iulie 2023.
Intervalul orar în care se pot prezenta candidații la centrele județene de admitere este 9:00-16:00.
Punctele de înscriere și de preluare a documentelor de la sediul Universității de Vest din Timișoara (bd. Vasile Pârvan nr. 4, Timișoara, cod poștal 300223, jud. Timiș, România) vor fi deschise în perioada 3-28 iulie 2023, programul detaliat fiind disponibil AICI.
Rectorul UVT, Marilen Gabriel Pirtea:

„Universitatea de Vest din Timișoara (UVT) deschide perioada admiterii de vară prin portalul dedicat admiterii 2023: https://admitereonline.uvt.ro/. În plus, pentru candidații din alte județe ale regiunilor învecinate, dar și la sediile UVT din Timișoara, vom avea deschise centrele de admitere, unde se vor prelua, pentru scanare și certificare, documentele originale necesare procesului de admitere. Vă așteptăm la UVT pentru ca să deveniți cea mai bună versiune a voastră!”

Ești pregătit să te înscrii pentru a urma un program de studii universitare, dar nu știi care dintre acestea ți se potrivește? Accesează platforma YTM!

UVT pune la dispoziția elevilor din întreaga țară, în mod gratuit, și servicii permanente de consiliere individuală în carieră. Platforma YTM este o platformă de testare psiho-vocațională dezvoltată de Universitatea de Vest din Timișoara, adresată elevilor din întreaga țară, prin care aceștia își pot analiza interesele, abilitățile și aptitudinile, prin completarea unor teste specifice, cu scopul orientării spre un anumit traseu educațional și profesional. Astfel, în urma testării, platforma YTM generează rapoarte personalizate prin care pune la dispoziția beneficiarilor informații referitoare la programele de studii ale universităților din Timișoara care se potrivesc cel mai bine profilului lor.

Elevii care, în urma completării testelor, au nevoie de clarificări în legătură cu rezultatele oferite de platformă și traseul educațional potrivit pentru ei, au posibilitatea de a programa o sesiune de consiliere individuală (ce se poate desfășura online, având o durată de aproximativ 50 de minute) cu consilierii din cadrul Centrului de Consiliere și Orientare în Carieră din UVT, completând ACEST FORMULAR. În cadrul ședinței de consiliere, elevii vor primi informații suplimentare despre potențiale trasee de carieră și sprijin în alegerea unui program de studii universitare potrivit.

admitere 2023 uvt scaled
Despre admiterea 2023 la UVT:

Dacă și tu îți dorești să fii, începând cu această toamnă, student la cea mai mare instituție de învățământ superior comprehensivă din regiunea de vest a României, creează-ți acum dosarul pe platforma de admitere online!

Toate informațiile despre procesul de admitere și oportunitățile pe care UVT le oferă sunt disponibile pe site-ul UVT dedicat procesului de admitere – admitere.uvt.ro. Până în prima parte a lunii iulie 2023, candidații vor putea să completeze informații și să încarce documente pe platforma de înscriere. Procesul de înscriere se derulează în mediul online, urmând ca documentele să fie prezentate de către candidați la centrele de admitere, pentru certificarea acestora conform cu originalul, prin scanare de către reprezentanții UVT. Pașii pe care trebuie să îi parcurgă candidații în cadrul procesului de înscriere sunt disponibili AICI.

Locurile disponibile la programele de studii universitare din cadrul UVT pentru procesul de admitere din acest an sunt disponibile AICI. Pentru anul universitar 2023-2024, UVT scoate la concurs peste 6000 de locuri la programele de studii universitare de licență, dintre care 2375 finanțate de la bugetul de stat, respectiv peste 4500 de locuri la programele de studii universitare de masterat, 1400 dintre acestea fiind finanțate de la bugetul de stat.

La toate programele de studii universitare de licență din cadrul UVT procesul de admitere presupune susținerea unei probe de admitere, în format fizic, la sediul central UVT sau la sediile facultăților UVT, fie pentru testarea cunoștințelor/aptitudinilor conexe domeniului de studii ales și a capacităților cognitive, fie de tipul unui test de evaluare a abilităților lingvistice și de raționament.

Mai multe detalii despre procesul de admitere pentru fiecare program de studii universitare pot fi găsite pe paginile aferente acestora de pe platforma de admitere.

 

 

Biroul de presă al UVT

 

 

Categorie: Comunicate de presă
Etichete: admitere UVT, centre de admitere UVT, Colegiul National Vasile Goldis Arad, Universitatea de Vest din Timişoara
Distribuie:
Articolul anterior
Dorian Curcanu: „Vechimea în muncă va fi recunoscută pentru psihologii cu activitate independentă”
Articolul următor
Campania „Colectăm uleiul folosit” ajunge în Arad. Pentru fiecare 4 litri de ulei folosit, Carrefour oferă la schimb clienților câte 1 litru de ulei proaspăt

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie