Vernisaj al expoziției de artă fotografică „Fotografii” / „Képeink”, la Sala Clio a Complexului Muzeal Județean

afis bekescsaba 2022
Distribuie:
Colecția Atelierului Foto Márvány din Békéscsaba, Ungaria – 2022

Asociația Foto Club Arad și Complexul Muzeal Arad are plăcerea și onoarea să vă invite la vernisajul expoziției de artă fotografică cu titlul: „Fotografii” / „Képeink”.

Deschiderea salonului va avea loc miercuri, 3 august 2022, ora 18, la Sala Clio a Complexului Muzeal Județean. Fotografiile vor putea fi admirate până pe data de 14 august.

În colecția de anul acesta a Atelierului Foto Márvány din Békéscsaba, Ungaria sunt prezentate 30 de fotografii de la 30 de autori.

Doi membrii noi sunt la prima lor expoziție:

Dobos Hanna Lili și Kesztyüs Máté. Tema este una liberă, fotografiile reflectând viziunea fiecăruia astfel încât colecția finală este una diversificată: portrete, scene de viață, peisaje…

Autorii imaginilor sunt: Ancsin László, Ardó László, Barabás Ferenc, Biros Erika, Boldog Zsuzsanna, Bontovics Ilona, Buchan Andrásné, Dobos Hanna, Dr. Blahut Károly, Dunai Katalin, Gazsóné Virág Éva, Gulyás Gábor, Horváth Szabolcs, Jármi József, Katona Péter, Kenéz Éva, Kesztyüs András, Kesztyüs Máté, Kiss Imre, Kókai Beatrix, Kovács András, Kucsara Tibor, Martos Katalin, Mazán Erzsébet, Monostoriné Hrabovszky Éva E-MAFOSZ, Pauló Andrea, Puskás Tamás, Simon Ferenc, Salétros Mária, Virág Mihály E-MAFOSZ.

Membrii Asociației Foto Club Arad colaborează cu prietenii noștri din Békéscsaba încă din anul 2005 atunci când ei ne-au vizitat pentru prima dată.

De atunci am avut diverse activități împreună: schimburi de expoziții, ateliere și tabere foto în diverse locuri deosebite din România sau Ungaria, conferințe pe teme fotografice, participări la saloane sau evenimente comune, dar și multe altele. S-au legat multe adevărate prietenii între noi și fiecare a oferit celuilalt din experiența sau … ideile personale în domeniul artei fotografice.

La vernisajul expoziției va fi prezent dl. Katona Péter însoțit de colegi de la clubul din Ungaria. Vom vizita împreună orașul nostru înainte de deschiderea expoziției.

Afișul a fost realizat de colega noastră Monica Szentes după o imagine a lui Barabás Ferenc. (vezi afișul și prezentarea clubului din Ungaria).

afis bekescsaba 2022 web

În luna septembrie Asociația Foto Club Arad își va prezenta propria colecție de fotografii la Békéscsaba. Vom reveni cu detalii în preajma evenimentului.

Vă așteptăm!

[COMUNICAT DE PRESĂ – Asociația Foto Club Arad]

***

Colecția Clubului Foto Márvány din Békéscsaba, 2022

Titlu: „Fotografii” / „Képeink”
Autori: Ancsin László, Ardó László, Barabás Ferenc, Biros Erika, Boldog Zsuzsanna,
Bontovics Ilona, Buchan Andrásné, Dobos Hanna, Dr. Blahut Károly, Dunai Katalin, Gazsóné Virág Éva, Gulyás Gábor, Horváth Szabolcs, Jármi József, Katona Péter, Kenéz Éva, Kesztyüs András, Kesztyüs Máté, Kiss Imre, Kókai Beatrix, Kovács András, Kucsara Tibor, Martos Katalin, Mazán Erzsébet, Monostoriné Hrabovszky Éva E-MAFOSZ, Pauló Andrea, Puskás Tamás, Simon Ferenc, Salétros Mária, Virág Mihály E-MAFOSZ

Despre expoziție:

În colecția de anul acesta am inclus 30 de fotografii de la 30 de autori. De la fiecare autor a
fost expus o fotografie.

Au debutat și doi membrii noi, Dobos Hanna Lili și Kesztyüs Máté, care e alături de noi împreună cu tatăl său.

Tema era una liberă, am încercat să alegem fotografii care să reflecte viziunea fiecăruia astfel colecția finală este una diversificată. Portrete, scene de viață, peisaje… vă așteptăm!

Despre Atelierul Foto Márvány

Noi, câțiva, fotografi amatori entuziasmați, în anul 1997 am decis că vom continua pasiunea
noastră într-un mod organizat, astfel am înființat Atelierul foto Marvány.

În primii 10 ani după înființare am practicat mai mult metodele tradiționale (fotografie pe film,
alb-negru și color) dar acum a ajuns în prim plan fotografia digitală. Fotografiile noastre prezintă de cele mai multe ori amintiri din trecut, natura, mediul construit și detalii ale acestora. Realizăm portrete, fotografie de produs dar în același timp experimentăm alte
tehnici de fotografiere.

Unul dintre proiectele clubului nostru este numit „Doar din sursă pură” și este legat de 15
Martie.

Acest concurs foto este organizat în colaborare cu Centrul Cultural Csabagyöngye –
Casa Comunitară Lencsési din Békéscsaba, se poate participa cu fotografii alb-negru, pe film
sau digitale.

Un alt proiect al nostru este „Festivalul Digipanorama”, împreună cu Csaba TV, Casa Comunitară Lencsési, care este o colecție de fotografii digitale realizate cu tehnici și
tehnologii curente.

Organizăm de mai multe ori pe an expoziții la noi dar și în străinătate. Clubul nostru, ca și comunitate, dar și membrii clubului, individual, participă cu regularitate la expoziții și saloane naționale și internaționale.

În anul 1997 am avut onoarea de a organiza Salonul și Tabăra foto MAFOSZ, ediția XIV, cel
mai important eveniment fotografic amator cu un număr impresionant de participanți.

În 2017, Centrul Cultural Csabagyöngye a acordat „Premiul Comunităţii Csabagyöngye”
Atelierului Fotografic Márvány la Sala Comunităţii Lencsés pentru activitatea sa profesională
remarcabilă şi îndelungată.

Ședințele noastre sunt în fiecare marți la Casa Comunitară Lencsési din Békéscsaba.

Katona Péter, președintele clubului

Categorie: Cultură
Etichete: Asociația Foto Club Arad, Clubul Foto Márvány Békéscsaba, sala clio
Distribuie:
Articolul anterior
Accident rutier cu multe victime la ieșirea din Arad, în zona Galeria Mall
Articolul următor
Raportare săptămânală de activitate în cadrul DSP Arad: 36 de controale (inclusiv în unități sanitare), constatate nereguli și aplicate 12 sancțiuni contravenționale, din care 6 avertismente și 6 amenzi în cuantum de 38.000 lei

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie

basil muresan

Jocuri erotico-politice actualizate

Pentru că s-a terminat prima săptămână de concediu, și probabil v-ați plictisit deja de clasicele cătușe cu bureței și outfituri de doctoriță sau școlăriță jucăușă, vă propun alte role playing,…
parada 1

CPLM avem noi aici?

Un grup de patriotarzi a pichetat sediul PSD Arad. Îmbrăcați în straie populare, cu o singură excepție (unul care a confundat parada cu mineriada), aceștia au mărșăluit prin centrul orașului.…