Ziua Victoriei a fost sărbătorită cu respect de autorități… mai ales că-i campanie elctorală. Vezi și mesajul premierului Cioloș

9mai
Distribuie:

 

„Momentele ceremoniei au fost: prezentarea onorului către domnul Prefect Cosmin Pribac, trecerea în revistă și salutul gărzii de onoare a militarilor din Batalionului de Infanterie 191 „Colonel Radu Golescu”; intonarea Imnului de Stat al României și a Imnului Uniunii Europene; moment de reculegere în memoria celor doi soldați români decedați recent în teatrul de operațiuni din Afghanistan; ceremonial religios oficiat de ÎPS Timotei Seviciu, Arhiepiscopul Aradului; citirea mesajului Primului Ministru Dacian Cioloș de către Prefectul Județului Arad – Cosmin Pribac; alocuțiune despre semnificațiile zilei susținută de muzeograful Bogdan Ivașcu, depunerea coroanelor de flori la Monumentul Eroilor și defilarea gărzii de onoare.”

(Comunicatul de presă al Prefecturii Arad)

Mai jos, mesajul Primului Ministru Dacian Cioloș

GUVERNUL ROMÂNIEI

9.05.2016

COMUNICAT DE PRESĂ

Mesajul premierului Dacian Cioloș cu prilejui zilei de 9 mai – Ziua Europei, Ziua Independenței de Stat a României și Ziua Victoriei Coaliției Națiunilor Unite în cel de-Al doilea Război Mondial

Anul acesta, marcăm Ziua Europei pentru a 10-a oară ca stat membru al Uniunii Europene. În mai 2007, când participam pentru prima dată ca cetățeni europeni la sărbătoarea comună a națiunilor Uniunii Europene, așteptările noastre ca nou veniți în acest proiect de cooperare economică și politică erau pe măsura eforturilor depuse ani de zile de România pentru a deveni membră a Uniunii, dar și pe măsura angajamentelor asumate față de partenerii noștri europeni.

Acum, ne pregătim pentru a prelua, în cel de-al doilea semestru al anului 2019, președinția Consiliului Uniunii Europene. Vrem să facem acest lucru cu toată maturitatea și responsabilitatea, pentru consolidarea proiectului european, a valorilor și principiilor sale fundamentale, iar Guvernul pe care îl conduc are deja în vedere o pregătire serioasă, la nivel instituțional, tehnic și logistic, pentru asigurarea unui mandat de succes al României la președinția Consiliului Uniunii.

De aceea, susțin în continuare un rol proactiv al României în Uniunea Europeană, pentru a face față noilor provocări și evoluții din regiune și din întreaga lume.

Marcăm, tot astăzi, Ziua Victoriei Coaliţiei Națiunilor Unite în cel de-Al Doilea Război Mondial, care a însemnat o nouă etapă în istoria lumii. Acum, poate, mai mult ca oricând în ultimele decenii, nu trebuie să uităm ce au însemnat și ce suferințe au adus perioadele de conflict la nivel global, dar și la nivel de individ. Amenințările la adresa securității au căpătat între timp forme care, din păcate, lovesc în oameni nevinovați și neimplicați. În fața unor astfel de amenințări soluțiile pot fi găsite prin identificarea cauzelor, dialog și cooperare la nivel național, european și internațional.

Și nu în ultimul rând, pentru noi, românii, ziua de 9 mai are și altă semnificație specială: marcăm Ziua Independenței de Stat a României. Se împlinesc 134 de ani de când, în 1877, Mihail Kogălniceanu, în calitate de ministru de externe, spunea în fața deputaților țării: ”Suntem o naţiune liberă şi independentă!”, discurs urmat de adoptarea rezoluției prin care a fost proclamată independența. Respect și recunoștință, înaintașilor noștri, care ne-au lăsat moștenire România independentă!

La mulți ani, Europa, la mulți ani, români, la mulți ani, familie europeană!

 

Categorie: Știri
Etichete: 9 mai, Dacian Ciolos, guvernul romaniei, Prefectura, ziua victoriei
Distribuie:
Articolul anterior
4 pentru Filarmonica de Stat Arad!
Articolul următor
Pe cine „face” Binomul DNA – SRI în campanie? Ia să auzim pariuri pe Arad…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie

zeno moldovan

A murit doctorul Zeno Moldovan

Domnul Dr. ZENO MOLDOVAN a fost nominalizat în lista personalităților arădene cărora în acest an li se va conferi Titlul de excelență (domeniul SĂNĂTĂȚII) –  pentru activitatea prodigioasă desfășurată în…