60 de autovehicule destinate transportului de elevi au fost verificate de polițiști, nefiind constatate nereguli. Alți șoferi au fost amendați, iar 9 au rămas fără permis

actiune trafic
Distribuie:
Acțiuni preventive, în municipiu și județ

Polițiștii Serviciului Rutier au desfășurat o acțiune preventivă, de verificare în trafic a autovehiculelor destinate transporturilor de elevi. În cadrul activității s-a verificat dotarea acestora cu anvelope de iarnă, având în vedere starea carosabilului, respectarea numărului de locuri pentru pasageri, purtarea centurii de siguranță, precum și testarea alcooltest a conducătorilor auto. Au fost verificate 60 de autovehicule destinate transportului de elevi, nefiind constatate nereguli.A mai fost desfășurată, de polițiștii din municipiu, o acțiune preventivă, cu scopul impunerii respectării legislației rutiere și reducerii riscului rutier. În cadrul activității au fost legitimate 39 de persoane și verificate 35 de autovehicule.

Au fost aplicate 23 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 12.240 de lei, fiind totodată reținut 1 permis de conducere.
Aceste acțiuni au caracter permanent și se desfășoară atât în municipiu cât și în județ.


Sancțiuni aplicate de polițiștii rutieri

În ultimele 24 de ore, polițiștii rutieri au desfășurat mai multe acțiuni pentru prevenirea cauzelor generatoare de accidente cu consecințe grave, precum și pentru conștientizarea, de către participanții la trafic, a pericolelor la care se expun, prin nerespectarea regulilor de circulație.

Ca urmare a neregulilor constatate, au fost aplicate 78 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de aproximativ 32.300 de lei, din care 35 pentru nerespectarea vitezei legale în localități și în afara acestora. Au fost reținute 8 permise de conducere.

În cadrul acțiunilor desfășurate, șoferilor le-au fost aduse la cunoștință noile modificări legislative, conform cărora, o persoană sub influența băuturilor alcoolice, a drogurilor sau care nu deține permis de conducere, care cauzează un accident urmat de moartea victimei, va executa sentința dispusă de instanță în regim de detenție.

Recomandăm tuturor participanților la trafic să respecte regulile de circulație și să adopte un comportament preventiv în deplasări.

 

Biroul de presă al IPJ Arad


 

Categorie: Evenimente din trafic
Etichete: amenzi, politisti rutieri, soferi, trafic, transport elevi
Distribuie:
Articolul anterior
Ordin de protecție provizoriu pentru un bărbat din Sebiș care și-a agresat concubina
Articolul următor
Reprezentanții RETIM vor merge la fiecare utilizator pentru a încheia noile contracte aplicabile Zonei 1 în următorii 8 ani. Vezi tarifele

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie