USR și RO100 se coalizează pentru o nouă legislație electorală

Adi Wiener7
Distribuie:

 

[COMUNICAT DE PRESĂ – USR Arad]

USR și RO100 se coalizează pentru o nouă legislație electorală

 

În acest weekend, două evenimente au adus alături USR și RO100, dând un semnal puternic despre coalizarea celor două formațiuni care doresc să pună în fața electoratului o alternativă viabilă la vechea clasa politică.

La Sibiu a avut loc întâlnirea a peste 120 de reprezentanți ai USR, RO100 și ai numeroase organizații civice, care vor demara un proiect comun pentru schimbarea legilor electorale. E nevoie de oameni noi în politică, mai reprezentativi, mai responsabili. De aceea, vom strânge 100.000 de semnături pentru a duce proiectul #oameninoi în Parlament.

În același timp, Dacian Cioloș, liderul RO100 a participat alături de Dan Barna la evenimentul care a marcat strângerea unui milion de semnături pentru inițiativa „Fără Penali”. Ambii au afirmat traiectoria convergentă a celor două formațiuni, susținută de un ADN politic comun, spre construirea unei alternative credibile pentru românii care s-au săturat de vechii politicieni.

Adrian Wiener, senator USR Arad: ”Am participat la Sibiu la un eveniment unde s-au pus bazele unui proiect comun al noii clase politice din România împreună cu formațiunile civice care s-au remarcat în lupta pentru apărarea statului de drept.

Finalitatea acestuia va fi o legislație electorală corectă în privința mecanismelor de acces în politică, reprezentare si control – premisa esențială pentru o clasă politică alcătuită din oameni competenți și cu responsabilitate față de electorat.

Vorbim de revenirea la alegerea primarilor în două tururi, de scăderea pragului electoral și a numărului necesar de semnături pentru înscrierea în alegeri, de creșterea gradului de reprezentare politică a românilor din diaspora.

 

Categorie: Știri
Etichete: Adrian Wiener, Dacian Ciolos, legea electorală, ro100, USR
Distribuie:
Articolul anterior
„Scandalul GAZONULUI de pe UTA”. Deputatul Adrian Todor: „Firma de casă a PNL, Tehnodomus, nu a finalizat lucrările la stadion, iar Primăria Arad nu a predat stadionul la CNI, pentru a efectua aceste lucrări”
Articolul următor
[ACTUALIZARE] Conform criminaliștilor, cauza probabilă a morții femeii găsite plutind pe lacul „Pădurice” ar fi o CĂDERE ACCIDENTALĂ, dar este luată în calcul și sinuciderea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie

hot bicicleta

Se mai și prind hoți de biciclete…

Bănuit de furt calificat, identificat În urma investigațiilor efectuate de polițiștii orașului Chișineu-Criș a fost identificat un bărbat de 36 de ani, din localitate, care, la data de 23 septembrie…

UTA Official App

UTA Official App
DOWNLOAD