UNIVERSITATEA NOVI SAD, la UVVG ARAD

uns uvvg3
Distribuie:
#ERASMUS+ / UNIVERSITATEA NOVI SAD, LA ARAD

În perioada 18-19 iulie 2023, Universitatea de Vest „Vasile Goldiș” din Arad a avut onoarea de a primi o delegație a Universității din Novi Sad, Serbia, în cadrul programului Erasmus+. Această vizită reprezintă o importantă oportunitate pentru consolidarea relațiilor de parteneriat și pentru dezvoltarea colaborării academice între cele două instituții de învățământ superior.

Din delegație au facut parte:

prof. dr. Sabina Halupka Restar– Prorector pentru Relații Internaționale; prof. dr. Artur Bjelica – Prorector pentru Finanțe și cultură organizațională; doamna Ana Soti – Directorul departamentului de Știință și Management; doamna Ivana Vujkov  – Directorul departamentului de Relații Internaționale și domnul Jovan Jokovic – Directorul departamentului de Achiziții Publice.

Evenimentul a început cu o întâlnire oficială în campusul UVVG între membrii delegației Universității din Novi Sad și reprezentanții Universității de Vest „Vasile Goldiș”.

În cadrul acestei întâlniri, s-au discutat perspectivele și obiectivele comune ale celor două instituții în ceea ce privește mobilitatea studenților și profesorilor, schimbul de bune practici și cooperarea în proiecte de cercetare internaționale.
Delegația din Novi Sad a fost impresionată de infrastructura modernă a U.V.V.G., precum și de varietatea programelor academice oferite. Au fost organizate vizite pentru prezentarea campusului și centrelor universității, Institutul de Științe ale Vieții „Aurel Ardelean”, precum și o vizită la gradina botanică Macea, pentru a oferi o perspectivă mai detaliată asupra facilităților disponibile pentru studenți și cadrele didactice.

Pe parcursul celor două zile, membrii delegației s-au întâlnit cu profesori și cercetători din diverse domenii de studiu și au avut discuții constructive în cadrul grupurilor de lucru tematice.

Delegația din Novi Sad a apreciat eforturile universității noastre în promovarea internaționalizării și a subliniat importanța dezvoltării parteneriatelor cu instituții de învățământ superior din străinătate, pentru îmbogățirea experienței educaționale a studenților și a personalului academic.

uns uvvg
Prof. univ. dr. habil. Coralia Cotoraci, Rectorul Universității de Vest „Vasile Goldis”:

„Universitatea din Novi Sad este unul din partenerii tradiționali ai universității noastre. Vizita delegației ne-a onorat, fiind propice pentru discutarea viitoarelor colaborări. Aceasta a evidențiat angajamentul ambelor instituții în promovarea învățământului superior de calitate și a cooperării internaționale. Prin această colaborare, se deschid noi oportunități pentru dezvoltarea profesională a studenților și a cadrelor didactice și se întărește încrederea în sistemul de învățământ superior european.”

 

Biroul de presă al UVVG Arad


 

 

 

Categorie: Comunicate de presă, Știri
Etichete: erasmus, Universitatea de Vest „Vasile Goldiş” din Arad, UNIVERSITATEA NOVI SAD, uvvg arad
Distribuie:
Articolul anterior
Asociația Presei Sportive din România condamnă gestul lui Meszar de a refuza acreditarea jurnaliștilor INCOMOZI. „Decizia clubului UTA este evident abuzivă și discriminatorie, un afront adus nu doar celor direct vizați, ci întregii bresle a jurnaliștilor”
Articolul următor
Suporter Club UTA despre interzicerea accesului jurnaliștilor arădeni la masa presei: „Acest gest al lui Alexandru Meszar este unul prin care acesta a asociat clubul UTA cu o rușine nemaiîntâlnită în România ultimelor trei decenii”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie