A IV-a ediție a Forumului Economic Internațional de la Arad are ca temă „Crizele actuale și economia”

patronatul roman
Distribuie:

Patronatul Național Român, filiala Arad, în parteneriat cu Consiliul Județean Arad, Centrul Cultural Județean Arad, Consiliul National al Inteprinderilor Private Mici si Mijlocii din Romania, filiala Arad, Radio Timișoara, Universitatea Aurel Vlaicu, OSTSM, Centrul Interregional de Advocacy și Diplomație Chișinău din Republica Moldova, Rotary  Club Arad, Rotary Club Curtici, Lions,organizeaza la Arad, Ediția IV-a a Forumului Economic Internațional cu tema „Crizele actuale și economia”. 


Evenimentul va avea loc  în SALA MARII UNIRI de pe Bulevardul Revolutiei Nr. 81.


Evenimentul își propune să susțină intensificarea dezvoltării economice și îmbunătățirea cooperării între întreprinderile mici și mijlocii din România, Moldova și țările partenere.

Urmărim creșterea competitivității acestora, prin crearea unei platforme de discuții între reprezentanții sectorului IMM-urilor din aceste state.

Ediția din acest an a Forumului Economic Internațional de la Arad va fi complexă, fiind destinată atât antreprenorilor cu experiență, cât și celor aflați la început de drum, în căutarea unor strategii eficiente de business. Ea se adresează atât IMM-urilor din regiunea transfrontalieră, cât şi instituţiilor şi organizaţiilor care sprijină activitatea acestora. Forumul își propune să ofere o platformă  pentru discutarea problemelor şi perspectivelor  promovării oportunităților de afaceri din România, dar și pentru a crea legături între companii din România și din alte state, în vederea demarării unor proiecte comune.

Forumul Economic Internațional Crizele actuale și economia” pleacă de la premisa că, în prezent, este necesară asigurarea normalității și eficienței în viața economică, instituțională și culturală în urma contextului tensiunilor internaționale actuale. Această normalitate depinde acum de factori interni, dar și de situația internațională.

Societățile actuale prezintă în continuare crize. Pandemia din 2020, cu implicațiile ei, a antrenat o „criză sanitară” a cărei rezolvare cere încă timp. Dificultățile majore în alimentarea cu energie a industriei, la costuri rentabile și a locuințelor, la prețuri accesibile, țin de „criza energetică”. Se adaugă o „criză economică” – industrii întregi (turismul, transporturile, rețeaua serviciilor pentru public) au fost afectate, s-au dizolvat numeroase firme mici, șomajul este în creștere, dar lipsește forța de muncă în domenii vitale, prețurile au scăpat de sub control, datoria publică este tot mai mare. Este nevoie de finanțări sporite ale investițiilor.

Ducând la capăt descrierea a ceea ce se petrece, se poate spune că ne aflăm, de asemenea, într-o „criză internațională” și în alte crize. Divergențele în spațiul internațional întrec acum cooperările.

Forumul „Crizele actuale și economia ”– prima reuniune consacrată din România dedicată identificării soluțiilor de a ieși din crizele amintite și intensificării dezvoltării și cooperării și una dintre primele pe plan internațional – își propune să identifice căi pentru a face față crizelor amintite și pentru a le depăși. La reuniune sunt invitați specialiști în politici publice, tehnologii, industrie și agricultură, finanțe, educație și relații internaționale.

Forumul Economic Internațional de la Arad va avea loc în perioada 17-19 aprilie 2024.

Reuniunea va consta în prezentarea de analize (fiecare speaker având la dispoziție 15-20 de minute), urmată de intervenții și dezbateri. Scopul fiecărei jumătăți de zile este formularea unor soluții practice pentru depășirea crizelor.

În cadrul evenimentului vor discuta despre toate aceste aspecte invitați precum: prof. univ. dr. Andrei Marga, prof univ. dr. Adrian Severin, Gabriel Marinescu, Petrisor Peiu, prof. univ. dr. emerit Ovidiu Niculescu (professor ASE Bucuresti), Florin Jianu (presedinte CNIPMMR,fost ministru al IMM-urilor), Nancu Dumitru (Director General la Fondul national de Garantare a creditelor pentru Intreprinderi Mici si Mijlocii SA), prof. univ. dr. Ovidiu Bunget (professor de economie la Universitatea de Vest din Timisoara), Susu Eugen (Secretar General adjunct la Oficiul Concurentei), Costin-Hendea Anca Minodora (Secretar de stat in Ministerul Familiei, Tineretului si Egalitatii de Sanse), Mircea Arman, Vasile Moraru, prof. univ. dr. Cristian Paun (profesor ASE Bucuresti), Adrian Gorun, George Niculescu, Adrian Graur, Ion Talpos, Dacian Palady, Alin Muntean(Secretar de Stat),  Adrian Kis. Deasemeni invitați de onoare vor fi Iustin Cionca (Președinte Consiliul Județean Arad), Romeo Dunca (Președinte Consiliu Județean Caraș-Severin) precum și Marcel Vela (Vicepreședinte în Senatul României și fost ministru de interene).


Forumul Economic Internațional „Crizele actuale și economia” va avea următoarea desfășurare:

Miercuri – 17 aprilie 2024

13.00 Sosirea participanților


 Joi 18 aprilie 2024

 10.00   Deschiderea reuniunii

 10.30 -11.30 Criza economică și oprirea ei

 11.30 -13.00 Criza educațională și rezolvarea ei

 13.00 -14.30 Prânz

 14.30 -16.00 Criza energetică și oprirea ei

 16.00 -17.30 Criza internațională și soluția pentru România

 17.30 – 19.00 Înființarea platformei de cooperare a IMM-urilor. Discuții


 Vineri –19 aprilie 2024                           

 10.00 -11.00 Dezvoltarea României actuale. Probleme și proiecte

 11.00 -12.00 Concluzii și închiderea Forumului Economic.

Vă invităm cordial să participați la ediția a IV-a a Forumului Economic Internațional.


Sponsori: Platinium Bistro, Gonzo Media Design,Remax, Bunatati de Halmagiu, La Cuscri, Raw Models, Smartkar Solution, Nikan Servicii, Cărăușul, Macelleria Francesca e Federico, Delor Icorp


 

Categorie: Comunicate de presă
Etichete: Centrul Cultural Județean Arad, Centrul Interregional de Advocacy și Diplomație Chișinău din Republica Moldova, Consiliul Judetean Arad, Consiliul National al Inteprinderilor Private Mici si Mijlocii din Romania, Forumul Economic Internațional de la Arad, Lions, OSTSM, Patronatul Național Român - filiala Arad, Radio Timișoara, Rotary  Club Arad, Universitatea Aurel Vlaicu, „Crizele actuale și economia”
Distribuie:
Articolul anterior
„POLITICIANUL ROMÂN” – O CONTRADICȚIE ÎN TERMENI SAU UN OXIMORON NAȚIONAL? (1)
Articolul următor
Weekend cu acțiuni ale polițiștilor, în județul Arad

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie

profesori almas large

Profesori almășeni în Cipru

Timp de o săptămână, la prima mobilitate, în cadrul proiectului Erasmus+, un grup de profesori de la Școala gimnazială „Lazăr Tâmpa” din Almaș au participat la workshopuri de dezvoltare și…