„Ziua cârtiței” în trafic: zeci de sancțiuni contravenționale, 8 permise reținute și un dosar penal pentru conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe

politie trafic
Distribuie:
Acțiune preventivă, în municipiu și județ

La data de 11 ianuarie a.c., polițiștii din municipiu, împreună cu jandarmii arădeni au desfășurat o acțiune preventivă, pe raza de competență, cu scopul descurajării fenomenului infracțional și impunerii respectării legislației rutiere.

În cadrul activității au fost legitimate 47 de persoane și verificate 42 de autovehicule. Au fost aplicate 24 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 12.375 de lei, fiind totodată reținute 2 permise de conducere și retras 1 certificat de înmatriculare.

Aceste acțiuni au caracter permanent și se desfășoară atât în municipiu cât și în județ.


Infracțiune rutieră

Polițiștii Secției 1 Rurală Arad au depistat la data de 12 ianuarie a.c., în jurul orei 00.20, polițiștii Secției 1 Rurală Arad au depistat un bărbat de 23 de ani, din Covăsânț, în timp ce conducea un autoturism în municipiu. Testarea cu aparatul din dotare a indicat posibila prezență a substanțelor psihoactive. Menționăm că aceasta nu reprezintă probă în cadrul dosarului penal, persoana fiind condusă la o unitate medicală, în vederea recoltării de probe biologice și stabilirii cu exactitate a consumului unor substanțe interzise.

Bărbatul este cercetat penal pentru conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.


Sancțiuni aplicate de polițiștii rutieri

În ultimele 24 de ore, polițiștii rutieri au desfășurat mai multe acțiuni pentru prevenirea cauzelor generatoare de accidente cu consecințe grave, precum și pentru conștientizarea, de către participanții la trafic, a pericolelor la care se expun, prin nerespectarea regulilor de circulație.

Ca urmare a neregulilor constatate, au fost aplicate 64 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de aproximativ 29.000 de lei, din care 37 pentru nerespectarea vitezei legale în localități și în afara acestora.

Au fost reținute 8 permise de conducere și retrase 3 certificate de înmatriculare.

În cadrul acțiunilor desfășurate, șoferilor le-au fost aduse la cunoștință noile modificări legislative, conform cărora, o persoană sub influența băuturilor alcoolice, a drogurilor sau care nu deține permis de conducere, care cauzează un accident urmat de moartea victimei, va executa sentința dispusă de instanță în regim de detenție.

 Recomandăm tuturor participanților la trafic să respecte regulile de circulație și să adopte un comportament preventiv în deplasări.

 

Biroul de presă al IPJ Arad


 

Categorie: Evenimente din trafic
Etichete: infracțiuni rutiere, politia rutiera, sanctiuni contraventionale, soferi, șoferi arad, trafic
Distribuie:
Articolul anterior
Recomandări din partea polițiștilor pentru cumpărături online în siguranță
Articolul următor
Expoziția „Unitate și diversitate în costumul popular românesc”, la Sala Clio din Arad

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie