50 de intervenții în situații de urgență ale pompierilor, în 24 de ore

misiuni pompieri pr
Distribuie:

[BULETIN INFORMATIV]

Bilanțul misiunilor zilei de miercuri, 23 august 2023

În ultimele 24 de ore, echipajele de salvatori din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Vasile Goldiș” al județului Arad au gestionat 50 intervenții în situații de urgență. Majoritatea dintre acestea au constat în asistență medicală, echipajele SMURD acționând în cazul a 45 de solicitări.

De asemenea, pompierii arădeni au acționat și pentru stingerea a 3 incendii, precum și în alte 2 misiuni în sprijinul comunităților, cum ar fi deblocarea persoanelor și asigurarea măsurilor de prevenire și stingere a incendiilor.

misiuni pompieriToate cele 3 incendii produse în localitățile Chereluș, Sebiș și Ineu au fost înregistrate la arderi necontrolate (vegetație uscată și miriște), fiind afectați aproximativ 150 de metri pătrați de teren.

Având în vedere că temperaturile ridicate favorizează producerea și extinderea incendiilor de vegetație, vă atenționăm cu privire la faptul că folosirea focului deschis în apropierea terenurilor agricole este o acțiune periculoasă, atât pentru cetățeni, cât și pentru mediul înconjurător, deoarece flăcările se pot propaga într-un timp foarte scurt și pot afecta culturile agricole, locuințele, fondul forestier sau, în cele mai grave situații, pot provoca și victime.

Cetățenii sunt obligaţi să respecte normele privind protecția mediului care interzic arderea vegetației uscate. Nerespectarea acestora, prin acţiunile de ardere a vegetaţiei uscate pe terenurile agricole, poate conduce la reducerea cuantumului subvenţiilor de către APIA.

Nerespectarea prevederilor legale privind interzicerea arderii miriştilor, turbăriilor, litierelor pădurii, stufului, tufărişurilor sau vegetaţiei ierboase constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă de la 7.500 lei la 15.000 lei, pentru persoane fizice şi de la 50.000 lei la 100.000 lei pentru persoanele juridice.

Informaţii despre modul de comportare în cazul produceri unor situaţii de urgenţă pot fi obţinute prin accesarea platformei naţionale de pregătire în situaţii de urgenţă https:// fipregatit.ro și aplicaţia de mobil DSU, care poate fi descărcată gratuit din App Store și Google Play.

 

Biroul de presă al ISU Arad


 

Categorie: Comunicate de presă
Etichete: ISU Arad, Pompieri, situatii de urgenta
Distribuie:
Articolul anterior
Poliția din Vlaicu, Grupul de mămici din Arad și Presa. VOTAȚI: care dintre aceste entități e cea mai inutilă dacă vrei să prinzi un hoț?
Articolul următor
Die Rettung der versteckten Welt (Salvarea lumii ascunse): O carte a unei tinere scriitoare, chiar scriitoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie

whatsapp image 2024 06 20 at 14.05.29 large

Incendiu la o casă din Tauț

În această dimineață, în jurul orei 10:00, pompierii militari arădeni au fost solicitați să intervină pentru localizarea și lichidarea unui incendiu izbucnit la o casă din localitatea Tauț. Pentru misiune,…