ZIUA VETERANILOR va fi celebrată pe 11 noiembrie, printr-o ceremonie militară la ,,Troiţa de comemorare a eroilor români”, din Cetatea Aradului

batalion dimitrei golescu arad 5
Distribuie:

 

Inițial denumită „Ziua Armistițiului”, data de 11 noiembrie marchează încheierea oficială a Primului Război Mondial.

„Ziua Veteranilor” este celebrată prin manifestări de cinstire a victimelor Primului Război Mondial în mai multe țări ale lumi, precum Australia, Canada, Statele Unite ale Americii, dar și în state europene.

[COMUNICAT DE PRESĂ –  INSTITUŢIA PREFECTULUI – JUDEŢUL ARAD]

Această zi a fost aleasă pentru simbolistica ei: ,,intrarea în vigoare, la 11 noiembrie 1918, ora 11:00, a Armistiţiului între Puterile Antantei şi Germania, în urma căruia se pune capăt Primului Război Mondial. Semnificaţia acestei zile, pentru Armata României, este legată şi de faptul că, pe data de 11 noiembrie 2003, a căzut la datorie sublocotenentul p.m. Iosif Silviu Fogoraşi, primul militar român decedat în teatrul de operaţii din Afganistan.”

11 noiembrie  este o zi celebrată în semn de recunoştinţă și pentru sacrificiul militarilor români care au participat la misiuni în afara teritoriului statului român.

Cu această ocazie, între orele 11:00 – 12:00, Batalionul 191 Infanterie ,,Colonel Radu GOLESCU” va desfăşura o ceremonie  militară  la ,,Troiţa de comemorare a eroilor români”, din Cetatea Aradului.

Batalionul 191 Infanterie ,,Colonel Radu GOLESCU” este o unitate reprezentativă în Armata României, atât prin continuarea tradiţiilor de luptă ale ,,Regimentului 2 Linie”, dar şi prin participarea cu efective la misiuni în Teatrele de Operaţii din Balcani în Kosovo şi Bosnia-Herţegovina, sau cele din Irak şi Afghanistan, evenimente petrecute în istoria recentă a Armatei României. Majoritatea militarilor din cadrul batalionului sunt militari veterani ai acestor misiuni desfăşurate împreună cu partenerii NATO. De aceea această zi reprezintă un moment deosebit pentru personalul unităţii noastre.

Detalii suplimentare pot fi obţinute de la responsabilul cu relaţiile publice al Batalionului 191 Infanterie ,,Colonel Radu Golescu”, căpitan Paul Crăciun  (telefoane: 0257280700, interior 120, mobil: 0766625349)

Categorie: Știri
Distribuie:
Articolul anterior
Anul 2017 este anul aniversar în care brandul arădean ELLIS a împlinit 25 de ani de viaţă
Articolul următor
Conducerea clubului UTA nu a decis, încă, nimic în legătură cu „petrecăreții”…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie