LIGA 3, seria 9 | Rezultatele etapei a 2-a
Play-off
CSC Ghiroda și Giarmata Vii – Progresul Pecica 2-1
Ciobanu 51, Jichici 89 – Kyrychenko 15
Politehnica Timișoara – Minerul Lupeni 3-1
Istratie 40, Prună 64 și 90+4 – Vlad 90+2
Etapa viitoare (5 aprilie, ora 17): Lupeni – Ghiroda, Pecica – Poli Timișoara.
Clasament play-off:
Play-out
Avântul Periam – Gloria Lunca-Teuz Cermei 4-3
Filip 14, 64/penalty, Bain 31, Jurj 51 – Sevici 38, Gavra 43, T. Bodri 53
Timişul Şag – Viitorul Arad 4-1
Făgărășanu 53, 81, Ivanovici 56, Podină 61 – Bădăuță 90+2
CSC Peciu Nou – Lotus Băile Felix 0-0
Etapa viitoare (5 aprilie, ora 17): Viitorul Arad – Peciu Nou, Băile Felix – Periam, Cermei – Şag.
Clasament play-out:
(cf. https://www.flashscore.ro)
Din nou cu măna goală, dar cu multă mânie! | CSC Ghiroda şi Giarmata Vii – Progresul Pecica 2-1 (0-1)
Io nu cred că odată ce-o ajuns în „play-off”, Progresul Pecica și-o încheiat misiunea. Că nu pici, prestezi „joga bonito”, „partikipi”. E-adevărat că „galben-albaștri” lui Dan Stupar și Bogdi Bozian au început grupa „1-4” cu două afară. Primu’ l-or pierdut cu japcă la Lupeni, fiind programați în deplasare și la al doilea joc. Și unde! La CSC Ghiroda și Giarmata Vii, trupă pe care io o văd capabilă să lupte – iar – pentru liga doi.
În plus, cele două grupări se cunoooosc, ohooo, cu neamuri cu tot, au mâncat și beut împreună la amicale. Dar când e vorba de puncte, GATA! Pă ei! Pecica a fost prima „pă ei”, e-adevărat, după ce scăpase doar cu bară la șutul lui Trip și cu un gol al gazdelor anulat pentru offside la D. Pop. Kyrychenko a deschis scorul în minutul 15, cu un cap din preajma careului mic, la centrarea lui Aldan, 0-1! Iar pân’ la pauză, Șimăndan și același „Kyry”, puteau s-o facă și mai lată.
Numa că la cinci minute după venirea de la odihnă, Ghiroda a egalat prin Ciobanu (nici o legătură cu ăl de la fcsb). „1-1” n-a încântat însă pe nimeni. Și încercări de desprindere au fost la ambele porți. Flonta a parat un șut greu a lui Ekmekci din 14 metri, Munteanu a dat-o tare în fața porții arădenilor, iar Jichici n-a reușit s-o-mpingă-n poartă, Zamfir – portar bun pentru Pecica – a respins o bombă a lui Trip din lovitură liberă, iar la poarta gazdelor Iurasciuc a dat-o cu capul pe lângă. Da ai mei de la Pecica, au uitat un lucru: când intri în minutul 90, lași orice adversar în pace și stai cu ochii pe Jichici. Munteanu a dus un atac al gazdelor pe dreapta cu centrare în fața porții, unde a apărut Petrișor și: 2-1!
Progresul Pecica a venit cu mâna goală și din deplasarea asta. Dar antrenorul Dan Stupar, a avut multe de zis: ,,În minutul 7 sau cât a fost, trebuia roșu, nu galben și eram cu un om în plus, nu? Iar acum, în prelungiri, luăm golul dintr-un offside de 3 metri, normal că sunt supărat. Sunt supărat când pe 18 metri, Luca (n.a. Bodri) face alunecare, joacă mingea și arbitrul pune mingea pe 18 metri, dă fault. Sigur că, pe lângă aspectul ăsta, suntem de vină și noi. Pentru că am avut numeroase ocazii din care puteam să înscriem, să tranșăm jocul. Sunt supărat pentru că e a doua oară când pierd pe mâna arbitrilor, vrem să ne lase să jucăm, nu vrem altceva”.
Ghiroda (antrenor Sorin Bălu): Flonta – Șteta (52 Vaccari), Stupu, Fridrich, Datcu (70 Imbroane) – Stoi, D. Pop (52 Ilie) – Mancaș, Velcotă (36 Jichici), Trip – Ciobanu (52 Munteanu).
Pecica (antrenori Dan Stupar și Bogdan Bozian): Zamfir – Nicolescu, Iurasciuc, Wild, Aldan – Ristin, Șimăndan (60 Borcea) – Călin, Ekmekci, L. Bodri – Kyrychenko.
Istoria o scriu cei ce joacă fotbal! | Politehnica Timișoara – Minerul Lupeni 3-1 (1-0)
Pe „Electrica” a fost meci de interes, vorbind doar de ambițiile din „play-off” ale celor de la Politehnica Timișoara și Minerul Lupeni. Vizitatorii din „Vale”, au venit cică să scrie istorie, dar au scris-o deja sub „îndrumarea” lui Motan din Târgoviște și Sava din Galați, la meciurile netelevizate de la Lupeni cu Peciu Nou și Pecica, în urma cărora Minerul a ajuns – cu japca – pe primul loc.
Arena din Timișoara a fost aproape plină. Cu galeria impresionantă a poliștilor și cu câțiva „turiști” aduși pe tabel, din Vale. Poli a început mai bine, ținând de minge în terenul advers, dar de prin minutul 15, Lupeniul și-a impus presingul sus, preluând și posesia, cu combinații mai mult pe dreapta, sau spre fâșnețul – slab în acest meci – Popescu. În replică, Poli s-a închis atent și a împins jocul în terenul advers cu pase din bandă și cu David Popa încercând să deschidă „printre”. Echilibrul pe tabelă s-a rupt în minutul 40. Timișorenii au pornit un atac cu o diagonală lungă din banda dreaptă, R. Ciurel a preluat mingea pe stânga, a centrat spre bara a doua, de unde Istratie a plesat-o cu capul, sărind mai sus ca fundașii advreși, 1-0!
Cu avantaj la pauză, poliștii au jucat precaut în debutul actului secund, Lupeniul pasând în jumatea gazdelor, fără a le penetra careul. June a încercat șuturi de la distanță, în minutle 48 și 52, dar execuțiile au fost pe centrul porții și Moșoarcă a reținut fără probleme. „Centralul” Amorăriței a fost atent la orice mișcă în tabăra gazdelor, de la banca de rezerve la șoferul de autocar, în timp ce tușierii au ras din fașă orice pasă la limită a timișorenilor, ridicând steagul.
Așa că Poli și-a gestionat tactica cu contraatacuri tăioase, Marincu ratând reluarea din fața porții în minutul 54, la centrarea din dreapta a lui Istratie. Jucător care a mai inițiat o fază din care Poli putea majora scorul în minutul 60, când, după ce a câștigat un duel fizic în tușa din dreapta, a pasat spre centru, Marincu a venit din spate, avea culoar de șut, dar a tras slab din afara careului, iar Boison a respins mingea venită pe dreapta sa. Timișorenii au „explodat” însă în minutul 64, când după o combinație în preajma careului mare al oaspeților, Istratie, pivot pe „16” cu spatele la poartă i-a pasat spre centru lui Prună, iar acesta a șutat cu boltă din 18 metri, peste portarul Boisson, sun transversală, 2-0!
Minerii au venit iar în „evantai” cu pase în terenul advers. „Centralul” Amorăriței le-a și dat posesia, oprind jocul pentru a-i da un „galben” lui Prună care comentase ceva total departe de fază, iar June a mai încercat să reducă scorul cu un șut cu boltă din 28 metri, pe lângă bara din dreapta lui Moșoarcă. În minutul 92 însă, la un corner din dreapta al Lupeniului, executat înalt spre bara a doua în careul mic, Vlad a scăpat nemarcat și a trimis mingea cu capul în poartă, 2-1. Final de foc? Nuuuu! Că Poli și-a făcut iar „ecartul” de două goluri în minutul 90+4, când mingea ajunsă în careul Lupeniului spre linia de fund, a fost întoarsă înapoi spre Prună, care a șutat cu stângul din 12 metri, marcând plasat pe colțul lung, în stânga lui Boison. Și asta a fost tot, iar Poli e pe primul loc! Prin joc, prin dăruire și nu prin „motani” și „savagii” puși pe produs în „Vale”. Dar „play-off”-ul se joacă…
Poli (antrenor Cristian Gălan): Moșoarcă – Miclăuș (78 Nagy), Roșu, Vlaicu, R. Ciurel – Militaru (71 Rotariu), Pureca – D. Popa, Marincu (61 D. Ciurel), Prună – Istratie.
