USR cere Ministrului Educației să ia măsuri de urgență cu privire la cele peste 100 de școli sanitare postliceale care au emis diplome fără acoperire

adi wiener05 1
Distribuie:

 

[COMUNICAT DE PRESĂ]

Senatorii USR Adrian Wiener și Vlad Alexandrescu i-au cerut Ministrului Educației Ecaterina Andronescu să trimită corpul de control al Ministerului Educației Naționale cu un mandat ferm pentru a investiga acuzațiile privind emiterea de diplome fără acoperire de către peste 100 de școli sanitare post-liceale.

„Este imperios ca fabricile de diplome fără acoperire în educație să fie închise imediat, fără niciun fel de păsuire. Ministrul Educației trebuie să înțeleagă că asemenea lipsă de responsabilitate constituie un pericol la adresa vieții a sute și mii de oameni. Dincolo de responsabilitatea morală, doamna ministru Andronescu are responsabilitatea legală pentru toate diplomele care certifică un anume set de competențe, diplome emise de instituțiile de învățământ din România”, spune senatorul USR Vlad Alexandrescu, membru al Comisiei de Învățământ din Senatul României.

În noiembrie 2018, a izbucnit un scandal internațional privind falsele asistente din România, care aveau diplome valide emise de școli sanitare postliceale din România, recunoscute de statul român, dar fără niciun fel de pregătire medicală reală. Consiliul Național pentru Sănătate și Protecție Socială din Suedia, responsabil de verificarea diplomelor în domeniul medical, nu a putut să detecteze, inițial, frauda deoarece documentele provin din școli românești care certifică faptul că absolvenții și-au efectuat studiile și au dobândit competențele necesare exercitării profesiei de asistent medical.

„A elibera o diplomă de asistent medical fără ca persoana respectivă să fi obținut toate competențele necesare este o crimă! A elibera o diplomă de asistent medical care certifică în fals competențele și cunoștințele îndeplinirii actului medical și fără să fi efectuat toate stagiile de practică este de o iresponsabilitate fără margini. Sigur că există conotații penale. Vorbim aici de mii și zeci de mii de oameni care vin la spital și își pun viețile în mâinile medicilor și ale asistenților medicali, ori aceasta este o responsabilitate enormă. Este absolut inimaginabil că cineva a putut emite diplome false, fără acoperire, punând în pericol viața oamenilor”, spune senatorul USR Adrian Wiener, membru al comisiei de Sănătate Publică din Senatul României.

USR cere Ministrului Educației să ia toate măsurile, chiar să închidă fără întârziere toate „fabricile de diplome” din România fie că este vorba de învățământul postliceal sau cel universitar precum și toate școlile doctorale în care au fost descoperite plagiate. Impostura, atunci când vorbim de profesii medicale poate ucide.

Categorie: Știri
Etichete: diplome false, fără acoperire, membru al comisiei de Sănătate Publică din Senatul României, Senatorii USR Adrian Wiener și Vlad Alexandrescu, senatorul USR Adrian Wiener
Distribuie:
Articolul anterior
Florin Tripa: „Cionca să-și dea demisia, dacă nu e în stare să rezolve problemele județului“
Articolul următor
UTA a renunțat la doi stranieri veniți în probe după amicalul cu G.A. Szeged. GRIPA a anulat amicalul cu Fuzesgyarmat

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie

whatsapp image 2024 04 15 at 10.36.39 1

Weekend cu acțiuni ale polițiștilor, în județul Arad

La sfârșitul săptămânii trecute, polițiștii arădeni au desfășurat mai multe acțiuni preventive, pentru impunerea respectării legislației rutiere și descurajarea fenomenului infracțional. Au fost sancționate contravențional 115 persoane, 5 permise de…
contrabanda tigari

[ACTUALIZARE 4] Soluție DEFINITIVĂ pronunțată de Curtea de Apel Timișoara în cazul „celor 21 de contrabandiști de țigări” cu care DIICOT Arad „aburește justiția” de 4 ani încoace. ACHITĂRI, pedepse cu suspendare și bani dați înapoi inculpaților!

Sentințele, destul de „blânde”, chiar dacă nu sunt definitive, răspund la probabil cea mai importantă întrebare pentru „omul de rând”: MERITĂ SĂ TE BAGI ÎNTR-O COMBINAȚIE CU ȚIGĂRI? Citite în…