USR și RO100 se coalizează pentru o nouă legislație electorală

adi wiener7
Distribuie:

 

[COMUNICAT DE PRESĂ – USR Arad]

USR și RO100 se coalizează pentru o nouă legislație electorală

 

În acest weekend, două evenimente au adus alături USR și RO100, dând un semnal puternic despre coalizarea celor două formațiuni care doresc să pună în fața electoratului o alternativă viabilă la vechea clasa politică.

La Sibiu a avut loc întâlnirea a peste 120 de reprezentanți ai USR, RO100 și ai numeroase organizații civice, care vor demara un proiect comun pentru schimbarea legilor electorale. E nevoie de oameni noi în politică, mai reprezentativi, mai responsabili. De aceea, vom strânge 100.000 de semnături pentru a duce proiectul #oameninoi în Parlament.

În același timp, Dacian Cioloș, liderul RO100 a participat alături de Dan Barna la evenimentul care a marcat strângerea unui milion de semnături pentru inițiativa „Fără Penali”. Ambii au afirmat traiectoria convergentă a celor două formațiuni, susținută de un ADN politic comun, spre construirea unei alternative credibile pentru românii care s-au săturat de vechii politicieni.

Adrian Wiener, senator USR Arad: ”Am participat la Sibiu la un eveniment unde s-au pus bazele unui proiect comun al noii clase politice din România împreună cu formațiunile civice care s-au remarcat în lupta pentru apărarea statului de drept.

Finalitatea acestuia va fi o legislație electorală corectă în privința mecanismelor de acces în politică, reprezentare si control – premisa esențială pentru o clasă politică alcătuită din oameni competenți și cu responsabilitate față de electorat.

Vorbim de revenirea la alegerea primarilor în două tururi, de scăderea pragului electoral și a numărului necesar de semnături pentru înscrierea în alegeri, de creșterea gradului de reprezentare politică a românilor din diaspora.

 

Categorie: Știri
Etichete: Adrian Wiener, Dacian Ciolos, legea electorală, ro100, USR
Distribuie:
Articolul anterior
„Scandalul GAZONULUI de pe UTA”. Deputatul Adrian Todor: „Firma de casă a PNL, Tehnodomus, nu a finalizat lucrările la stadion, iar Primăria Arad nu a predat stadionul la CNI, pentru a efectua aceste lucrări”
Articolul următor
[ACTUALIZARE] Conform criminaliștilor, cauza probabilă a morții femeii găsite plutind pe lacul „Pădurice” ar fi o CĂDERE ACCIDENTALĂ, dar este luată în calcul și sinuciderea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie