4 tipuri de programe malițioase care pot fi întâlnite în mediul online. Recomandări de securitate din partea DNSC

programe malitioase online 1
Distribuie:

Directoratul Național de Securitate Cibernetică – DNSC atrage atenția asupra altor 4 tipuri de programe malițioase pe care riscăm să le întâlnim în mediul online și face recomandări pentru utilizatori în scopul protejării datelor.

Cele 4 tipuri de programe
1f6dc Rootkit – un tip de malware a cărui scop este să ofere atacatorilor acces la computerul dvs. de la distanță, fără permisiune.
⌨️ Keylogger – un tip de program software care monitorizează ceea ce utilizatorul tastează pe un computer. Scopul său principal este extragerea de parole pentru a obține acces la conturile utilizatorilor.
1f50e Spyware – o categorie de malware care monitorizează și colectează datele utilizatorilor, trimițându-le ulterior către atacatori fără permisiune. Datele extrase pot fi vândute ulterior în comunități de hackeri.
1fa99 Cryptojacking – un program care, odată instalat, va începe să mineze criptomonede fără permisiunea utilizatorului. Procesul de minare necesită multe resurse și vă poate încetini sau chiar strica dispozitivul.

programe malitioase online


Recomandări generale
✅ Verificați de două ori înainte de a face click! Fiți întotdeauna atenți atunci când cineva vă solicită informații personale prin email, SMS, sau telefonic.
✅ Aveți încredere doar în magazinele oficiale pentru aplicații! Orice program care provine dintr-o sursă neoficială poate să conțină sau să instaleze malware.
✅ Faceți frecvent copii de siguranță a fișierelor voastre! În special în cazul atacurilor de tip ransomware, o copie a datelor poate face diferența între pierderea datelor sau soluționarea problemei.
✅ Evitați conectarea la rețelele publice sau nesecurizate de Wi-Fi! Conectarea prin aceste rețele vă poate compromite securitatea mobilă și vă poate prejudicia informațiile.

Sursa: DNSC


Categorie: IT
Etichete: Cryptojacking, DNSC, Keylogger, mediul online, Rootkit, securitate cibernetică, Spyware
Distribuie:
Articolul anterior
SIMULARE BAC 2024: De la a treia probă a simulării, cea la alegere a profilului, au absentat 23.628 de elevi. Din cei prezenți, 6 au fost eliminați din simulare pentru tentativă de fraudă
Articolul următor
NASA efectuează probe ale motorului RS-25 pentru misiunile Artemis

1 comentariu. Leave new

  • avatar of vasile srl
    Vasile SRL
    7 martie 2024 13:00

    Mai bine renutarea la Windows. Zorin OS pare cea mai flexibila solutie pentru tranzitia de la Windows la un sistem de operare Unix

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie

jackie ionescu large

Adio, dom’ profesor JACKIE!

De profesorul Ion V. Ionescu am auzit prima dată în vara anului 1980, când Poli Timișoara a luat Cupa României cu el antrenor. Cam de atunci am început să fiu…