USR Arad se va adresa instanței pentru desființarea pistelor (pentru biciclete) construite fără respectarea legii

piste 02
Distribuie:

 

Pistele de biciclete, „construite” în multe zone ale municipiului Arad, sunt adevărate culoare ale morții pentru bicicliștii care se încumetă să le folosească. Primăria susține că pistele sunt realizate conform proiectului tehnic (întocmit de specialiști!) și că respectă normele legale privind construcțiile rutiere. Așa o fi oare?! Poliția Rutieră zice că nu e chiar așa, că pistele nu au avizul lor (în opinia Primăriei acesta nu este necesar!) și, nu trebuie să fii specialist în legislație rutieră, pentru a-ți da seama că, în unele zone, pistele nu respectă normele de siguranță rutieră pentru bicicliști!

[COMUNICAT DE PRESĂ – USR ARAD]

Unica soluție prin care bicicliștii arădeni pot fi protejați, prin aducerea în legalitate a infrastructurii dedicate lor, este desființarea acelor piste care nu respectă prevederile legale în vigoare. Având în vedere că actuala administrație, deși responsabilă pentru asigurarea unei infrastructuri funcționale, nu a răspuns până în prezent numeroaselor sesizări pentru corectarea neajunsurilor identificate, ne vedem obligați să ne adresăm instanței.

Amintim că în urma unei investiții de aproape trei milioane de euro, cicliștii arădeni au primit simple desene pe asfalt, drumuri pe care s-a inlocuit asfaltul degeaba, în general o infrastructură inutilă și mai ales periculoasă. Proiectul este viciat prin lipsa avizului Poliției, iar majoritatea traseelor nu sunt conforme cu cerințele legale, expunându-i pe cei care le folosesc la pericol de accidentare.

Sergiu Cosmin Vlad, deputat USR: „Din nefericire, vedem astăzi cum arădenii cad victime ale modului iresponsabil al administrației de a implementa soluții greșite, pe bani mulți. Nu este normal ca pe de o parte să plătim pentru piste și apoi să fim accidentați. Majoritatea infrastructurii construite de primarul Falcă este inutilizabilă și trebuie să luăm măsuri pentru ca astfel de evenimente să nu se mai repete. Până vom avea piste reale, pe care bicicliștii să poată circula în siguranță, se impune eliminarea celor care îi pun în pericol. Pe lângă că sunt riscante, primăria aruncă în continuare banii pe fereastră, refăcând periodic marcajele pe aceste piste. Noi ne vom adresa instanței, pentru a cere să constate ilegalitatea lor, pericolul pe care îl reprezintă pentru utilizatori și în final să dispună desființarea lor și tragererea la răspundere a vinovaților. Arădenii care sesizează probleme pe traseele pentru biciclete pe care circulă pot să le semnaleze prin e-mail la: [email protected], cu precizarea problemei, a adresei și cu o fotografie atașată. Noi le vom cuprinde în plângerea adresată instanței.

Categorie: Știri
Etichete: deputat USR Sergiu Cosmin Vlad, desfiintarea pistelor ilegale, piste de biciclete, primarul Falcă, siguranță rutieră, usr arad
Distribuie:
Articolul anterior
Deputatul Adrian Todor:„Primarul Gheorghe Falcă doar mimează interesul pentru Cetatea Aradului”
Articolul următor
Florentina Horgea: „A doua solicitare de fonduri (1,265 mil.lei) urmează să fie remisă Guvernului României”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie