Darius Dan, elev la Colegiul de Arte „Sabin Drăgoi”, a reprezentat cu succes Aradul la Praga

design fara titlu 15
Distribuie:
Municipiul Arad se poate mândri cu o reprezentare de excepție la competiția muzicală tradițională „Talent Prague 5” din Sectorul 5 al orașului Praga, Republica Cehă, desfășurată la data de 30 ianuarie 2024.

Darius Dan, un talentat elev în clasa a VIII-a la Colegiul de Arte „Sabin Drăgoi”, a fost ales pentru a reprezenta cu succes municipiul în cadrul acestui prestigios concurs.


Cu o interpretare remarcabilă a Concertului pentru trombon compus de W. A. Mozart, Darius Dan a captivat publicul prezent alături de Orchestra Simfonică Praga 5, sub bagheta talentatului dirijor Leos Svarovsky. Aplauzele entuziaste primite la scenă deschisă au atestat succesul răsunător al prestației elevului arădean.

Îndrumătorul său, profesorul Timotei Torje, membru al catedrei de suflători la Colegiul de Arte „Sabin Drăgoi” și instrumentist al Filarmonicii Arad, s-a bucurat de succesul elevului său. Domnul profesor, absolvent al colegiului și al Academiei Naționale de Muzică Gheorghe Dima din Cluj, a contribuit semnificativ la pregătirea lui Darius Dan.


Conform unui comunicat de presă de la Primăria Arad: „Elevul Darius Dan a fost invitat la Praga în cadrul relațiilor de colaborare dintre Municipiul Arad și Orașul Praga – Sectorul 5. Cele două localități au semnat Acordul de înfrățire în 10 iunie 2014, din dorința de a facilita colaborările culturale, educaționale, sportive și în alte domenii de interes comun.”

Evenimentul subliniază importanța schimburilor culturale și promovarea talentelor tinerilor în cadrul parteneriatelor internaționale.

Mult succes Darius!


 

Categorie: Știri
Etichete: Colegiul de Artă ”Sabin Drăgoi”, darius dan, praga, timotei torje, w.a. mozart
Distribuie:
Articolul anterior
4 dosare penale pentru jucării și alte produse contrafăcute
Articolul următor
Circulația tramvaielor blocată, în zona centrală. Un bărbat s-a împiedicat de liniile de tramvai și necesită intervenția ambulanței

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie