USR despre „pista” de biciclete: „Aradul ajunge de râsul curcilor, iar cetățenii sunt în pericol zi de zi!”

str. cameliei
Distribuie:

 

[COMUNICAT DE PRESĂ – USR ARAD]

Inventarierea pistelor pentru biciclete realizate de Primăria Arad scoate la suprafață noi dovezi ale modului bramburistic și iresponsabil în care administrația obișnuiește să rezolve problemele orașului. Ca de obicei, scopul edilului a fost să puncteze la capitolul imagine, lăsând arădenii să depășească cum știu ei problemele care rezultă.

Un exemplu al acestei strategii administrative îl regăsim în cartierul Gai, pe strada Cameliei, stradă cu sens unic. Aici s-au marcat piste pe ambele sensuri, iar ca atare bicicliștii merg contra mașinilor! Pe lângă faptul că orice şofer poate reacţiona imprevizibil când vede o bicicletă venind pe sens opus, bicicliştii la rândul lor sunt atrași spre încălcarea legiişiexpuși pericolelor.

În aceste condiţii ne întrebăm care a fost calitatea profesională a proiectantului şi executantului, cum nu şi-au dat seama de situaţia creată, cum de nu au luat măsuri? De asemenea, cum a fost recepţionată lucrarea? Dacă vor exista accidente, cine își asumă răspunderea: firma, primăria, poliția? Mai mult decât atât, marcajele care se doresc a fi piste pentru biciclişti se refac periodic, chiar dacă ele sunt greșite, ceea ce înseamnă bani aruncați pe fereastră. USR doreşte să afle de ce sunt cheltuiți bani publici cu executarea și întreținerea unor lucrări care pun în pericol cetățenii.

Sergiu Cosmin Vlad: „Dacă activa în mediul privat, sunt sigur că Gheorghe Falcă era concediat în primele 30 de zile de activitate. Pe măsură ce dă în folosinţă lucrări pe care şi le însuşeşte, ca primar, vedem adevăratul său nivel profesional: zero. Se folosește de banii arădenilor pentru a poza în mare vizionar, în timp ce realitatea ne demonstrează fix pe dos. Între timp, Aradul ajunge de râsul curcilor cu astfel de lucrări, iar cetățenii sunt în pericol zi de zi. Am trimis o sesizare scrisă Poliției Rutiere și solicităm să ia de urgență măsuri, pentru asigurarea siguranței în trafic, prin desființarea marcajelor respective. Apoi se impune amendarea celor care au făcut lucrări fără aviz. Nu este posibil să vopsească linii pe carosabil oricine și oricum. În calitate de deputat voi lupta pentru ca în Arad să fie respectată legea.

 

Categorie: Știri
Etichete: Gheorghe Falca, piste de biciclete, primaria arad, Sergiu Cosmin Vlad, usr arad
Distribuie:
Articolul anterior
Miorița noastră și poponețul lui Kim Kardashian
Articolul următor
Primăria Pecica a oferit biciclete, tablete și telefoane ELEVILOR DE NOTA 10

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie