Ziua Internațională a Familiei, celebrată și în Penitenciarul Arad

ziua familiei penitenciar
Distribuie:

 

Ziua Internațională a Familiei este celebrată la data de 15 mai, în acord cu decizia Adunării Generale a ONU adoptată în anul 1993 și este un prilej pentru persoanele private de libertate pentru a promova valorile familiei, pentru a celebra relaționarea cu membrii familiei.

Având scopul de a sublinia importanța familiilor în societate și de a promova valorile familiei, egalitatea, împărțirea responsabilităților casnice, dragostea, respectul, combaterea tuturor formelor de violență împotriva femeilor, copiilor și persoanelor vârstnice, Penitenciarul Arad în colaborare cu Universitatea „Aurel Vlaicu” Arad – Facultatea de Ştiințe Ale Educației, Psihologie și Asistență Socială, reprezentată de doamna prof. univ. dr. Alina BREAZ alături de 6 studente ale facultății și Arhiepiscopia Aradului, reprezentată de pr. Aurel Leonard DOCA, s-a creat un cadru festiv pentru a marca Ziua Internațională a Familiei, prin derularea unor activități speciale – dezbateri la care au participat un număr de 34 deținuți – bărbați, repartizați în regimul închis și un număr de 21 deținuți – bărbați, repartizați în regimul de maximă siguranță aflați în custodia Penitenciarului Arad. Activitatea s-a realizat prin derularea unor discuții libere/ dezbateri, efectuarea de exerciții aplicative, iar la final s-au elaborat eseuri, care au vizat imaginația și creativitatea fiecărui deținut în parte.

Participarea la proiectul de activitate „Ziua Internațională a Familiei”,

a contribuit la cunoașterea tipurilor de familii și a caracteristicilor acestora; demontarea prejudecăților privind rolurile fiecăruia în cadrul familiei, conștientizarea și definirea propriul rol în familie și societate, identificarea comportamentelor disfuncționale la nivelul cuplului și al familiei, dezvoltarea abilităților de relaționare, activitatea desfășurându-se într-o manieră interactivă, care a permis exprimarea deschisă și autentică a participanților din ambele părți.

 

Biroul de presă al Penitenciarului Arad

 

Categorie: Comunicate de presă
Etichete: penitenciarul arad, Ziua Internațională a Familiei
Distribuie:
Articolul anterior
Start la înscrierile de la Palatul Copiilor Arad! Vezi OFERTA EDUCAȚIONALĂ
Articolul următor
[ACTUALIZARE] Șocant pentru toată lumea! Preotul JIGOVAN AUREL este cel al cărui cadavru a fost găsit în balta de pescuit de la Camna

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie