Vizita la Arad a Ambasadorului SUA în România

ambasador SUA Arad 2 1
Distribuie:

 

[COMUNICAT DE PRESĂ – PRIMĂRIA ARAD]

Primarul Călin Bibarț s-a întâlnit la Arad cu Ambasadorul SUA în România Primarul municipiului Arad, Călin Bibarț a primit astăzi vizita Excelenţei Sale, domnul Adrian Zuckerman, ambasadorul Statelor Unite ale Americii în România.

Discuțiile de la sediul Primăriei Municipiului Arad, au vizat în special posibilitățile de extindere a relațiilor economice dintre municipiul și județul Arad și investitori din Statele Unite ale Americii.

De asemenea nu a fost omis nici subiectul referitor la criza generată de pandemia de COVID. La întâlnire a participat şi Ionel Bulbuc, vicepreşedinte CJ Arad.

„Suntem onorați să primim vizita Excelenței Sale, domnului ambasador, care a considerat Aradul un punct de referință important în periplul domniei sale în vestul României. Am avut o discuție pe diferite teme, de la cele economice până la cele culturale, și evident, din păcate, am discutat despre situația pandemică.

Îi mulțumesc public pentru vizita pe care ne-a făcut-o, pentru timpul acordat și sunt convins că rămâne cu o imagine plăcută și frumoasă despre orașul și oamenii locului și că va reveni de fiecare dată cu drag. Din punctul nostru de vedere, îl așteptăm întotdeauna și în calitate oficială și în calitate neoficială, ca un prieten al Aradului, al României, al românilor, al arădenilor, indiferent de confesiune, etnie, naționalitate. Sunt sigur că ne privește pe toți cu același respect, cu care îl privim și noi la rândul nostru. Domnule ambasador Zuckerman, vă mulțumim încă o dată!”, a declarat primarul Aradului, Călin Bibarț.

„ Am discutat în această după-amiază despre dezvoltarea municipiului și județului Arad, dar și a vestului țării. Prioritară este infrastructura rutieră și de cale ferată. Continuăm să întărim relațiile bilaterale dintre România și America. În ultimii ani s-au făcut pași importanți dacă este să ne gândim numai la investiția de la Cernavodă. 7 miliarde de dolari, unul dintre cele mai mari împrumuturi acordate vreodată de Banca Americană EXIM US.

Această investiție va face din România cel mai mare producător și exportator de energie din Europa. Nu este singurul domeniu în care dorim să ne implicăm. Vom sprijini România la dezvoltarea industriei, a sectorului agricol. Sperăm să urmeze 4 ani stabili. Am făcut pași enormi anul acesta având sprijinul Guvernului Orban și a președintelui Klaus Iohannis și sperăm să menținem același ritm și pe mai departe. Avem de recuperat cei 45 de ani de comunism și nu numai.”, a afirmat Excelenţa Sa Adrian Zuckerman, la finalul întâlnirii de la Palatul Administrativ.

***

Întrebat în conferința de presă despre ridicarea vizelor de călătorie pentru români, acesta a lăsat să se înțeleagă însă că „nu suntem chiar așa prieteni”.

„Sunt probleme cauzate în primul rând de lucruri care nu au fost reparate în ultimii 10-15 ani, legate de statul de drept. Anul acesta noi am lucrat cu Ministrul Justiției Predoiu și Ministrul de Interne Vela ca să reparăm sistemul statului de drept, ca legea să fie aplicată, crima organizată să nu mai fie tolerată, corupția să nu mai fie tolerată, traficul de persoane să nu mai fie tolerat. Lucrurile acestea nu au fost făcute la același nivel înainte și o mulțime din lucrurile acestea au cauzat ca rata de rejecție pentru oamenii care aplică pentru vize să fie prea mare”, a spus Zuckerman.

Acesta a menționat că la ora actuală rata de respingere este în jur de 9-10% și că doar atunci când va ajunge să fie în jur de 3%, sau sub 3%, România o să se califice pentru renunțarea la vize, iar românii vor putea circula liber, fără nicio restricție, către SUA.

***

[COMUNICAT DE PRESĂ – CJA]

Vicepreședintele Ionel Bulbuc a reprezentat astăzi Consiliul Județean Arad, la discuția cu Ambasadorul Statelor Unite la București, în cadrul întâlnirii de la Palatul Administrativ. A fost o întrevedere în care administrația arădeană a insistat pe potențialul economic al județului, prezentând oportunitățile Zonei Libere Arad-Curtici, conectată la terminalul intermodal de la Curtici, cel mai important în această parte a Europei. Vicepreședintele Consiliului Județean Arad a făcut și o prezentare a sistemului medical gestionat de Consiliul Județean, starea epidemiologică a județului și eforturile administrației pentru limitarea efectelor pandemiei în județ, cu atât mai mult cu cât suntem la granița dintre Occident și Orient.

„În final i-am propus Excelenței Sale să avem o colaborare pe linie culturală la Arad, de îndată ce evoluția epidemiologică va permite, pe trei planuri: cinema, fotografie, literatură. Ne-ar bucura să identificăm asociații pe care să le punem în legătură cu instituțiile de cultură sau cu ONG-uri arădene. Pe plan politic, am reafirmat parteneriatul nostru geo-strategic cu Statele Unite, pentru siguranța României și a Aradului” a declarat Ionel Bulbuc.

Categorie: Politice
Etichete: Calin Bibart, Excelenţa Sa Adrian Zuckerman, ionel bulbuc, vizita ambasador SUA
Distribuie:
Articolul anterior
Numai coarnele de cerb carpatin și de lopătar îi lipseau unui bărbat de 36 de ani din Nădab
Articolul următor
„1989. Jurnalul unei Revoluții” în regia lui Carmen Lidia Vidu – „O imagine mai nuanțată asupra Revoluției” [VIDEO]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie

Urmăriți-ne pe