Minerul (antrenor Aurel Moldoveanu): Boison – Toma, Ciucurescu, Vlad, Doboș – Petea(71 Prem), Creciunesc – Bedea, June(86 Marinca), Popescu – Baidoo(71 Eshun).
Pregătiți formularul pentru „ferefe”? | Avântul Periam – Gloria Lunca Teuz Cermei 4-3 (2-2)
„Supărat sunt Doamne iară, supărat”… Da. Chiar sunt supărat. Și sper ca și ăi de la Gloria Lunca Teuz Cermei să fie. Că dară „sămădăii” n-au strigat în vestiar la finalu’ meciului ăsta că „dacă tot pierdem, măcar să câștigăm!”.
În seria asta a noua, orice echipă de la locul 9 în sus, are în calcul punctele cu Avântul Periam. Care se chinuie să nu evite retrogradarea. N-au bani timișenii, da mai au ceva băieți care știu cu lopta. Și Cermeiul are, știu asta, da văd că și ei îs prin serie, să fie. Că la sportul ăsta, ce-arată tabela la final contează, nu că ai avut posesie 110 la sută, că ai ciuruit cadrul porții adverse, că te-a șicanat ăla cu steagu’ sau cu fluieru’, băh nu contează decât ca ai strâns în traistă, ca plus. De fapt nu trebuie să spun lucrul ăsta staffului de la Cermei.
Ca joc, a fost ca-n „La Liga”… Filip Marius, 1-0 direct din fază fixă de la 22 metri. Apoi, după juma de oră de joc, 2-0, gol Bain (fost și prin zonă pe la noi) cu capu’. După care „sămădăii” or ,,ajuns” și ei la meci, Sevici gol în minutul 38 din pasa lui „Șuși”, 2-1, și Gavra gooool, 2-2 în minutul 43, din pasa lui Filimon. Io nu știu ce-or jucat astea două trupe, or fi crezul că-s la o miuță pe bere. Că Jurj a dat gol pentru 3-2, de pe „16”, da imediat, la primul atac, Cermeiul o egalat, 3-3, cu bulan cică, că Toma Bodri o centrat direct în vinclu! Fac o paranteză și vă povestesc de un meci Poli Timișoara-Steaua, 0-3, imediat după ’90, cu toate golurile marcate de Ilie Dumitrescu. Dar la al treilea, Ilie a șutat „să scape de ea”, mingea l-a lovit pe Ionuț în spate și s-a dus cu boltă în poartă. La care Ilie a venit la banca de rezerve spunându-le lui Jenei și Pițurcă „n-am vrut – n-am vrut!”.
Da 3-3 n-a fost tot „show-ul~. Periam a primit un penalty, dar faza pornise cu un offside, nevăzut de „brigadă”, care a văzut însă ce nu prea văzuse nimeni, că Pașca ar fi făcut „henț cu mâna”. Execută Filip Ma-ri-us și 4-3. Mai vrei? Da, a mai fost ceva. Dobricean de la Periam a plecat cu roșu din două „galbene” la duș, în minutul 79, iar scenariul se putea updata cu o nouă egalare în minutul 82. Când Cermei a primit și ea un penalty, fault Oancia la Sevici, de pe var a tras Dinu, ușurel, pâr-pâr, Popeț a avut timp să plonejeze pe obiect, care a ajuns din nou la Dinu, șut din nou…în Popeț. Apoi un „4-4” l-o ratat și Pașca în prelungiri, ș-asta a fost tot. Destul însă pentru un pătimaș al „sămădăilor”. Așa că am o întrebare pentru Petrică: „mai aveți formulare pentru ferefe?”. Sau bateți și voi pe cineva?
Periam (antrenor Răzvan Leucă): Popeț – Baeram, Bain, Cristea, Avram (75 Mager) – Dobricean – C. Filip, Oancia (80 I. Filip), Ștefanciuc (48 Jurj), Olteanu – Prața (75 Hitian).
Cermei: R. Rusu – T. Bodri, Pașca, Tomuț, Siminic (75 Piț) – M. Rusu, Suslak – Sevici, Gavra (72 Dinu), Filimon – Pașcalău (72 Joldea).
Patru, da sper să vă iasă media și să treceți clasa! | Timişul Şag – Viitorul Arad 4-1 (0-0)
Nu-i lecție mai ușor de înțeles pentru niște prunci, decât atunci când le dai un patru. Că Viitorul Arad e club de copii, care mai scoate puncte când dă gol câte un adult ,,under 40”. Ok, scopul a să-ți pui în pită elevii, că poate unu-doi scot capul, vinzi, iei cașul și continui să cauți, să lansezi, să produci. Că asta-i menirea unei școli de fotbal – practic – cum a gândit-o Gio. Da trebe și-un pic de puncte, că dacă nu, îți rodezi copiii pe la Macea și Nădlac. Nici Timișul Șag nu avusese o viață lejeră în ce-a fost până acum în serie. Dar se vede că peste iarnă, Ciprian Urican – „trăiți dom’ profesor” – o strâns puțin încheieturile echipei, a legat niște idei și iacă, au șanse să iasă peste linia echipelor care merg în liga patru.
Pe teren, lecția decurs normal până la pauză, când a fost zero pe tabelă. Da-n actul secund, copii din Arad au fost pe lângă subiect. Făgărășanu i-a testat pe oaspeți cu un lat din marginea careului mic și 1-0, iar la trei minute Ivanovici a „chestionat” poarta lui Gârlea din marginea careului mare și 2-0. Peste cinci minute („UTA iar vă …ute” – scuze, era un slogan vechi al galeriei lui Bocioacă), Podină i-a prins nepregătiți pe elevii arădeni la centrarea lui Viașu și 3-0, cel mai greu subiect pentru „școala” Viitorul fiind în minutul 81, când Făgărășanu le-a arătat – copiilor, că Ovi Vezan știa – cum se pune „subiectul” în vinclu, din 25 metri. Testul s-a-ncheiat cu un punct știut și de arădeni, rezolvat de Bădăuță, lob singur cu Antonescu, deci final, 4-1.
Extrăgând din ce-a zis profesorul Cristi Sculici, „diriginte” la toate clasele de la Viitorul Arad, reținem că ,,Patru goluri rămân patru goluri, dar mă gândesc că jucătorii noștri tineri joacă mult din încredere, din moral… Am pierdut cu o echipă ce are destui fotbaliști care au jucat mai sus, cu experiență și valoare, care – probabil – va ieși din situația grea de clasament”. Bine, Șagu treaba lor de unde ies. Da voi, Viitorul să nu rămâneți repetenți. Ok, Cristi?
Șag (antrenor Ciprian Urican): Antonescu – Malacu, Rosuș, Moțiu, Podină (64 Băluțoiu) – Făgărășanu, Micșa – Viașu, Ivanovici, Chiorean – Mediop (77 Drăghici).
Viitorul: Gârlea – Stoianovici, D. Jurcă, Pantea, Blickling (82 Pal) – Vezan – Melniciuc (69 Adamcsik), I. Sas (69 Miculaiciuc), Ghergar (82 Balazs), Gavrilă – Al. Catanzariti (46 Bădăuță).
Câte-un punct, să fie, acolo… | CSC Peciu Nou – Lotus Băile Felix 0-0
Când îți termini treaba cu clasarea în „1-4” pe barba ta (și pe a lu’ Motan, cel mai mare fan Lupeni), n-ai decât să „partikipi”. Între alea ce se feresc de județ, deși ș-acolo se joacă fotbal.Așa că CSC Peciu Nou n-o avut încotro și și-o măsurat forțele cu ăi de la Lotus Băile Felix, o echipă „șmecheră” din sezonul ăsta. Așa că bunicei timișenii, bunicei și bihorenii, pe poartă nimeni nimic – concret – și-uite așa, jocul de pe „Comunal” s-a-ncheiat cu remiză nulă. Punct să fie acolo, în contul ambelor combatante, care n-au alt stres pân’ se-ncheie ediția asta din „Liga celor o sută”. Care va fi drastic redusă din ediția viitoare, urmând să devină „Liga celor 96”. Eeee? Altă treabă, bravo „papagali” din ferefe!
Peciu Nou (antrenor Robert Frușa): Iovicin – Hecsko, Mera, Sturzu (46 Bud), Macovei (88 A. Zaharia) – Ureche, D. Filip – Gania, Fandel (75 Martinov), Sporin – Enciu (75 Mura).
Lotus (antrenor Cosmin Bodea): Cosma – Urbanowski, Oltean, Chencean, Arsene – Sala, Ciurcui – Serediuc (68 Ghiță), Chindlea (61 Negru), Duma – Tămaș (87 Paublusztig).