„112: Descurcă-te FĂRĂ NOI!” – CONCLUZIA unui arădean față cu SISTEMUL PUTRED al „sănătății publice”

112
Distribuie:

 

N-am șters, nici adăugat vreun cuvânt din scrisoarea venită prin mediul electronic de la un arădean cu activitate suficient de credibilă în spațiul public încât să-și merite inclusiv anonimatul – deși el n-a avut nimic împotriva acestui „amănunt”, noi suntem cei care l-au sfătuit „mai bine nu”… pentru că, după cum ne învață  anticii „dacă-i arăți unui imbecil luna cu degetul, el se va uita la deget” – și nu degetul e important în acest subiect, ci întreg sistemul: anatomo-fiziologic vobind, administrativ vorbind și, desigur, politic vorbind!
Îi dăm curs exact așa cum am primit-o, tot din rațiuni editoriale, fără să ne intereseze „părerea părții adverse” – din simplul motiv că nici pe „partea adversă” n-o interesează părerea noastră.
Dintre fotografiile primite, am ales să publicăm doar una… cât mai general-valabilă. (N.RED.)

 

«Știați că în Arad, dacă ți se externează din spital vreo rudă care nu se poate deplasa, ți se lasă în fața scării?

Nici eu nu am știut, asta până aseară.
Ambulanțele vin cu UN șofer, nu au brancardier, deci e pe sistem: ,,E bolnavul tău, cară-ți-l tu!”
Asta în timp ce salariile personalului medical le depășesc cu mult pe cele a polițiștilor de la operațiuni speciale.

Pățania:

Soacra mea și-a fracturat șoldul. Ca să scurtez: internare, condiții relativ ok, despre domnul doctor aveam și înainte o părere bună (momentan îmi mențin părerea și respectul față de domnia sa), tot el fiind și cel care a venit personal să lămurească situația și să ajute la punerea pacientului pe targă, DAR ca în vorba: „până la Dumnezeu, te mănâncă sfinții!” – exact așa e în Spitalul Județean Arad.
După vizita de ieri, aflăm că „azi o externăm! Primiți actele luni, dar o trimitem acasă.”
Am zis că e ok, am luat toate bagajele, inclusiv telefonul soacrei, am pornit acasă pt a face curat și a o aștepta acolo.
Soției i s-a spus: „Mai am unul , apoi urmează mama dumneavoastră!”
Asta pe la 16:30.
Mergem acasă la socrii, așteptăm cât așteptăm, dar pe la orele 20 a trebuit să mergem acasă, să ne hrănim animalele.
Seara tot sunăm, ni se spune că SIGUR în seara asta se duce bolnavul acasă, chiar dacă se face ora 23. Ca apoi, să ne spună că pe salvare e o doar șoferul, nu are cum să ducă sus bolnavul.
Suntem o țară îmbătrânită, cei în putere sunt plecați pe afară, cei bătrâni au rămas.
La socrii în scară, chiar dacă mă rugam să ajute cineva, nu aveam pe cine să găsesc.
Așa că ne-a rămas varianta să fugim noi acasă (30 km) să ne cărăm bolnavul până la etajul 4.

Acum avem acasă un pacient ce bănuiesc că figurează ca internat in spital,

căci doamnele de la externari au plecat vineri acasă, noi nefiind anuntați că urmează să fie externată, iar pentru externare le trebuie cuponul de pensie.
Cupon pe care am să-l aduc, dar îl las în FAȚA SPITALULUI, nu urc cu el la etaj, căci eu am de cărat bolnavii.
Deci data viitoare când vedeți vreun amărât pe stradă, gândiți-vă că poate e doar un bolnav  care nu are cum să ajungă în apartament, căci a fost lăsat pe stradă.
Mulțumim, Serviciul de Ambulanță Arad!
Mulțumim, Minestrul Sănătății!»

 

 

Categorie: Investigații
Etichete: Minestrul Sănătății!, Mulțumim, Serviciul de Ambulanță Arad, Spitalul Judetean Arad
Distribuie:
Articolul anterior
Marius Copil și Nick Kyrgios au făcut spectacol pe arena principală la US Open și s-au calificat în turul doi de la U.S. Open
Articolul următor
Meci fără istoric pe arena din Aradul Nou: UTA  – Sportul Snagov 4 – 0 (3 – 0)
Bagă un „16”

4 comentarii. Leave new

 • 100 de ani de administratie romaneasca in Ardeal!!!

  Răspunde
 • Cam multe probleme cu sistemul de sanstate.S-au plans de salarii,le-au fost majorate substantial,pentru a fi motivati sa ramana ín tara(fenomen ce nu are loc la alte categorii de salariati) Daca nu se implica ín mod corespunzator ín tratarea bolnavilor,mai bine sa plece ín alte tari sa lucreze Suntem satui de bascalia din tara adta.

  Răspunde
 • dar de la idiotenia de la sectia urologie de la spitalul municipal stiati ? cabinetele sunt la subsol (demisol), coborârea targii se face pe o rampa improvizata facuta din scara de acces (are o inclinatie destul de pronuntata). prostia abia acum incepe : targa cu bolnavul este adusa cu liftul pana la parter (parter inalt) iar coborârea la ambulanta care se afla in curtea spitalului se face, atentie , pe TREPTE, fara a mai fi amenajata vreo rampa, deci bolnavul de pe targa este zdruncinat destul de serios. sincer, nu stiu cum se face accesul la respectivele cabinete pentru cei in carucioare pentru handicapati.
  alta aberatie: clinica municipala nu are rampa de acces persoane cu handicap, sau cel putin eu nu am vazut-o.

  Răspunde
 • Vrajeala …multe minciuni in tot acest articol !!!dezinformam lumea ,foarte urat!!!

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie

coman luca

[ACTUALIZARE 2] „Miss Supranaţional Europe 2018” se dă „virgină în mass-media” și somează TOATE PUBLICAȚIILE să șteargă articolele care o vizează în cauzele privind șantajele și tentativa de otrăvire a milionarului Adrian Luca. Cu cele despre „cât e de frumoasă” n-are treabă…

Andreea Coman – „Miss Supranaţional Europe 2018” – a trimis pe e-mailul FIECĂREI PUBLICAȚII / POST TV care i-au relatat cazul cu „Otrăvirea milionarului timișorean” din 6 septembrie, 2021 încoace (a avut…
reteaua caracal

DENUNȚ înregistrat OFICIAL la DIICOT Arad împotriva FAMILIEI DINCĂ, sub acuzațiile de TRAFIC DE PERSOANE în scopul practicării PROSTITUȚIEI – „Baza MAFIEI caracalenilor” fiind la LEUL din Ineu, iar „ferma-pușcărie” la Șilindia

  La Șilindia și în satele aparținătoare Camna, Iercoșeni, Luguzău, Satu Mic, pe fondul unei depopulări masive și a unei sărăcii-lucii, s-a întemeiat o colonie de caracaleni condusă de familia Dincă – respectiv de Daniela și…