USR Arad și-a desemnat o nouă conducere. Vezi cine este alesul și ce politică va face noul partid parlamentar

usrarad
Distribuie:

 

[COMUNICAT DE PRESĂ – USR își respectă angajamentul de a desemna o nouă conducere imediat după alegerile parlamentare]

La momentul constituirii, filiala județeană a USR și-a luat angajamentul de a face alegeri pentru funcția de președinte și structurile de conducere, imediat după scrutinul parlamentar din decembrie. La nici 3 luni de la înființare, USR Arad a înregistrat rezultate excelente, plasându-se ca al treilea partid parlamentar din județul Arad, în aceeași circumscripție cu șeful de campanie al PNL și cel de-al doilea om din PSD.

Membri organizației și-au dorit ca, în spiritul democrației, să dea ocazia celor care au fost activi în campanie să poată candida și să fie aleși. Respectând criteriile de selecție ale USR, susținătorii care au fost alături de filiala Arad au devenit membri și au participat la ședința de alegere a noii conduceri.

Sergiu Vlad, fostul președinte al filialei a declarat că „USR înseamnă și respectarea cuvântului dat. Chiar dacă nu am avut în organizație ceva scris, ne-am ținut de cuvânt și ne-am depus mandatul, cei care am avut funcții de conducere. Nu am mai candidat, pentru că în calitatea de deputat, nu aș fi putut să mă ocup atât de mult de organizație. Îl felicit pe Vlad Botoș pentru onoarea cu care l-au însărcinat colegii. Iar ca obiectiv să devenim din a treia forță a județului cea câștigătoare. Depinde de noi să obținem aceste rezultate!”

În urma votului intern, președintele organizației județene a fost ales Vlad Botoș, iar din Biroul Filialei Județene fac parte pe lângă președinte, vicepreședinții: Cătălin Costea, Bogdan Postăveanu, Sergiu Vlad, Adrian Wiener, Răzvan Anghel, Cătălin Mihalache, Stan Ioan și membrii: Dumitru Chișereu, Dorin Ioan Rus-Mițco, Ovidiu Preda, Daniel Răpcău. De asemenea, au mai fost alese Comisia de arbitraj și Comisia de cenzori.

„Voi fi un altfel de președinte față de ce ne-au obișnuit reprezentanții locali ai partidelor vechii clase politice. Nu voi ieși în față ca un fac-totum. Cred că partidul trebuie să fie un mecanism care scoate lideri încontinuu, nu care să inhibe acest lucru în detrimentul unuia. Eu nu voi fi un președinte jucător sau orator, ci voi fi un președinte muncitor, care va lucra cu toți colegii. Avem o responsabilitate față de miile de voturi pe care le-am primit dar și față de cei care nu au ieșit la vot fiind dezamăgiți de ce le-a oferit politica până acum”, declară Vlad Botoș după preluarea noii poziții de responsabilitate.

„Ne vom extinde în județ, în micul urban, și vom face tot ce este posibil pentru a consacra USR-ul ca o platformă la care oamenii decenți să adere. Politica trebuie deschisă către cetățeni. Nu vom primi însă membri fără o evaluare a intențiilor, valorilor și capacităților fiecăruia. Există valori dincolo de stânga și dreapta. Deocamdată nu vom forța identificarea doctrinară, se va întâmpla probabil cu naturalețe în anii ce urmează” adaugă Adrian Wiener.

Una dintre prioritățile enunțate de noul președinte este asumarea responsabilității unei opoziții constructive, în care USR Arad va sancționa comportamentul abuziv și nedemocratic al autorităților locale și centrale, dar care vom genera proiecte pentru a oferi o alternativă serioasă în orice competiție electorală care va urma.

„Aradul nu duce lipsă de oameni inteligenți, duce lipsă de caractere în politică. La USR Arad o valoare importantă este transparența. Dacă noi nu vom lucra așa în organizația noastră, nu vom putea guverna orașul sau țara cu aceleași valori. Democrația este pentru noi un lucru important, în care votul tranșează lucrurile. De aceea am dorit să facem aceste alegeri. Să fie evident pentru toată lumea că deciziile se iau democratic și statutar. Suntem un colectiv sudat și care tragem la același proiect care se numește USR și Arad. Am obținut rezultate foarte bune pentru că am avut o echipă harnică, pentru că am crezut în proiectul USR, reușind să aducem laolaltă oameni implicați în diverse proiecte civice sau politice care împărtășesc aceleași valori democratice. În continuare vom munci împreună la construcția organizației în municipiu și județ. Vom deschide partidul tuturor celor care au demonstrat competență profesională și care doresc sincer o altfel de politică”, concluzionează Vlad Botoș.

Categorie: Știri
Etichete: Adrian Wiener, Bogdan Postăveanu, Cătălin Costea, Cătălin Mihalache, Daniel Răpcău., Dorin Ioan Rus-Mițco, Dumitru Chișereu, Ovidiu Preda, Răzvan Anghel, Sergiu Vlad, Stan Ioan, USR, usr arad, Vlad Botos
Distribuie:
Articolul anterior
Încântă poeții, dar exasperează pescarii…. O colonie de cormorani a transformat Mureșul în paradis ornitologic hibernal [FOTO]
Articolul următor
Parlamentarii PSD de Arad doresc să iniţieze un dialog constructiv cu factorii de răspundere din municipiu şi judeţ

3 comentarii. Leave new

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie