14,7 milioane de lei pentru reablilitarea clădirii Bibliotecii Județene

biblioteca judeteana a.d, xenopol
Distribuie:
[COMUNICAT DE PRESĂ]

Vicepreședintele CJA, Ionel Bulbuc, s-a aflat azi la București, la Ministerul Dezvoltării, pentru a semna documentația ce vizează renovarea energetică moderată a clădirii Bibliotecii Județene „A. D. Xenopol” și a Muzeului Județean Arad! Valoare totală a investițiilor este de 14,7 milioane de lei. 

Clădirea, situată în municipiul Arad, str. Gheorghe Popa de Teiuș, nr. 2-4, în suprafață de 5.534 mp, a fost construită în anul 1909 și prezintă o serie de infiltrații la nivelul subsolului datorită lipsei hidroizolației și la nivelul șarpantei din cauza faptului că o parte din învelitoare este fie spartă, fie lipsă.

Proiectul prevede atât măsuri de termoizolare

– termoizolarea planșeului sub pod, termoizolarea planșeului peste subsol, înlocuirea elementelor de anvelopă vitrate –, de modernizare a instalațiilor – încălzire, apa caldă menajeră, iluminatul artificial – cât și introducerea unor sisteme alternative de producere a energiei termice (surse regenerabile) sau alte măsuri de creștere a performanței termice și energetice.
De asemenea, în proiect este prevăzută și construirea a 3 stații de încărcare pentru vehicule electrice cu 2 puncte de încărcare per stație.

Proiectul este finanțat prin PNRR, Componenta 5  „Valul renovării”. 

„Aradul are un patrimoniul cultural de excepție, iar acest patrimoniu cultural trebuie însoțit și de o infrastructură edilitară adecvată. Prin acest proiect urmărim modernizarea energetică a clădirii Bibliotecii, care are în componență și un spațiu al Complexului Muzeal, iar principala țintă o reprezintă scăderea costurilor de funcționare. Sumele economisite le putem păstra tot în zona culturală, spre alte manifestări, evenimente sau achiziții”, a declarat Ionel Bulbuc, vicepreședinte al Consiliului Județean Arad. 

Biroul de presă al C.J. Arad

Categorie: Administrație
Etichete: Biblioteca Județeană „Alexandru D. Xenopol”, ionel bulbuc, Muzeul Județean Arad, str. Gheorghe Popa de Teiuș, vicepreședinte Consiliului Județean Arad
Distribuie:
Articolul anterior
Vioara „Diavolului” – vineri, în Flex
Articolul următor
Aplicația „Feedback SMS” – la dispoziția pacienților care își efectuează investigații medicale în regim de urgență sau de ambulatoriu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie