4 dosare penale pentru jucării și alte produse contrafăcute

jucarii contrafacute2
Distribuie:

JUCĂRII CONTRAFĂCUTE, CONFISCATE DE POLIȚIȘTII ECONOMICI

În cadrul unei operațiuni, desfășurată la nivel european și național, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice au desfășurat, în perioada 29-31 ianuarie a.c., o acțiune de combatere a comerțului cu ilicit cu jucării, accesorii și dispozitive de siguranță pentru copii.

În urma controalelor, au fost constatate 4 situații de încălcare a dreptului de proprietate intelectuală, constând în aceea că au fost puse în vânzare, fără drept, produse identice sau similare cu o marcă înregistrată, susceptibile a fi contrafăcute.

Au fost ridicate, în vederea continuării cercetărilor, 460 bucăți jucării, 188 articole de îmbrăcăminte, 20 perechi încălțăminte și alte 576 bucăți accesorii, purtătoare de mărci cunoscute. Valoarea bunurilor ridicate este de aproximativ 32.000 de lei.

În toate cele 4 cazuri au fost întocmite dosare penale și se continuă cercetările sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Arad, pentru săvârșirea infracțiunilor prevăzute de art. 102, alin. 1, lit. B dim Legea 84/1998, republicată. 

Biroul de presă al IPJ Arad


 

Categorie: Știri
Etichete: bunuri contrafăcute, dosare penale, jucării
Distribuie:
Articolul anterior
SELGROS s-a ales cu amenzi în cuantum de 68.000 de lei și oprirea definitivă a unor produse de la vânzare, după un control al „Protecției Consumatorilor”
Articolul următor
Darius Dan, elev la Colegiul de Arte „Sabin Drăgoi”, a reprezentat cu succes Aradul la Praga

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie